Mange hundeejere oplever at deres hund har en svingende appetit, og det er oftest helt normalt. Holder hunden dog helt op med at spise i længere tid, eller stopper en ellers madglad hund pludseligt med at spise sin mad, så kan det være udtryk for at noget er galt.
Hvor mister hunde appetitten?
Hvis hunden ikke spiser, er det vigtigt at finde ud af om den ikke spiser fordi den ingen appetit har, eller fordi den ikke kan. Smerter i mundhulen, sygdom i mund eller svælg eller brud på eksempelvis kæben er nogle af de årsager, der kan gøre at hunden ikke spiser, på trods af at den egentlig er sulten.
Skyldes det manglende foderindtag en reel manglende appetit, er der flere mulige årsager hertil. Blandt de mest almindelige årsager, er:
1. Sygdom i vigtige organer som lever eller nyrer
Sygdomme i flere af kroppens vigtige organer er ofte forbundet med nedsat appetit og nogle gange også kvalme.
2. Infektioner i kroppen
Er hundens krop påvirket af en infektion, og har hunden feber, vil appetitten ofte påvirkes.
3. Cancer
Nogle hunde med cancer kan miste appetitten på et tidspunkt i sygdomsforløbet.
4. Mave- eller tarmsygdomme
Sygdomme i maven eller tarmen er oftest forbundet med nedsat appetit, og ofte også ondt i maven eller kvalme – alt sammen noget, der holder hunden fra at spise.
5. Forgiftninger
Nogle forgiftninger hos hunde, kan også medføre at hunden mister appetitten.
6. Stress
Stress kan nedsætte hundens lyst til at spise, og ændringer i hundens liv, som eksempelvis perioder med pasning, kan også få hunden til at gå fra foderet. Ligeledes kan varme, uro og hormonelle forandringer påvirke hundens lyst til mad.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund er syg, bør du altid kontakte en dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.
Sæt kryds i kalenderen den 23. marts 2025, hvor DIRTY PAWS - Løbeklub for hund og ejer inviterer til Danmarksmesterskaberne i canicross, bike- og scooterjoring. Stævnet afholdes i smukke Tisvilde Hegn under Dansk Canicross Forbund og lover en dag fyldt med fart, hundeglæde og fællesskab.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Maxi Zoo tilbagekalder et parti Multifit kyllingehals til hunde, fordi der er fundet salmonella i produktet
Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?
Lune nachos med guacamole og masser af ost – hvad kan være bedre? Eller avocado spist direkte fra skallen? Mums! Men er avocado egentlig sundt for vore hunde?
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Mangel på røde blodceller – eller anæmi – er en alvorlig tilstand hos hunde, og kan skyldes en række forskellige sygdomme. Vi ser lidt nærmere på, hvad der kan være årsag til blodmangel
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.