Danmarks største dyrehospital omdannes til henvisningshospital

24-02-2022 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Danmarks største dyrehospital, AniCura Københavns Dyrehospital, har i mere end 100 år tilbudt professionel behandling af dyr, og klinikken har gennem tiden udviklet sig for bedst muligt at imødekomme behovet for dyreejere og samarbejdspartnere i hele landet.

Næste skridt i udviklingen træder i kraft 1. marts 2022, hvor det historiske dyrehospital ikke længere tilbyder forebyggende behandlinger som vaccination, sterilisation, kastration og tandbehandling. I stedet kommer klinikken udelukkende til at tage sig af henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr.

- Vi har gennem mange år haft fokus på at specialisere vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker samt investere i avanceret udstyr for at kunne tilbyde vores patienter den bedste og mest specialiserede behandling. Derfor er det en naturlig udvikling, at vi fremover udelukkende kommer til at behandle syge og akut tilskadekomne kæledyr. Det er en stor og velovervejet beslutning, som sker i tæt samarbejde med vores søsterklinikker, og på den måde kommer vores patienter ikke til at mærke en stor forskel, lyder det fra Anders Jensen, der er chefveterinær hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Fremover vil søsterklinikkerne AniCura Centrum Dyrehospital, AniCura Skovlunde Dyrehospital, AniCura Vangede Dyreklinik og AniCura Køge Dyrehospital tage imod alle patienter fra Københavns Dyrehospital, som har brug for forebyggende behandlinger som eksempelvis vaccinationer og neutralisering.

 

Bemanding døgnet rundt

Når AniCura Københavns Dyrehospital fra marts overgår til udelukkende at være henvisningshospital bliver fokusset fremover på at udrede og behandle syge kæledyr, hvilket enten kan ske gennem henvisning fra dyrlæger i hele landet eller via skadestuen, som har åbent døgnet rundt.

- Det er ikke nødvendigt at foretage tidsbestilling ved ønske om at blive tilset i vores skadestue. For at vi kan forberede os bedst muligt, foretrækker vi altid, at der ringes ind og informeres om ankomsten. Der vil på alle tidspunkter af døgnet som minimum være én dyrlæge og én veterinærsygeplejerske til stede på hospitalet, som står klar til at behandle akutte lidelser. Det kan dreje sig om alt lige fra en knækket klo, større eller mindre sår, akutte mave- og tarmlidelser, hjerte- og nyresvigt, forgiftninger, diskusprolaps samt meget alvorlige trafikuheld. Alle vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der har vagt på skadestuen, har særligt fokus på at give den mest optimale behandling og pleje af kritisk syge patienter, siger Anders Jensen.

Foruden akutte lidelser er Københavns Dyrehospital også specialiserede inden for udredning og behandling af kroniske lidelser, som blandt andet kan indebære hjerteproblemer, øjenproblemer, hudsygdomme, nyresygdomme, neurologiske sygdomme samt diverse kræftdiagnoser.

- For os giver det utrolig god mening, at vi nu i højere grad opdeler vores behandlinger, således vi kan rette vores fokus mod det, vi er bedst til – nemlig akutte behandlinger samt udredning af kroniske lidelser. Det giver os mulighed for at fokusere på de patienter, som har behov for netop vores kompetencer, og når alt kommer til alt, er det dyrenes helbred, der er det allervigtigste, slutter Anders Jensen.  

AniCura Københavns Dyrehospital tæller i dag mere end 100 medarbejdere fordelt på dyrlæger, veterinærsygeplejersker samt elever og har siden 1976 haft adresse på Sydhavnen.

Læs også

Dyrehospitaler slår alarm: For mange overvægtige hunde

20-10-2023 11:58, af Anne Cecilie Sohl

Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.

Dyrlæge advarer om blodig diarre hos hunde

08-02-2023 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Nordre Dyrehospital i Lystrup har man oplevet flere tilfælde af hunde, der er alvorligt syge med blodig diarre 

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?