Tævens æggestokke ligger i bughulen. Herfra frigives tævens ægceller i forbindelse med løbetiden, og via æggelederne føres de til livmoderen. Derudover frigiver æggestokkene også tævens kønshormoner, og er dermed med til at styre hendes løbetid og en eventuel drægtighed.
Ligesom andre organer i hundens krop, kan kræft også ramme æggestokkene. Kræften kan enten være godartet eller ondartet, og den kan forstyrre æggestokkenes produktion af kønshormon. De godartede kræftknuder er begrænset til æggestokkene, mens de ondartede kan spredes til andre steder i kroppen.
Kræft i æggestokkene er en forholdsvis sjælden kræftform hos hunde.
Symptomer på kræft i æggestokkene:
Symptomerne afhænger i nogen grad af hvorvidt kræften er ondartet eller godartet, men blandt de mere almindelige symptomer er:
Er kræften ondartet, og har den spredt sig til andre organer, kan man se en lang række mere generelle symptomer, så som nedstemthed, nedsat appetit og, at hunden generelt ikke trives.
Fremtiden for en hund med kræft i æggestokkene
Fremtiden for en hund med kræft i æggestokkene, afhænger meget af hvorvidt kræften er godartet eller ondartet. Er kræften godartet og opdages den tidligt, så æggestokkene hurtigt kan fjernes, er prognosen forholdsvis god. Er kræften ondartet er prognosen væsentlig mere reserveret.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund kunne have kræft i æggestokkene, bør du kontakte din dyrlæge hurtigst muligt.
Kramper opstår når muskler ufrivilligt begynder at trække sig sammen. Det er et tegn på sygdom i kroppen, og kan skyldes mange forskellige ting. Vi ser lidt på, hvilke sygdomme, der kan ligge bag, hvis hundens muskler går i krampe
Mange hundeejere oplever at skulle give deres hund øjendråber, men det er ikke altid let. Her får du tre gode råd til at give din hund øjendråber
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Hvert år rammes kæledyr af ondartede tumorer eller kræft, og faktisk er kræft blandt de hyppigste dødsårsager hos hunde. Heldigvis er der gode muligheder for behandling af mange kræftformer, og jo tidligere i forløbet sygdommen opdages, jo bedre er chancerne for helbredelse og behandling, lyder det fra specialdyrlæge i onkologi
Vi har tidligere delt, når Universitetshospitalet for Familiedyr søger hunde til forskellige projekter. Nu søger de hunde med bekræftet eller mistænkt knoglekræft
Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker
Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet