Det handler om illegalt importerede dyr af populære hunderacer, eksempelvis blandinger med fransk bulldog, chihuahua eller cookiepoo, der er smuglet ind i landet via useriøse importører. De sælges ofte til priser, der ligger en del under markedsprisen, og giver alligevel sælgeren en god fortjeneste. En fællesnævner for papirløse hvalpe er, at de mangler den dokumentation, som en hvalp bør have med sig ved ejerskifte. • Ved ejerskifte er det vigtigt, at hvalpen har den rette dokumentation, der viser, at den har fået en god start på livet. Det øger chancen for, at den vokser op som et stærkt og holdbart individ, som hundeejeren kan have det godt sammen med i rigtig mange år, siger Sonja Karaoglan, direktør for Agria Dyreforsikring. Vær påpasselig For et trygt og sikkert køb anbefaler Agria, at køberen ser hvalpen i det miljø, den er vokset op i hos sælgeren - og meget gerne sammen med forældredyrene eller i hvert fald moderen. Vær påpasselig hvis prisen er meget lavere, end hvad en tilsvarende hund normalt koster i Danmark. Det, man sparer ved at købe en billigere hund, kan meget hurtigt overskygges af ekstra omkostninger til dyrlæger; til behandling og medicinering af importerede sygdomme (som vi ikke er vant til i Danmark) eller fejl, som hunden har med sig, som man ikke kan se på købstidspunktet. • Agria tilbyder sygeforsikring til alle hunde uanset baggrund, men for at hunden skal få den allerbedste dækning, skal den sygeforsikres så tidligt som muligt, og gerne inden den fylder fire måneder, siger Sonja. Stil relevante spørgsmål Spørg evt. sælgeren om hvalpen har en forsikring for skjulte fejl, det giver en god beskyttelse for skjulte sygdomme, der først dukker op senere i livet. Det er også vigtigt at tjekke resultaterne af hvalpens første sundhedsundersøgelse, og om den har fået relevante vacciner og ormekure. Hvalpekøber bør stille følgende spørgsmål: 1. Er hunden importeret? 2. Er hvalpen vaccineret i henhold til de danske anbefalinger? 3. Er hvalpen ID-mærket, og er den registreret i hunderegisteret? 4. Har hvalpen en sundhedsbog uden anmærkninger fra en dansk dyrlæge? Hvor længe er det siden, den er lavet? 5. Har hvalpen fået de ormekure, den skal have? Står det i sundhedsbogen? 6. Hvis importeret: Hvor gammel var hvalpen ved importen (nogle hvalpe tages fra tæven, før det er lovligt, fordi de skal eksporteres)? Får du ikke tydelige og klare svar på disse spørgsmål, bør du takke nej til handlen. Alle hvalpe er skønne, men det er ikke alle, der er friske og raske. Køb ikke hunden af medlidenhed, da du ellers bidrager til den illegale handel med papirløse hunde. /Pressemeddelse fra Agria Dyreforsikring
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Simone Riisgaard Kristiansen tog sejren i lørdagens juniorhandlingfinale ved Winter Wonder Show i Herning og sikrer sig samtidig titlen som Årets Juniorhandler.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.
I denne weekend den 9.-10. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka for alle hundeelskere og hundeinteresserede.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid!
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde