Pas på – anemoner er giftige for hunde

23-04-2022 09:20, af Astrid Gerd Holtet

Foråret er lige om hjørnet og med foråret følger fine farverige blomster, men mange af blomsterne er giftige og kan være dødelige for hunde – én af de blomster, som hundeejere skal være særligt opmærksomme på, er anemonen   

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Anemonen er på mange måder indbegrebet af forår, og de er allerede at se rundt omkring i hele landet.

Blomsten, der typisk ses i områder med løvskov, er omkring femten til femogtyve centimeter høj og har 6-8 blomsterblade med mange gule støvdragere i midten og stængler, der er lange, glatte og lysegrønne. Den mest almindelige anemone, er den hvide anemone, men der findes også de noget sjældnere blå og gule varianter.

Anemonen er giftig og kan i sidste ende være dødelig for hunde, hvis de spiser dem. Grunden er, at planten indeholder giftstofferne protoanemonin og anemonin, der påvirker nervesystemet og som i sidste ende kan give dødelige lammelser. 

Hvis hunden bliver forgiftet:

Når nervesystemet påvirkes, giver det en række symptomer, herunder blandt andet opkast, svimmelhed, og blod i urinen, og i slemme tilfælde kan man se eksempelvis kramper, kollaps, og lammelse af åndedrættet.

Det er ikke helt klart, hvor mange planter en hund skal spise før den udvikler symptomer, men er uheldet ude og hunden spiser anemoner, bør man straks kontakte sin dyrlæge. Kommer hunden til dyrlæge umiddelbart efter, at den har indtaget planten, kan den få et brækmiddel, der får den til at kaste planten op igen, og dermed undgå at forgiftningen udvikler sig.

Er hunden først blevet syg, findes der ingen egentlig modgift, og det eneste man kan gøre er, at give støttende behandling.

 

Læs også

TrygFonden Besøgshunde optager igen besøgshunde: Optagelsesprøve for besøgshunde i hele landet

08-11-2013 17:02, af Tine Luther
I disse dage skal flere end 220 hunde og deres ejere fra hele landet til optagelsesprøven til TrygFonden Besøgshunde. Prøven foregår på seks plejecentre i Jylland samt på Fyn og Sjælland, og de hunde, som klarer testen, kan fremover glæde de ældre og demensramte med besøg på plejecentre.

God start i Vejen

14-06-2024 20:50, af Anne Cecilie Sohl

Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere. 

Endnu en efterlysning: Hvid malteser

27-08-2019 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er ved at være godt gang i vores efter- og fremlysninger. Vi er glade for, I kontakter os, og vi håber meget, at vores indsats kan genforene nogen hunde og ejere

Se billederne: Lørdag på MyDOG

05-01-2019 20:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Endnu en dag er slut i Gøteborg. Her får du lidt billeder fra dagen

Sådan ser Danmarks sødeste hund ud

09-09-2014 14:32, af Tine Luther
Der var hård kamp om pladserne i dette års fotokonkurrence for hunde, som danske OLIVER'S Petfood har afholdt i hele august måned. Sankt Bernhardshunden Messi løb med titlen som årets "OLIVER'S HOTDOG 2014".

Heste og hunde forstår hinandens legesprog

23-04-2020 08:02, af Merete Haahr

Forståelsen for leg mellem forskellige arter har hidtil fokuseret på samspillet mellem domesticerede dyr, som hunde og mennesker, men nu har forskere fra Italien gjort nogle banebrydende fund, som åbner op for en helt ny forståelse af vores universelle legesprog

Hunde holder os fysisk aktive

19-09-2017 17:03, af Astrid Gerd Holtet

Nyt studie viser at hunde får folk til at bevæge sig mere – især når det er mørkt og gråt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt