Danmarks største dyrehospital omdannes til henvisningshospital

24-02-2022 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Danmarks største dyrehospital, AniCura Københavns Dyrehospital, har i mere end 100 år tilbudt professionel behandling af dyr, og klinikken har gennem tiden udviklet sig for bedst muligt at imødekomme behovet for dyreejere og samarbejdspartnere i hele landet.

Næste skridt i udviklingen træder i kraft 1. marts 2022, hvor det historiske dyrehospital ikke længere tilbyder forebyggende behandlinger som vaccination, sterilisation, kastration og tandbehandling. I stedet kommer klinikken udelukkende til at tage sig af henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr.

- Vi har gennem mange år haft fokus på at specialisere vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker samt investere i avanceret udstyr for at kunne tilbyde vores patienter den bedste og mest specialiserede behandling. Derfor er det en naturlig udvikling, at vi fremover udelukkende kommer til at behandle syge og akut tilskadekomne kæledyr. Det er en stor og velovervejet beslutning, som sker i tæt samarbejde med vores søsterklinikker, og på den måde kommer vores patienter ikke til at mærke en stor forskel, lyder det fra Anders Jensen, der er chefveterinær hos AniCura Københavns Dyrehospital.

Fremover vil søsterklinikkerne AniCura Centrum Dyrehospital, AniCura Skovlunde Dyrehospital, AniCura Vangede Dyreklinik og AniCura Køge Dyrehospital tage imod alle patienter fra Københavns Dyrehospital, som har brug for forebyggende behandlinger som eksempelvis vaccinationer og neutralisering.

 

Bemanding døgnet rundt

Når AniCura Københavns Dyrehospital fra marts overgår til udelukkende at være henvisningshospital bliver fokusset fremover på at udrede og behandle syge kæledyr, hvilket enten kan ske gennem henvisning fra dyrlæger i hele landet eller via skadestuen, som har åbent døgnet rundt.

- Det er ikke nødvendigt at foretage tidsbestilling ved ønske om at blive tilset i vores skadestue. For at vi kan forberede os bedst muligt, foretrækker vi altid, at der ringes ind og informeres om ankomsten. Der vil på alle tidspunkter af døgnet som minimum være én dyrlæge og én veterinærsygeplejerske til stede på hospitalet, som står klar til at behandle akutte lidelser. Det kan dreje sig om alt lige fra en knækket klo, større eller mindre sår, akutte mave- og tarmlidelser, hjerte- og nyresvigt, forgiftninger, diskusprolaps samt meget alvorlige trafikuheld. Alle vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der har vagt på skadestuen, har særligt fokus på at give den mest optimale behandling og pleje af kritisk syge patienter, siger Anders Jensen.

Foruden akutte lidelser er Københavns Dyrehospital også specialiserede inden for udredning og behandling af kroniske lidelser, som blandt andet kan indebære hjerteproblemer, øjenproblemer, hudsygdomme, nyresygdomme, neurologiske sygdomme samt diverse kræftdiagnoser.

- For os giver det utrolig god mening, at vi nu i højere grad opdeler vores behandlinger, således vi kan rette vores fokus mod det, vi er bedst til – nemlig akutte behandlinger samt udredning af kroniske lidelser. Det giver os mulighed for at fokusere på de patienter, som har behov for netop vores kompetencer, og når alt kommer til alt, er det dyrenes helbred, der er det allervigtigste, slutter Anders Jensen.  

AniCura Københavns Dyrehospital tæller i dag mere end 100 medarbejdere fordelt på dyrlæger, veterinærsygeplejersker samt elever og har siden 1976 haft adresse på Sydhavnen.

Læs også

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Av for dælen – Stakkels hund

10-10-2020 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Facebook fortæller Bygholm Dyrehospital om en usædvanlig patient forrige weekend. Heldigvis endte det hele godt

Randers Dyrehospital viser samfundssind

05-08-2020 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Langt de fleste kenneler har oplevet en vanvittig stigning i antallet af henvendelser om hvalpekøb under coronakrisen. Det tager Randers Dyrehospital nu konsekvensen af

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dyrlæge viser aflivning af egen hund

24-06-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet

Hvad gør du hvis hunden får hedeslag?

24-06-2022 08:48, af Astrid Gerd Holtet

Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude  

8 gode råd til hunde i varmen

22-06-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og varmen er på vej. Her får du otte gode råd til hunden i varmen

Undgå skader når vandhunden springer i bølgerne

25-06-2022 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer

Erik Faarup: Tak for den store hjælp

21-06-2022 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag gik der lidt et chok gennem udstillingen i Vejen, da en ambulance kørte ind på pladsen. Det var Erik Faarup, der havde fået et ildebefindende, men han har det godt igen

Så er der billeder fra Vejen

21-06-2022 13:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Billederne fra Vejen er nu på nettet

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Siri er i VM-finalen

26-06-2022 09:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som eneste dansker er Siri Renée Richter Jungersen i VM-finalen i lydighed, der kører hele dagen i dag

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Så er der VM i lydighed

23-06-2022 06:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag starter VM i lydighed på Vilhelmsborg for alvor