Det oplyser forsikringsselskabet Agria Dyreforsikring, som modtager mange skadesanmeldelser om græsavne i sommermånederne:
– Alt for mange af de hunde, som må en tur til dyrlægen i denne tid, har fået græsavne i poten eller i øret. Ja, nogle har endda fået et i øjet! fortæller marketingchef i Agria, Lotte Evers.
Græsavne er de skaller, som beskytter græssets frø, mens de modner. I sommerperioden tørrer skallerne ud, bliver hårde og danner skarpe kanter samt modhager, der skal hjælpe frøet med at bore sig ned i jorden.
– Modhagerne gør desuden avnet fremragende til at klæbe fast i hundens pels. Hvis du har været ude at gå i højt græs, kender du dem sikkert godt, for de sætter sig også på tøjet hos os mennesker. Men hvor vi bare kan ryste tøjet, smide sokkerne til vask og fjerne avne fra skoene, udgør græsserne en større udfordring for vores hunde, forklarer Lotte Evers.
Bevæger sig kun én vej
Modhagerne på de små græsavne sørger for, at frøet kun kan bevæge sig én vej, og desværre betyder det ofte, at avnen får boret sig ind gennem hundens hud eller slimhinde.
Det er vigtigt, at man får fjernet græsavne, der sidder i pels eller hud, da de kan give anledning til infektion eller bylder. Græsavne kan endda migrere i hundens krop, så det ligefrem borer sig længere ind i hunden, og kan f.eks. ende i lunger eller i bugen. Det er især i poterne, næsen, munden, øjne og ørerne, at du vil finde de græsavne på din hund, der kan blive problematiske.
Når først et avn er trængt igennem huden, vil det begynde at gøre ondt, der vil opstå rødme og betændelse, og en dyrlæge må på banen. Dyrlægen vil typisk lokalbedøve hunden og derefter fjerne det indkapslede avn. Bagefter må hunden have en forbinding eller evt. en potesok på, så den ikke slikker i såret.
Hunde kan også få græsavne i øregangen. Er det først kommet langt nok ind, vil du opleve, at din hund ryster på hovedet og forsøger at gnide øret med poten eller grubbe øret mod gulvet eller andre genstande. Og her må du også en tur til dyrlægen. Det samme gælder naturligvis, hvis hunden har fået det i øjet.
Forebyggelse er det bedste våben
Lotte Evers forklarer, at vi sagtens selv kan gøre noget for at forebygge ømme hundepoter og et besøg hos dyrlægen: – Når I har været ude at gå, skal du være opmærksom på at fjerne græsavne fra pelsen. Vær særlig opmærksom på pelsen rundt om poter, ører og øjne.
– Alt efter race kan det også være en god ide at få sommerklippet hunde med lang pels, og hold også gerne pelsen omkring ørerne og poterne kort, så der er mindre pels for de dumme græsavne at sidde fast i, anbefaler Lotte Evers.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.
Sødestoffet xylitol er farligt for hunde, fordi det sænker blodsukkeret og kan give forgiftning. Tandpasta, tyggegummi, slik og sukkerfrie varer er eksempler på produkter, der kan indeholde xylitol. Selv en lille mængde xylitol kan få hunden til at få et livstruende fald i blodsukkerniveauet. Alle produkter der indeholder xylitol, bør derfor altid opbevares utilgængeligt for hunden. Agria Dyreforsikring giver her en oversigt over symptomerne, mængden af xylitol der er farlig for hunden, og hvordan du skal behandle hunden i tilfælde af, at din hund har indtaget produkter med xylitol
Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Der findes hunde til enhver smag - også når vi taler om købsprisen. Men udgifterne slutter ikke der, der er mange andre omkostninger, du skal være opmærksom på. Agria Dyreforsikring giver dig derfor her et klart overblik, over hvilke omkostninger der er forbundet med at have hund
De fleste danskere er begyndt at tælle ned til den årlige sommerferie, men nu hvor vi ikke rejser til udlandet som følge af coronavirus, skal mange af os være turister i vores eget land. De, som plejer at tage hunden med på udlandsrejse, kunne fristes til at tro, at en sommer i Danmark ingen planlægning kræver. Der er dog en del vigtige overvejelser at gøre sig. Her guider direktør i Agria Dyreforsikring hundeejere til en god, dansk sommer for Fido
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor