Mange hundeejere vil på et eller andet tidspunkt i hundens liv, stå i en situation, hvor de skal give deres hund øjendråber. Flere almindelige sygdomme i øjet kræver en eller anden form for øjendråber eller øjensalve, og for at hunden skal blive rask så hurtigt som muligt, er det vigtigt at den får sine øjendråber eller -salve, ofte flere gange dagligt. Det er også vigtigt, at så meget af medicinen som muligt rent faktisk kommer i øjet, men det er ikke altid let!
Tre gode råd, når du skal give øjendråber:
1. En god arbejdsstilling
For at kunne give dråberne eller salven rigtigt, er det vigtigt at du har en god arbejdsstilling. Står du i en ubehagelig position, eller har du svært ved at nå hunden, er der større risiko for at medicinen ikke kommer det rigtige sted hen. Mindre hunde kan med fordel stilles på et bord, mens større hunde oftest bedst håndteres på gulvet.
2. Hav en hjælper
Er hunden urolig, er det en god idé at have en hjælper til at holde hunden. Er hunden urolig risikerer du let at medicinen rammer ved siden af, og i værste fald, at du kommer til at ramme hunden i øjet med beholderen eller med en finger. Bed hjælperen om at holde hunden på en måde, hvor hunden ikke fastlåses unødvendigt meget, men hvor den stadig støttes tilstrækkeligt til at forhindre voldsomme bevægelser. Tal roligt til den, og lad gerne hjælperen give den godbidder samtidigt. Mindre hunde kan med fordel pakkes ind i et tæppe. Det kan virke beroligende, og gør det samtidig lettere at holde hunden.
3. Åbn øjet forsigtigt
Bed din hjælper holde hundens hoved opad. Ved at placere tommel- og pegefingre henholdsvis over og under øjet, og trykke let ned, åbnes øjet let. Det muliggør placering af det nødvendige antal øjendråber. Er det en øjensalve, lægges en stribe af salven på den nederste øjenrand, og øjet lukkes i for at fordele salven til hele øjet.
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Diskusprolaps er et almindeligt problem i bevægeapparatet og kan være meget smertefuldt – vi ser på hvad der sker når hunden får en diskusprolaps og hvordan den kan hjælpes
Holder hunden hele tiden hovedet på skrå, kan det være tegn på sygdom – oftest i nervesystemet eller i det indre øre
Mange hundeejere vælger at lade deres tæve neutralisere – men hvad er en sterilisation og hvordan foregår operationen egentlig?
Ultralydsundersøgelser er et almindeligt værktøj, som ofte bruges af dyrlæger, når de skal finde ud af, hvad en hund fejler – men hvad er en ultralydsundersøgelse og hvorfor bruges den?
Kramper opstår når muskler ufrivilligt begynder at trække sig sammen. Det er et tegn på sygdom i kroppen, og kan skyldes mange forskellige ting. Vi ser lidt på, hvilke sygdomme, der kan ligge bag, hvis hundens muskler går i krampe
Inden for de sidste par år, har laserbehandling af hunde vundet frem. Det bruges i behandlingen af en lang række sygdomme – men hvad er det og hvordan virker det
Den internationale webinarserie, BREEDERS' INSIGHTS, havde en succesfuld dansk lancering den 7 april med et oplæg af Astrid Holtet, Cand. Med. Vet, som delte hendes indsigter om "Hvalpens første tid, den betydningsfulde første fase af hvalpens udvikling"
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.