Alle familiedyr skal have et trygt liv i et godt hjem. Det er Agria Dyreforsikring og Dyreværnet enige om. Dyreværnets primære formål er at redde hunde og andre kæledyr i nød og skaffe dem nye trygge hjem. Det formål harmonerer med Agria Dyreforsikrings mission om at skabe tryghed for dyr og mennesker ved at sikre, at dyrene modtager den nødvendige behandling, når de bliver syge eller kommer til skade.
Rikke Christensen-Lee, direktør hos Dyreværnet, ser mange muligheder i det nye samarbejde:
– Vi arbejder for dyrenes bedste i alle henseender. Alle dyr fortjener et trygt hjem, hvor ejerne tager sig af dyret, som man bør. I vores optik er det afgørende, at tilskadekomne dyr får hurtig og korrekt behandling. Derfor vil vi gerne informere vores medlemmer om fordelene ved en sygeforsikring til hunden og andre familiedyr, og vi er glade for, at vi nu kan tilbyde forsikringer med rabat til vores medlemmer.
Win win
Samarbejdet indebærer blandt andet, at Agria Dyreforsikring yder Dyreværnet økonomisk støtte, hvilket medfører, at den driftige forening kan redde endnu flere misrøgtede snuder. Nye dyreejere, der adopterer et kæledyr fra Dyreværnet, har desuden mulighed for at opnå rabat ved tegning af dyreforsikring hos Agria. Den nye adoptivfamilie kan også vælge at donere rabatten direkte til Dyreværnet, så der tilfalder endnu flere midler til de hunde, katte og smådyr, der har behov for kærlig omsorg og pleje. Dermed optimeres den fælles indsats, hvor Dyreværnet sikrer omplacerede dyrs velfærd, mens Agria efterfølgende bidrager til tryghed hos den nye familie.
Tine Antvorskov er direktør hos Agria Dyreforsikring. Hun er også tilfreds med det nye samarbejde:
– Dyreværnet udfører et flot arbejde med at finde ansvarsfulde og kærlige hjem til hunde og andre kæledyr i nød. Vi er ligesom Dyreværnet optaget af, at ingen kæledyr i Danmark lider. Samarbejdet med Dyreværnet betyder forhåbentligt, at endnu flere hjemløse dyr i Danmark får nye hjem.
Mange dyreejere kender ikke konsekvensen ved ikke at forsikre sit kæledyr. Agria Dyreforsikrings seneste undersøgelse af markedet for dyreforsikringer viser, at dette ofte medfører en aflivning.
21% af de adspurgte hundeejere uden sygeforsikring svarer således, at de må se sig nødsaget til at aflive deres hund, hvis regningen fra dyrlægen kommer op på 5.000-7.500 kr., mens 34% af katteejerne uden sygeforsikring mener, at udsigten til en høj dyrlægeregning betyder aflivning. For hesteejere ligger tallet på 17%.
Det nye samarbejde mellem Agria Dyreforsikring og Dyreværnet blev officielt indledt fredag den 11. januar.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Den dansk/svenske gårdhund har fået fuld anerkendelse af den Amerikanske Kennel Club (AKC). Anerkendelsen åbner dørene til konkurrencer på alle niveauer i USA og markerer en vigtig sejr for racens fremtid uden for Skandinavien.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.