Hver femte hundeejer bryder loven

02-06-2016 09:25, af Kasper Larsson
Det er lovpligtigt at ansvarsforsikre sin hund. Alligevel er knap hver femte hund ikke dækket af en hundeansvarsforsikring. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Hundeejere kan ende i dybe økonomiske vanskeligheder uden en forsikring.
Copyright Ridehesten.com
Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke eller for eksempel bider en anden hund, kan hundeejeren blive holdt personligt ansvarlig. Omkostningerne kan løbe op i meget store summer, hvis ikke man har den lovpligtige hundeansvarsforsikring. (Modelfoto: Shutterstock)

Tusindvis af danske hunde løber i dag rundt uden den lovpligtige hundeansvarsforsikring. Hvis en hund uden ansvarsforsikring gør skade på mennesker, deres ting eller dyr, er det hundeejeren selv, der skal betale. Undersøgelsen viser, at hele 17 procent af danske hundeejere ikke har tegnet den lovpligtige forsikring. Kan ruinere ejeren Hvis en hund løber ud foran en bil og forårsager en ulykke med personskade - eller hvor en person ligefrem dør - kan den manglende hundeansvarsforsikring blive en meget dyr fornøjelse. De implicerede personer har nemlig krav på erstatning, og hundeejerne skal selv til lommerne, hvis hunden ikke har en ansvarsforsikring. ”Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke eller bider et andet menneske eller dyr, kan hundeejeren blive gjort personligt ansvarlig, og omkostningerne for hundeejeren kan løbe op i meget store summer. I øvrigt er bødestraffen for manglende ansvarsforsikring 3.000 kroner, så det kan slet ikke betale sig at spare de penge”, siger Anne Orholt, kommunikationsmedarbejder i Dansk Kennel Klub. Manglende kendskab YouGov-undersøgelsen viser desuden, at 33 procent af hundeejerne ikke ved, at en hundeansvarsforsikring er lovpligtig. Sonja Karaoglan mener derfor, at forsikringsbranchen må blive endnu bedre til at oplyse hundeejerne om fordelene ved at have styr på deres forsikringer. Dansk Kennel Klub stiller i dag krav til deres medlemmer om, at de har hundens forsikring i orden, hvis de tilmelder sig til træning i organisationens regi. Fakta om forsikringer til hunde • Hundeansvarsforsikring er lovpligtig og dækker, hvis hunden gør skade på andre mennesker eller deres ting. Ansvarsforsikringen dækker ikke, hvis hunden gør skade på dig eller dine ting. • Sygeforsikring dækker behandling, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade. Hos flere forsikringsselskaber er det også muligt at tegne en tillægsforsikring og få dækket udgifter til receptpligtig medicin og genoptræning. • Livsforsikring dækker, hvis hunden dør eller må aflives på grund af alvorlig sygdom eller skade i en alt for ung alder. • Andre forsikringer: nogle selskaber tilbyder mere specialiserede forsikringer som f.eks. avlsforsikring, brugshundeforsikring, skjulte fejl forsikring, flokforsikring med mere. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde