Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Copyright Ridehesten.com
Vi er så vant til, at når vi selv bliver syge, er der et gratis system, der tager sig af os, og vi tænker derfor ikke over, at det samme ikke er tilfældet for dyr - og at det derfor kan koste mange penge, hvis hund eller kat bliver syg eller kommer til skade. Foto: AdobeStock

Mange danskere synes, at det kan være svært at gennemskue relevansen, betingelserne eller økonomien i deres forsikringer. Og måske netop derfor florerer der et utal af myter, skæve påstande og skøre jokes om forsikringer. Men hvad er egentlig fup og hvad er fakta i forhold til sygeforsikringer til kæledyr? 

— Man påtager sig et stort ansvar, når man byder en lille hvalp eller killing velkommen i familien, og vi er så vant til, at når vi selv bliver syge, så er der et gratis system, der tager sig af os og tænker ikke over, at det samme ikke er tilfældet for dyr - og at det derfor kan koste mange penge, siger Tine Stabell, adm. direktør hos Agria Dyreforsikring.

— Man siger, at katten har ni liv, og mange katte har været næsten gratis at anskaffe. Men falder den ud af et vindue og brækker et ben, får den brug for dyrlægehjælp for at komme sig. Undersøgelser har tidligere vist, at mere end hver anden hunde- og katteejer har haft brug for dyrlæge, operation eller indlæggelse af deres kæledyr, fortsætter Tine Stabell. 

Årsager til manglende forsikring
En analyse udført i november 2023 af Extreme Insight for Agria Dyreforsikring undersøgte danskernes opfattelse af sygeforsikring til kæledyr. Undersøgelsen viste, at danskerne i stigende grad har forstået vigtigheden af at sygeforsikre deres firbenede familiemedlem, og at det kun er meget få (7%), der ikke har hørt om muligheden for at kæledyrs-sygeforsikring.

Blandt de 854 adspurgte danske hunde- og katteejere har 43% af katteejerne og 34% af hundeejerne ikke tegnet en sygeforsikring til deres kæledyr. Undersøgelsen viser, at ”økonomi” i overvejende grad er årsagen: 
28% af katteejerne og 26% af hundeejerne svarer, at de i stedet sparer op og betaler, hvis kæledyret får behov for dyrlægebehandling, mens hhv. 19% og 15% mener, at sygeforsikring til kat og hund koster for meget. Det hyppigste svar blandt af katteejerne (31%) er, at deres kat er rask og sjældent har brug for dyrlægehjælp. Blandt hundeejerne er det 24%, der har opgivet den årsag. 

Herunder får du danskernes Top5 myter om sygeforsikring til kæledyr – og de facts, der punkterer dem:

"Jeg sparer op og betaler selv dyrlægen, hvis det bliver nødvendigt."
— Nogle dyreejere vælger at lægge en sum penge til side hver måned, men risikoen er, at du ikke får lagt penge nok til side, bruger dem til andet, eller at opsparingen alligevel ikke rækker, når uheldet er ude – f.eks. hvis hundehvalpen spiser en sok, der sætter sig fast i tarmen, eller katten skal opereres for urinsten. Eller hvis der opstår behandlingskrævende kroniske lidelser, efterhånden som dyret bliver ældre, siger Tine Stabell.

"Mit kæledyr er sundt og har sjældent brug for at komme til dyrlæge."
— Alle dyr kan blive syge eller komme til skade, og undersøgelser har vist, at mere end hver anden dyreejer har fået brug for at tage sit dyr akut til dyrlæge, operation eller indlæggelse. En sundhedsforsikring dækker netop pludselig opstået sygdom og uheld, som per definition er uforudset.

"Det er for dyrt at sygeforsikre sit kæledyr."
— En sygeforsikring koster typisk ikke mere om måneden end en takeaway-menu på en fastfood-restaurant eller et par pakker smør. Prisen er afhængig af dyrets alder, race, helbred samt hvilken dækning, du vælger: Forsikringstype, forsikringssum og selvrisiko.

”Jeg var ikke klar over, at det var muligt at sygeforsikre sit kæledyr.”
 Antallet af sygeforsikringer til dyr har været støt stigende, siden Agria foretog de første målinger på markedet i 2011: Her var kun 20 procent af danske hunde sygeforsikret. I 2016 var det steget til 39 procent. Til sammenligning var kun 11 procent af de danske katte sygeforsikret i 2016, hvor det nu er tæt på 20%.

”Mit kæledyr er for gammelt til at blive sygeforsikret.”
— Agria er det eneste forsikringsselskab, der forsikrer hunde og katte, uanset hvor gamle de er. Her ved man, at risiko for dyrlægehjælp stiger i takt med alderen, og hvorfor skal ældre dyr ikke have lov til samme gode dyrlægebehandling som de unge? 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt