Hundeejere får masser af motion

06-07-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Studie viser, at hundeejere i højere grad end andre får den mængde motion, det kræver at leve et sundt liv

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Kender du en, der går og bliver lidt smårund om livet, og hvor sofaen hårdere end motionscentret, så vil det være en god ide at foreslå denne person at købe sig en hund. Et nyt britisk studie viser nemlig, at hundeejere har fire gange så stor sandsynlighed for at få motion nok, end mennesker, der af en eller anden underlig grund ikke har hund.

Undersøgelsen er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature, og viser blandt andet, at hundeejere går ture oftere end mennesker uden hund, ligesom de også går længere ture end hundeløse mennesker.

Undersøgelsen viser, at husstande med hund havde fire gange så stor sandsynlighed for at få motioneret 150 minutter om ugen, hvilket de officielle britiske motionsråd anbefaler.

Samtidig skriver forskerne bag studiet, at børn fra husstande med hund i højere grad går ture og dyrker motion i deres fritid. Selvom studiet er britisk og undersøgelser i blandt andet USA og Australien viser andre tal, slår Cecilia Ramlau-Hansen, professor i epidemiologi ved Aarhus Universitet over for Videnskab.dk fast, at undersøgelsen godt kan overføres til Danmark, da Danmark socialt og klimamæssigt minder om Storbritannien.

 

Info

Danske anbefalinger om fysisk aktivitet

30 minutter om dagen ved moderat til høj intensitet

Voksne: 18-64 år
Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdagsaktiviteter. Hvis de 30 minutter deles op, skal aktiviteten vare mindst 10 minutter.
Mindst 2 gange om ugen skal der indgå fysisk aktivitet med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed for at vedligeholde eller øge konditionen og muskelstyrken. Der skal indgå aktiviteter, som øger knoglestyrken og bevægeligheden.
Fysisk aktivitet ud over det anbefalede vil medføre yderligere sundhedsmæssige fordele.
Almindelige kortvarige dagligdagsaktiviteter
Er de aktiviteter, du hyppigt udfører i dagligdagen af kort varighed (under 10 minutter) uanset intensitet.

Læs også

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hundens vægt er lige så vigtig som dit barns

09-11-2023 10:51, af Anne Cecilie Sohl

At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.

Sådan får du en god start som hundeejer, selvom landet er lukket ned

05-03-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne blev mere end vanligt hundeglade i 2020, da coronakrisen ramte landet, og mange danskere skal nu vænne sig til et liv med hund, gåture og godbidder. Men det kan være svært at vide, hvordan man får en tryg og glad hund, når man er helt ny i hundefaget, og køen til en plads på hundeskolerne er blevet længere på grund af corona. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre, mens man venter. TrygFonden Besøgshunde og deres hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved hjælper de nye hundeejere på vej

Tyv fældet af hundelort

15-01-2014 14:02, af Tine Luther
For en gangs skyld var det positivt, at en hundeejer ikke havde samlet op efter sin hund. En indbrudstyv på flugt faldt nemlig i lorten og blev fanget af politiet.

Fido og King udskiftes med menneskenavne

25-02-2017 13:50, af Kasper Larsson
Kommer Charlie eller Bella ikke, når du kalder i hundeparken, så er det måske fordi din hund er hos en anden hundeejer, der har kaldt på en hund med samme navn

Idømt fængselsstraf for at pudse hunde på anden mand

26-09-2011 14:43, af Tine Luther
I dag blev en hundeejer idømt seks måneders ubetinget fængsel for at pudse sine to hunde på en bilist.

Gode råd til de nye hvalpeejere

30-01-2017 15:53, af Kasper Larsson
At få en hvalp kan være en overvældende oplevelse, og en masse spørgsmål kan melde sig hos den uerfarne hundeejer. Disse 12 råd kan hjælpe dig godt i gang

Norsk hund skudt på klos hold

13-08-2014 13:50, af Tine Luther
På en afstand af 15 meter fik en norsk hundeejer den skrækkelige oplevelse at se sin border collie blive skudt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt