Danmarks største dyrehospital omdannes til henvisningshospital

24-02-2022 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Danmarks største dyrehospital, AniCura Københavns Dyrehospital, har i mere end 100 år tilbudt professionel behandling af dyr, og klinikken har gennem tiden udviklet sig for bedst muligt at imødekomme behovet for dyreejere og samarbejdspartnere i hele landet.

Næste skridt i udviklingen træder i kraft 1. marts 2022, hvor det historiske dyrehospital ikke længere tilbyder forebyggende behandlinger som vaccination, sterilisation, kastration og tandbehandling. I stedet kommer klinikken udelukkende til at tage sig af henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr.

- Vi har gennem mange år haft fokus på at specialisere vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker samt investere i avanceret udstyr for at kunne tilbyde vores patienter den bedste og mest specialiserede behandling. Derfor er det en naturlig udvikling, at vi fremover udelukkende kommer til at behandle syge og akut tilskadekomne kæledyr. Det er en stor og velovervejet beslutning, som sker i tæt samarbejde med vores søsterklinikker, og på den måde kommer vores patienter ikke til at mærke en stor forskel, lyder det fra Anders Jensen, der er chefveterinær hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Fremover vil søsterklinikkerne AniCura Centrum Dyrehospital, AniCura Skovlunde Dyrehospital, AniCura Vangede Dyreklinik og AniCura Køge Dyrehospital tage imod alle patienter fra Københavns Dyrehospital, som har brug for forebyggende behandlinger som eksempelvis vaccinationer og neutralisering.

 

Bemanding døgnet rundt

Når AniCura Københavns Dyrehospital fra marts overgår til udelukkende at være henvisningshospital bliver fokusset fremover på at udrede og behandle syge kæledyr, hvilket enten kan ske gennem henvisning fra dyrlæger i hele landet eller via skadestuen, som har åbent døgnet rundt.

- Det er ikke nødvendigt at foretage tidsbestilling ved ønske om at blive tilset i vores skadestue. For at vi kan forberede os bedst muligt, foretrækker vi altid, at der ringes ind og informeres om ankomsten. Der vil på alle tidspunkter af døgnet som minimum være én dyrlæge og én veterinærsygeplejerske til stede på hospitalet, som står klar til at behandle akutte lidelser. Det kan dreje sig om alt lige fra en knækket klo, større eller mindre sår, akutte mave- og tarmlidelser, hjerte- og nyresvigt, forgiftninger, diskusprolaps samt meget alvorlige trafikuheld. Alle vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der har vagt på skadestuen, har særligt fokus på at give den mest optimale behandling og pleje af kritisk syge patienter, siger Anders Jensen.

Foruden akutte lidelser er Københavns Dyrehospital også specialiserede inden for udredning og behandling af kroniske lidelser, som blandt andet kan indebære hjerteproblemer, øjenproblemer, hudsygdomme, nyresygdomme, neurologiske sygdomme samt diverse kræftdiagnoser.

- For os giver det utrolig god mening, at vi nu i højere grad opdeler vores behandlinger, således vi kan rette vores fokus mod det, vi er bedst til – nemlig akutte behandlinger samt udredning af kroniske lidelser. Det giver os mulighed for at fokusere på de patienter, som har behov for netop vores kompetencer, og når alt kommer til alt, er det dyrenes helbred, der er det allervigtigste, slutter Anders Jensen.  

AniCura Københavns Dyrehospital tæller i dag mere end 100 medarbejdere fordelt på dyrlæger, veterinærsygeplejersker samt elever og har siden 1976 haft adresse på Sydhavnen.

Læs også

Dyrlæge advarer om blodig diarre hos hunde

08-02-2023 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Nordre Dyrehospital i Lystrup har man oplevet flere tilfælde af hunde, der er alvorligt syge med blodig diarre 

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Av for dælen – Stakkels hund

10-10-2020 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Facebook fortæller Bygholm Dyrehospital om en usædvanlig patient forrige weekend. Heldigvis endte det hele godt

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rishi Sunak annoncerer forbud mod American XL Bully-hunde i Storbritannien

21-09-2023 18:06, af Louise Trabjerg

Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

"Dyrebart" - en podcast!

20-09-2023 10:08, af Louise Trabjerg

Agria Dyreforsikring har lanceret en ny podcast om livet med vores elskede firbenede venner.