Læbefoldsdermatititis kan også kaldes læbefoldsbetændelse, og er en slags hudbetændelse. En hudbetændelse kommer som følge af en overvækst af bakterier, svampe eller begge dele i hudens overflade. Når denne betændelse er lokaliseret til området omkring hundens læbe, kaldes den for en læbefoldsdermatitis.
Mørke og fugt er godt for bakterier og svampe
I hudfolder samles der fugt, fedt og hudceller – og det gør dem til ideelle hjem for bakterier og svampe – og derfor ser man ofte hudbetændelser i de folder hundens hud kan have. Hvor mange hudfolder en hund har i området ved læberne er forskelligt fra race til race, og vi ser oftere læbefoldsdermatitis hos de racer med mange hudfolder.
Symptomer på læbefoldsdermatitis
Hos hunde med læbefoldsdermatitis vil huden ved læben blive rød og fugtig, og der kan komme små sår i området. Betændelsen kan være generende og kløende, og derfor vil man ofte se at hunden kløer sig omkring munden eller kører hovedet rundt på et tæppe. Betændelsen kan også begynde at afgive en dårlig lugte.
Hvad kan man gøre, hvis ens hund har læbefoldsdermatitis
I de fleste tilfælde kan tilstanden behandles ved at vaske området med bakterie- og svampedræbende shampoo et par gange om dagen. Er betændelsen meget voldsom, kan dyrlægen også vælge at behandle den med antibiotika i tabletform.
Læbefoldsdermatitis kan i nogle tilfælde opstå af sig selv, især i meget varme eller våde perioder, men det kommer også ofte som følge af en underliggende sygdom, som eksempelvis allergi.
Kramper opstår når muskler ufrivilligt begynder at trække sig sammen. Det er et tegn på sygdom i kroppen, og kan skyldes mange forskellige ting. Vi ser lidt på, hvilke sygdomme, der kan ligge bag, hvis hundens muskler går i krampe
Mange hundeejere oplever at skulle give deres hund øjendråber, men det er ikke altid let. Her får du tre gode råd til at give din hund øjendråber
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Med engflåtens mulige indtog i Danmark følger en flåtbåren sygdom, Babesiose, som hundeejere skal være opmærksom på
I denne uge udkommer det nye nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til
Hunde kan lære på flere forskellige måder – den ene er habituering. Vi ser nærmere på, hvad der ligger bag dette begreb!
Ikke alle kan være lige gode til gemmeleg, og godt det samme, for hvis nu denne islandske fårehund havde været lidt bedre til at gemme sig, havde Vibe Rikskov fra Tranbjerg ikke fået dette fantastiske billede.
Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier
Julen står for døren, og det kan være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra, mener Dyrenes Beskyttelse. Læs her hvorfor
Har du hanhund, er det nu, det er en god ide at holde godt fast i snoren. Når hunhundene først kommer i løbetid, glemmer hanhundene hurtigt alt det, de har lært om at komme, når ejeren kalder på gåturen. Selv det at blive i haven kan for nogle hanhunde også blive sat på prøve. Hundeekspert fra Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl
Hvad der måske burde være en selvfølge er netop blevet besluttet i USA, hvor man nu vil lægge pres på andre lande i kampen for bedre dyrevelfærd
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?