Agria Dyreforsikring opfordrer alle, der overvejer at købe hvalp, til at være forsigtige i deres valg af opdrætter og hvalp. Købes hvalpen over internettet, bør man være ekstra forsigtig. Hvis du ønsker at købe en hvalp, bør et af dine vigtigste krav være, at du skal se hvalpens mor hjemme, hvor hvalpen er født - og at du ser hende sammen med hvalpene. - Hvis du ser tæven og hvalpene i deres hjem, kan du få en idé om, hvordan hvalpen har haft det i den første del af sit liv, samt hvordan moderen er og fungerer, siger Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring. Hvis du ikke kan få lov til at møde moderen, kan det være fordi, hun er i så dårlig stand, at opdrætteren ikke vil vise hende frem. - Det kan også betyde, at moderen ikke engang er i landet, og at hvalpene er smuglet hertil uden hende. Vi ser ulykkelige sager, hvor sælger kommer og afleverer hvalpen, da de ”alligevel skulle den vej”, eller hvor overdragelsen er sket på en rasteplads, og hvor sælgeren et pist væk, når problemerne opstår, fortæller Sonja Karaoglan. Her kan du søge råd Det sker desværre også, at hvalpe bliver smuglet hertil og registreret som afkom af danske hunde. I disse tilfælde er deres stamtavler uægte. Hvalpene sælges dyrt og kan have sygdomme, der kan sprede sig. - På www.tjekhvalpen.dk lavet af Fødevarestyrelsen, Den danske Dyrlægeforening og Dansk Kennel Klub er der gode råd omkring hvalpekøb, og www.køb-hund.dk er en god side for dem der leder efter opdrættere, hvalpe eller som ønsker at lære mere om forskellige racer, rådgiver Sonja Karaoglan. Der er links til ovenstående hjemmesider under billedet til højre. Dårligere stillet En hund, der er smuglet hertil fra udlandet, risikerer også at få en dårligere forsikring end en dansk-opdrættet. - Forsikringen dækker aldrig fejl eller sygdomme, der er opstået, før forsikringen træder i kraft, uanset om fejlene er medfødte eller ej. Danske opdrættere har mulighed for at forsikre sig mod de såkaldte “skjulte fejl”, dvs. hvis en hvalp i løbet af de første to år viser sig at have en sygdom eller defekt, der beviseligt fandtes, da opdrætteren solgte hvalpen, men som ikke kunne opdages, siger Sonja Karaoglan. Nogle sælgere siger, at hunden er registreret i Hunderegisteret, og så kan den uerfarne hvalpekøber, tro at det er et kvalitetsstempel. - Det er ikke det samme, som at hunden er stambogsført i Dansk Kennel Klub, hvor man fører tilsyn med avlen og sikrer, at man kan identificere hvalpens forældre. Alle hunde i Danmark skal ifølge hundeloven, Id-mærkes og registreres i Dansk Hunderegister. Men det fortæller ingen ting om, hvor hunden stammer fra, afslutter Sonja Karaoglan. Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.