Mange hundeejere vil på et eller andet tidspunkt i hundens liv, stå i en situation, hvor de skal give deres hund øjendråber. Flere almindelige sygdomme i øjet kræver en eller anden form for øjendråber eller øjensalve, og for at hunden skal blive rask så hurtigt som muligt, er det vigtigt at den får sine øjendråber eller -salve, ofte flere gange dagligt. Det er også vigtigt, at så meget af medicinen som muligt rent faktisk kommer i øjet, men det er ikke altid let!
Tre gode råd, når du skal give øjendråber:
1. En god arbejdsstilling
For at kunne give dråberne eller salven rigtigt, er det vigtigt at du har en god arbejdsstilling. Står du i en ubehagelig position, eller har du svært ved at nå hunden, er der større risiko for at medicinen ikke kommer det rigtige sted hen. Mindre hunde kan med fordel stilles på et bord, mens større hunde oftest bedst håndteres på gulvet.
2. Hav en hjælper
Er hunden urolig, er det en god idé at have en hjælper til at holde hunden. Er hunden urolig risikerer du let at medicinen rammer ved siden af, og i værste fald, at du kommer til at ramme hunden i øjet med beholderen eller med en finger. Bed hjælperen om at holde hunden på en måde, hvor hunden ikke fastlåses unødvendigt meget, men hvor den stadig støttes tilstrækkeligt til at forhindre voldsomme bevægelser. Tal roligt til den, og lad gerne hjælperen give den godbidder samtidigt. Mindre hunde kan med fordel pakkes ind i et tæppe. Det kan virke beroligende, og gør det samtidig lettere at holde hunden.
3. Åbn øjet forsigtigt
Bed din hjælper holde hundens hoved opad. Ved at placere tommel- og pegefingre henholdsvis over og under øjet, og trykke let ned, åbnes øjet let. Det muliggør placering af det nødvendige antal øjendråber. Er det en øjensalve, lægges en stribe af salven på den nederste øjenrand, og øjet lukkes i for at fordele salven til hele øjet.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.
Diskusprolaps er et almindeligt problem i bevægeapparatet og kan være meget smertefuldt – vi ser på hvad der sker når hunden får en diskusprolaps og hvordan den kan hjælpes
Hvis linsen i hundens øje rykker sig fra sin normale placering, kan det ende i blindhed
Den internationale webinarserie, BREEDERS' INSIGHTS, havde en succesfuld dansk lancering den 7 april med et oplæg af Astrid Holtet, Cand. Med. Vet, som delte hendes indsigter om "Hvalpens første tid, den betydningsfulde første fase af hvalpens udvikling"
Holder hunden hele tiden hovedet på skrå, kan det være tegn på sygdom – oftest i nervesystemet eller i det indre øre
Titertest tilbydes hos flere og flere dyrlæger rundt omkring i landet – men hvad måler de egentlig?
Læbefoldsdermatitis er en betændelse i huden hos hunden – og det kan være ganske generende. Vi ser lidt nærmere på hvad det er, og hvad der kan gøres ved det
Mange hundeejere vælger at lade deres tæve neutralisere – men hvad er en sterilisation og hvordan foregår operationen egentlig?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse