Hunde reducerer stress hos studerende: Få dyrlægens gode råd til køb af hund

22-09-2020 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Menneskets bedste ven har en positiv effekt på studerendes stress- og energiniveau, viser forskning. Men særligt som ung er det afgørende, at man køber den rigtige hund, der passer ind i et travlt studieliv, fastslår  dyrlæge

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

[1]

Pres fra studie,- og privatliv trigger stress hos hver tredje nye studerende, er konklusionen i en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut.

På den anden side af Atlanten kæmper de studerende også med stress og manglende overskud. Men det har vist sig, at tid med hunde er en effektiv metode at reducere stress blandt unge. Det er konklusionen i en amerikansk undersøgelse. Ikke nok med, at deltagerne i undersøgelsen blev mindre stresset af at tilbringe tid med menneskets bedste ven, de fik også mere energi, en bedre koncentration og en øget lykkefølelse. Til sammenligning havde terapi uden det firbenede medlem ikke samme effekt. Det skriver Virbac i en pressemeddelelse. 

Der har dog længe været evidens for, at båndet mellem mennesker og dyr kan reducere koncentrationen af stresshormonet kortisol, ifølge Bo Netterstrøm, der er seniorforsker dr. med. og stressekspert.

– Vi mennesker er sociale væsner, som har brug for kommunikation og berøring. Det kan derfor være givende for os at nusse og lege med en hund, da det afleder tankerne fra problemer, der for eksempel relaterer sig til stress.


Tænk hundekøbet grundigt igennem
Det er dog vigtigt at huske, at dyr og mennesker påvirker hinanden gensidigt. Derfor skal studerende også tænke sig grundigt om, inden de investerer i et firbenet pelsdyr, mener Britt Bækbo Holm, der er dyrlæge hos veterinærvirksomheden Virbac.

– Et stresset menneske kan ende med at stresse hunden, så man skal være helt sikker på, hvad man går ind til. Vi har nemlig alt for ofte set folk – og særligt unge mennesker – være for impulsive i deres beslutning om at købe hund. Hvad der begynder som en sød og hyggelig ven, ender for nogle som en klods om benet, fortæller hun.

Følg derfor dyrlægens vigtige overvejelser, inden du investerer penge og kærlighed i en hund.  

Har du råd til en hund?
Økonomien er for de fleste på S.U. ganske presset. Du skal derfor overveje grundigt, om du har plads i økonomien til at holde hund. Sørg for at lægge et budget, så du er sikkert på, at du også sidst på måneden har råd til både hundefoder, legetøj og dyrelægebesøg.

Har du tid til en hund?
Det er tidskrævende at opdrage en hund. Hundeejerskabet er derfor en mindre god idé, hvis din firbenede ven skal være alene mange timer om dagen. Generelt bør du afsætte minimum to timer hver dag til at pleje din hund og gå tur. Men to timer er ikke alene nok; din hund skal have samvær gennem hele dagen, da de som regel hviler bedst, når ejerens er i nærheden. Kan man opdrage ens hund til at være en del af hverdagen, er det super for både hund og ejer.

Har du plads til en hund?
Som studerende er der stor sandsynlighed for, at du har få kvadratmeter at boltre dig på. Og i forhold til at have hund, spiller det faktisk ikke nogen stor rolle. Hvis bare der er plads til en kurv, er der i min optik plads nok til en hund. Jeg har set mange eksempler på, at hunde i små lejligheder faktisk har et bedre hundeliv end hunde i store villaer, da de kommer meget mere ud at gå fremfor bare at blive lukket ud i haven.

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Hunde på jobbet forbedrer arbejdsklimaet og reducerer stress

03-10-2023 08:00, af Louise Trabjerg

En undersøgelse blandt skandinaviske hundeejere viser, at det har en positiv indvirkning både på humøret, på det sociale miljø og på stressniveauet, hvis medarbejderne har mulighed for at tage hund med på job

Hund på jobbet gør os glade og reducerer stress

15-11-2022 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde på jobbet skaber god stemning og bedre arbejdsklima på de danske arbejdspladser. En ny skandinavisk undersøgelse blandt 1.200 hundeejere viser, at hunde på jobbet har en meget positiv virkning på humøret og det sociale miljø – både for hundeejerne og deres kolleger

Vand i hovedet hos hunde

16-11-2019 12:10, af Astrid Gerd Holtet

Vand i hovedet, også kaldet hydrocephalus, er en tilstand hvor hunden har for meget hjernevæske i hjernen, og tilstanden kan være medfødt eller udvikles som følge af andre problemer

Velkommen til hvalpen – del 3

19-03-2011 10:11, af Anne Kristine Tollestrup
Få inspiration til at give en ny hvalp den rigtige velkomst. Følg med i sidste del af hunden.dk's tredelte serie "velkommen til hvalpen".

Ejerløs hund aflivet

16-08-2019 18:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter forgæves at have forsøgt at finde ejeren til en hvalp, der blev indleveret på Dyrehospital, valgte politiet, at den skulle aflives 

Skal din hvalp med i ”Vejen til din nye hvalp” 2013?

15-08-2012 14:43, af Simone Strandet Sørensen
Ligger du inde med sjove, søde eller anderledes hvalpefotos, som du gerne vil dele med andre, så er det nu, du skal melde dig på banen.

Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

HJÆLP: Hvalp stukket af efter ulykke

18-11-2019 10:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En voldsom bilulykke søndag medførte, at en 12 uger gammel alaskan malamute hvalp stak af, og den er stadig ikke fundet

Stjernetegn: Hvilken hund passer du til

19-03-2021 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ifølge Psychic World er stjernetegn også en ting for kæledyr. Her får du en oversigt over, hvilket stjernetegn dit kæledyr helst skal have

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader