Alle, der har prøvet at træde i en hundelort, ved, at det er noget af det mest irriterende der kan ske på gåturen. Ofte er det svært at få det hele af skoen uden grundig rengøring, og det er de færreste der har adgang til vand og sæbe midt på Valby langgade. Det er ikke kun hensynsløst at lade hundelorten ligge som hundeejer. De efterladte hundelorte udgør faktisk en langt større sundhedsrisiko end mange hundeejere er klar over. Selvom de fleste hundeejere passer på deres hunde, kan hundelorten være inficeret med en række sygdomme. Det forklarer Mogens Brix Koldkjær, der er dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring.
“Det er viden, som ikke burde komme bag på nogen, at efterladt fæces udgør en sundhedsrisiko, men alligevel er det desværre et faktum, som alt for mange hundeejere overser. Det, synes jeg, er et stort problem,” siger Mogens Brix Koldkjær.
Mogens Brix Koldkjær fortæller, at en hundelort overfører sygdomme via bakterier, virus og parasitter. Det er ifølge dyrlægen ikke altid til at se, at en hund er syg, og derfor kan en tilsyneladende rask hund godt smitte:
“Selvom din hund ikke direkte virker syg med diarré eller anden forandring i dens fæces, så kan den godt være skjult smittebærer og derfor være årsag til smitte af andre dyr, der senere krydser den samme vej via u-opsamlet hundelort,” siger Mogens Brix Koldkjær.
Vejlovens § 70 og Privatvejslovens § 98 siger faktisk, at hundeejere kan straffes med bøde, hvis de ikke samler efterladenskaberne op. Så det er både lovmæssigt korrekt, sundhedsmæssigt forsvarligt samt hensynsfuldt over for andre mennesker at samle hundelorten op, siger Mogens Brix Koldkjær. Dyrlægen fremhæver samtidig, at der heldigvis er rigtig mange danske hundeejere, som er flinke til at samle hundelorten op på vegne af deres firbenende ven og smide den i skraldespanden. Men der er plads til forbedring. Ofte lader hundeejerne efterladenskaberne ligge, hvis bare hunden gør sit ærende udenfor gangstier. Blot fordi hundelorten ikke ligger i ”gangbanen” mindsker det ikke smitterisikoen det mindste. Det er mindst lige så ulækkert at hunden træder i en hundelort, som hvis du gør det. Den tager smitten med sig hjem, i bilen, i sofaen og på dig, hvis den hopper op.
Heldigvis er vores hunde velkomne mange steder i landet, men der er en stigende modvilje fra folk uden hund - en modvilje der stiger i takt med at efterladenskaberne hober sig op.
Budskabet er derfor helt klart. Har du hund, må du samle op – uanset hvor den lægger en hilsen. Husk posen, når du går på tur! Hav altid et par ekstra med i lommen – det kan være du møder en der har brug for den.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram
Så er det nu, du skal holde ekstra øje, når I går tur i skoven, for hunde, der snuser rundt i skovbunden, kan finde på at spise agern fra egetræet – og de er giftige for dem. Hvert efterår får Agria Dyreforsikring indberetninger om hunde, der har fået agernforgiftning
Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her
Op til 60% af danske hunde- og katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …
Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.