Læbefoldsdermatititis kan også kaldes læbefoldsbetændelse, og er en slags hudbetændelse. En hudbetændelse kommer som følge af en overvækst af bakterier, svampe eller begge dele i hudens overflade. Når denne betændelse er lokaliseret til området omkring hundens læbe, kaldes den for en læbefoldsdermatitis.
Mørke og fugt er godt for bakterier og svampe
I hudfolder samles der fugt, fedt og hudceller – og det gør dem til ideelle hjem for bakterier og svampe – og derfor ser man ofte hudbetændelser i de folder hundens hud kan have. Hvor mange hudfolder en hund har i området ved læberne er forskelligt fra race til race, og vi ser oftere læbefoldsdermatitis hos de racer med mange hudfolder.
Symptomer på læbefoldsdermatitis
Hos hunde med læbefoldsdermatitis vil huden ved læben blive rød og fugtig, og der kan komme små sår i området. Betændelsen kan være generende og kløende, og derfor vil man ofte se at hunden kløer sig omkring munden eller kører hovedet rundt på et tæppe. Betændelsen kan også begynde at afgive en dårlig lugte.
Hvad kan man gøre, hvis ens hund har læbefoldsdermatitis
I de fleste tilfælde kan tilstanden behandles ved at vaske området med bakterie- og svampedræbende shampoo et par gange om dagen. Er betændelsen meget voldsom, kan dyrlægen også vælge at behandle den med antibiotika i tabletform.
Læbefoldsdermatitis kan i nogle tilfælde opstå af sig selv, især i meget varme eller våde perioder, men det kommer også ofte som følge af en underliggende sygdom, som eksempelvis allergi.
Kramper opstår når muskler ufrivilligt begynder at trække sig sammen. Det er et tegn på sygdom i kroppen, og kan skyldes mange forskellige ting. Vi ser lidt på, hvilke sygdomme, der kan ligge bag, hvis hundens muskler går i krampe
Mange hundeejere oplever at skulle give deres hund øjendråber, men det er ikke altid let. Her får du tre gode råd til at give din hund øjendråber
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.
Læs her hvordan du bliver bedre til at vurdere din hunds kropsvægt og sikrer den bedre sundhed og velfærd.
Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.
Netdyredoktor har samlet en række informationer og gode råd om kæledyr og coronavirus. Dem kan du læse her
Hundeejere landet over er i disse dage bekymrede for deres firbenede venner. I Norge har dyrlæger oplevet en markant stigning i tilfælde af alvorlig sygdom hos hunde i Oslo-området, og indtil videre er 27 hunde døde. I Danmark har vi ingen indikationer på, at vi oplever samme sygdomsbillede. Nye oplysninger fra Mattilsynet i Norge viser desuden, at sygdommen formodentlig ikke smitter let fra hund til hund
1. januar er Bulgarsk Kennel Klub ikke længere med i FCI. Det skyldes økonomiske problemer i klubben og kan også have konsekvenser for danske hundeejere
I går havde en af vores læsere en rædselfuld oplevelse, som Hunden.dk gerne vil dele med vores læsere, så I ved, hvad I også skal passe på med i forhold til jeres hunde: Odderne. Janes hund Molly var nemlig udsat for et meget uheldigt møde med en odder i Lyså. Her er, hvad Jane postede på facebook tidligere i dag
K9Biathlon For Alle forvandlede Ledreborg Slot til Danmarks mest logrende festivalplads.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Den engelske setter Happy tog både dommer og publikum med storm og sikrede sig en historisk sejr som Best in Show ved DKK’s nordiske udstilling i solbeskinnede Vejen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Fredagen i Vejen bød på solskin, hundeglæde og en energisk borzoi, der løb med dagens Best in Show-titel ved Dansk Kennel Klubs første udstillingsdag.