Sofie Flagsted blev færdiguddannet dyrlæge i starten af 2016. Hun arbejder for Familiedyrlægerne, som har dyrehospitaler i Aars, Hobro og Aalborg.
Da hunden.dk besøgte Sofie var hun ved at desinficerer hænder og tage de hvide stramtsiddende plastikhandsker på. Både udstyr og Sofie skal være helt sterilt inden operationen af navlebrok på den hund, som lægger klar på operationsbordet.
Navlebrok er en lille udposning ved navlen.Udposningen bliver som regel omkranset af bughinden og vil bestå af fedtvæv eller organer fra bughulen. Sofie fortæller, at i dette tilfælde er det ikke farligt for hunden, fordi det er et lille navlebrok. Operationen går igang, og hunden syes med opløselig tråd efter en planmæssig forløbet operation.
Sofie gør altid en dyd ud af at spørge sine kollegaer til råds, hvis hun er det mindste i tvivl.
For som hun siger: - Jeg sparer altid med de andre. 40 års erfaring kan man ikke købe sig til.
Om formiddagen står den på operationer for Sofie Flagsted, mens eftermiddagen er viet til konsultationer.
Eftermiddagens konsultationer
En af de første patienter som Sofie får ind om eftermiddagen er den 5 måneder gamle hvalp Jessy, som har fået nogle bumser/knopper på maven af sin bløde hvalpepels. Sofie konstaterer, at det må være en slags bakterieinfektion, og de bekymrede ejere får en special shampoo med hjem til behandling. Hvis shampooen ikke hjælper, skal de bare kontakte Familiedyrlægerne igen, forsikrer Sofie dem om.
Herefter træder en ældre herre ind. Oskar på 10 år skal have sit regelmæssige sundhedstjek og vaccinationer. Sofie bemærker med et smil, at Oskar er blevet lidt rundere siden sidst. Ejeren fortæller, at de har skiftet foder, og det bliver besluttet, at de skal gå tilbage på det gamle fedtfattige foder. Men derudover ser det fint ud med Oskar. Den har gode tænder og fine ører. Derudover har Oskar også noget sart hud på maven, som udformer sig i nogle små pletter med sår. Her bliver også ordineret shampoo og salve til at pleje hanhundens sarte maveskind.
Du kan glæde dig til meget mere 'På job med dyrlægen' på hunden.dk i den kommende tid.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
Korrekt forebyggelse kan mindske risikoen for sygdom hos din hund. Derfor er det en god ide, med jævne mellemrum, at tage hunden med til sundhedseftersyn hos dyrlægen
Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job, og her tumlede syv skønne hvalpe ind på klinikken for at få et sundhedstjek og blive basisvaccineret og chipmærket, så de er helt klar til at blive hentet af deres nye ejere. Se video fra konsultationen her:
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.