Syv herlige blandinger af labrador og en smule kleiner münsterländer gjorde sin entré tirsdag eftermiddag hos dyrehospitalet Familiedyrlægerne i Aars. De knap 8 uger gamle hvalpe skulle have et grundigt sundhedstjek, og så skulle de basisvaccineres og chipmærkes.
Hvalpene blev sluppet løs inde i konsultationen, hvor de ivrigt gav sig i kast med at undersøge alt, hvad de kunne få fat på: dyrlægens bord, et stoleben, en ledning som hurtigt blev løftet sikkert i land og ikke mindst en meget eftertragtet blå gulvmobbe, som de syv små banditter helt bestemt mente skulle bides i stykker.
Undersøgelsen gik igang og en efter en blev krudtuglerne tjekket igennem, vaccineret og chipmærket. Dyrlæge Sofie Flagstad noterede i hvalpenes sundhedsbog og delte masser af godbidder ud til dem alle. - Den her del af jobbet er præcis det, som man drømte og forestillede sig, at dyrlægejobbet bestod af , da man var en lille pige, griner Sofie Flagstad.
Hvalpene bliver undersøgt fra snude til halespids. Der bliver tjekket tænder og ører, og Sofie Flagstad noterer hvalpenes sundhedstilstand i en bog, som ejeren får med hjem.
De fire tæver og tre hanner er afsat til deres nye ejere, som henter dem i løbet af de næste par uger. Deres nuværende ejer og opdrætter Carina Pedersen fortæller, at hun bruger alt sin fritid på hvalpene, og når hun har hentet sine børn fra skole, stryger de også direkte ud til hvalpene.
- Hvalpene er simpelthen så dejlige og energiske. Når de bliver hentet af deres nye ejere, giver vi dem et stykke legetøj og lidt foder med. Det har været rimeligt nemt at få dem afsat, men jeg tror, at hvis vi skal have et kuld mere, så beholder vi selv en hvalp, siger Carina Pedersen.
Se video med de syv herligheder ved dyrlægen her:
Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken
Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen
Vaccinerer vi, som vi bør, eller bare som vi plejer? Få styr på stikkene for din hunds skyld. De seneste år har ny viden fuldstændig vendt op og ned på, hvordan hunde vaccineres.
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler
HUNDEN's redaktion har besøgt Oslo Hundeskole i Norge. Over 50 børn deltog i skolens Barn og Hund-lejr i efterårsferien for at træne agility og bare have det sjovt. Se HUNDEN's video fra lejren med interview af den daglige leder af Oslo Hundeskole
Sort labrador forsvandt sidste torsdag ved Ladby/Guderup ved Næstved. Dusør gives
På hunden.dk har vi fået lov at være de første til at dele videoen til Joachim Knops nye single, På den vej, hvor du bor. I videoen optræder Joachims hund, Molly, i en meget afslappet rolle. Du kan læse mere om Joachim og Molly i juninummeret af HUNDEN
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse