Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Copyright Ridehesten.com
Vi er så vant til, at når vi selv bliver syge, er der et gratis system, der tager sig af os, og vi tænker derfor ikke over, at det samme ikke er tilfældet for dyr - og at det derfor kan koste mange penge, hvis hund eller kat bliver syg eller kommer til skade. Foto: AdobeStock

Mange danskere synes, at det kan være svært at gennemskue relevansen, betingelserne eller økonomien i deres forsikringer. Og måske netop derfor florerer der et utal af myter, skæve påstande og skøre jokes om forsikringer. Men hvad er egentlig fup og hvad er fakta i forhold til sygeforsikringer til kæledyr? 

— Man påtager sig et stort ansvar, når man byder en lille hvalp eller killing velkommen i familien, og vi er så vant til, at når vi selv bliver syge, så er der et gratis system, der tager sig af os og tænker ikke over, at det samme ikke er tilfældet for dyr - og at det derfor kan koste mange penge, siger Tine Stabell, adm. direktør hos Agria Dyreforsikring.

— Man siger, at katten har ni liv, og mange katte har været næsten gratis at anskaffe. Men falder den ud af et vindue og brækker et ben, får den brug for dyrlægehjælp for at komme sig. Undersøgelser har tidligere vist, at mere end hver anden hunde- og katteejer har haft brug for dyrlæge, operation eller indlæggelse af deres kæledyr, fortsætter Tine Stabell. 

Årsager til manglende forsikring
En analyse udført i november 2023 af Extreme Insight for Agria Dyreforsikring undersøgte danskernes opfattelse af sygeforsikring til kæledyr. Undersøgelsen viste, at danskerne i stigende grad har forstået vigtigheden af at sygeforsikre deres firbenede familiemedlem, og at det kun er meget få (7%), der ikke har hørt om muligheden for at kæledyrs-sygeforsikring.

Blandt de 854 adspurgte danske hunde- og katteejere har 43% af katteejerne og 34% af hundeejerne ikke tegnet en sygeforsikring til deres kæledyr. Undersøgelsen viser, at ”økonomi” i overvejende grad er årsagen: 
28% af katteejerne og 26% af hundeejerne svarer, at de i stedet sparer op og betaler, hvis kæledyret får behov for dyrlægebehandling, mens hhv. 19% og 15% mener, at sygeforsikring til kat og hund koster for meget. Det hyppigste svar blandt af katteejerne (31%) er, at deres kat er rask og sjældent har brug for dyrlægehjælp. Blandt hundeejerne er det 24%, der har opgivet den årsag. 

Herunder får du danskernes Top5 myter om sygeforsikring til kæledyr – og de facts, der punkterer dem:

"Jeg sparer op og betaler selv dyrlægen, hvis det bliver nødvendigt."
— Nogle dyreejere vælger at lægge en sum penge til side hver måned, men risikoen er, at du ikke får lagt penge nok til side, bruger dem til andet, eller at opsparingen alligevel ikke rækker, når uheldet er ude – f.eks. hvis hundehvalpen spiser en sok, der sætter sig fast i tarmen, eller katten skal opereres for urinsten. Eller hvis der opstår behandlingskrævende kroniske lidelser, efterhånden som dyret bliver ældre, siger Tine Stabell.

"Mit kæledyr er sundt og har sjældent brug for at komme til dyrlæge."
— Alle dyr kan blive syge eller komme til skade, og undersøgelser har vist, at mere end hver anden dyreejer har fået brug for at tage sit dyr akut til dyrlæge, operation eller indlæggelse. En sundhedsforsikring dækker netop pludselig opstået sygdom og uheld, som per definition er uforudset.

"Det er for dyrt at sygeforsikre sit kæledyr."
— En sygeforsikring koster typisk ikke mere om måneden end en takeaway-menu på en fastfood-restaurant eller et par pakker smør. Prisen er afhængig af dyrets alder, race, helbred samt hvilken dækning, du vælger: Forsikringstype, forsikringssum og selvrisiko.

”Jeg var ikke klar over, at det var muligt at sygeforsikre sit kæledyr.”
 Antallet af sygeforsikringer til dyr har været støt stigende, siden Agria foretog de første målinger på markedet i 2011: Her var kun 20 procent af danske hunde sygeforsikret. I 2016 var det steget til 39 procent. Til sammenligning var kun 11 procent af de danske katte sygeforsikret i 2016, hvor det nu er tæt på 20%.

”Mit kæledyr er for gammelt til at blive sygeforsikret.”
— Agria er det eneste forsikringsselskab, der forsikrer hunde og katte, uanset hvor gamle de er. Her ved man, at risiko for dyrlægehjælp stiger i takt med alderen, og hvorfor skal ældre dyr ikke have lov til samme gode dyrlægebehandling som de unge? 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader