Manglende appetit hos hunde i kortere perioder er ikke unormalt og ofte gange harmløst. Det kan eksempelvis skyldes et foderskift, hvor ændring i foderets smag, tekstur eller duft gør at hunden vælger det fra. Tæver kan også udvikle kortere perioder med ændret appetit i forbindelse med løbetider, og hanhunden kan miste appetitten, hvis der er løbske tæver i nabolaget. Denne kortvarige type af nedsat appetit, er typisk harmløs hos den ellers raske hund. Appetitten skulle gerne komme tilbage, hvis man vender tilbage til det gamle foder, når tæven komme ud af løbetiden, eller når der ikke længere er løbske tæver i nærheden.
Længerevarende appetitløshed kan dog være problematisk idet det kan give for store vægt- og muskeltab. Generel stress eller angst kan også mindske appetitten. Hvis der tages hånd om den stresspåvirkning hunden udsættes for, bør appetitten vende tilbage.
Appetitløshed kan også skyldes sygdom, og det er derfor vigtigt at man holder øje med hvor meget hunden spiser, og reagerer hvis det står på i længere tid. Ligeledes skal man reagere, hvis det ses sammen med andre tegn på sygdom, som eksempelvis nedstemthed eller opkast.
Hvad er årsagen til at hunden ikke vil spise?
Hvorfor en hund ikke spiser, kan umiddelbart være svært at finde ud af, da det er et symptom, der ses ved rigtig mange forskellige sygdomme. Derfor kan det kræve en del undersøgelser hos dyrlægen, før man finder frem til svaret.
Det første man skal finde ud af er, om hunden ikke spiser fordi den mangler appetit, eller fordi den ikke kan spise. Har hunden eksempelvis problemer med tænderne, brud på kæben eller noget der blokere i tarmen, kan den have svært ved at spise.
Hvis hunden reelt ingen appetit har, kan det skyldes en række forskellige sygdomme, herunder smerte, mave-tarmsygdomme, generelle infektioner og sygdomme i hormonbalancen eller i nervesystemet.
Hvad kan du selv gøre, hvis din hund ikke spiser?
1) Skift foder
Har du lige skiftet foder, kan du forsøge at se om det hjælper at skifte tilbage til det gamle foder. Nogle hunde skal også bruge nogle dage på at vende sig til et nyt foder.
2) Se hvad hunden ellers får at spise
Se om hunden spiser andet i løbet af dagen. Hvis hunden får godbidder, rester eller går på besøg hos naboen og får mad, kan det være den spiser så meget andre steder, at den ikke er sulten nok til at spise sin tørkost
3) Se på omgivelserne
Se på hvad der sker omkring hunden. Er der tæver i løbetid eller er der sket ændringer i jeres hverdag, der kan stresse hunden? Hvis ja, så bør appetitten vende tilbage, når tæverne forsvinder eller I ændrer på det, der stresser den.
Kontakt dyrlægen, hvis du er i tvivl
Hvis hunden, trods ændringer i foder og håndtering af stress, ikke kan genfinde appetitten, hvis du er i tvivl, eller hvis der ses andre sygdomstegn, bør du altid opsøge din dyrlæge. Hvalpe, hunde med kroniske sygdomme og gamle hunde kan ikke altid tåle at faste, og derfor bør du altid tjekke med din dyrlæge, hvis de holder op med at spise.
Manglende appetit hos hunde kan skyldes mange forskellige ting, både harmløse og alvorlige – vi ser lidt nærmere på årsagerne
Torsdag formiddag fik et hundeejer-par i Arden sig et grimt chok. Deres 10 år gamle Sibirian Husky, King, måtte pludselig aflives, efter den var blevet ramt i ryggen af to hagl.
Giv din hund indflydelse på sin egen træning, så den får øget selvtillid og bliver mere robust. Træning gør det lettere for hunden at håndtere nytårsaften og den stressede afslutning på kalenderåret, siger ekspert
Rottweilerhvalpen Luca har snart været væk en uge, og nu trænger ejerne i den grad til at få deres hund hjem igen
Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel
Med engflåtens mulige indtog i Danmark følger en flåtbåren sygdom, Babesiose, som hundeejere skal være opmærksom på
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.