Ifølge Berlingske har myndighederne i Petah Tikva, en forstad til Tel Aviv i Israel, taget drastiske midler i brug for at bekæmpe hundes efterladenskaber. Bystyret er i færd med at skabe en database over lokale hundes DNA for at matche hundelorte med deres skødesløse ejere og straffe dem, der ikke har taget sig af hundenes efterladenskaber. Dette seks måneders forsøg blev indledt i denne uge, hvor hundeejere blev bedt om at tage deres hunde med til en lokal dyrlæge for at få taget en DNA-prøve. Hundeejere, der overholder byens krav til renlighed og anbringer efterladenskaber i særligt markerede skraldespande, vil blive belønnet med dyremads kuponer og hundelegetøj.
DNA test bliver mere og mere udbredt i udlandet
En artikel fra Spanien i Dag beskriver et lignende initiativ i Spanien, hvor rådhuset Guadalajara arbejder på at skabe en database over hundes DNA for at identificere ejerne og straffe dem. Bliver en hundeejer matchet med en hunde-bæ, giver det en bøde på 250 euro og oveni skal ejeren betale for udgifterne forbundet med prøven. Også i Málaga, den andalusiske by Huelva og Tarragona i Catalonien har man arbejdet på DNA-test af hundelorte i de seneste 2 år. Og i en artikel fra Ude og Hjemme kan vi læse om en fransk by ved navn Béziers, der har indført en ny lov om DNA-test af hundelort for at bekæmpe problemet med efterladte hundelorte.
Hundeejer fik bøde og blev smidt ud af lejlighed
En lejlighedsudlejer i den amerikanske stat Florida, var så træt af efterladte hundelorte på fællesarealerne at han krævede at alle lejere med hund fik lavet en DNA-test - af hunden vel at mærke - for på den måde at finde ud af, hvilken lejer der ikke overholdt reglerne om, at der ikke måtte besørges på fællesarealerne.
Det kom til at koste en mand - og hans hund - en stor bøde og samtidig blev han smidt ud af sin lejlighed, skriver Mirror. Manden syntes ellers i første omgang det var en god ide at dna-teste, og blev meget overrasket over at det var hans egen hund der var den skyldige.
Er DNA-test af hundelorte også på vej til Danmark?
Det er tydeligt, at DNA-test af hundelort bliver brugt mere og mere som et effektivt værktøj til at identificere ejere og straffe dem for ikke at samle op efter deres hunde.
Københavns Universitet tilbyder allerede racebestemmelse af hunde ved hjælp af DNA-tests, så det varer nok ikke længe før vi ser trenden med at DNA-teste efterladenskaberne brede sig til Danmark.
DNA-databasen vil også kunne hjælpe dyrlæger med at opspore genetiske sygdomme hos hunde og identificere løse hunde. Ja, der er nærmest ingen grænser for, hvad man vil kunne bruge sådan en database til.
Du kan læse artiklerne der henvises til herover på berlingske.dk, spanienidag.es og udeoghjemme.dk
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.