Anemonen er på mange måder indbegrebet af forår, og de er allerede at se rundt omkring i hele landet.
Blomsten, der typisk ses i områder med løvskov, er omkring femten til femogtyve centimeter høj og har 6-8 blomsterblade med mange gule støvdragere i midten og stængler, der er lange, glatte og lysegrønne. Den mest almindelige anemone, er den hvide anemone, men der findes også de noget sjældnere blå og gule varianter.
Anemonen er giftig og kan i sidste ende være dødelig for hunde, hvis de spiser dem. Grunden er, at planten indeholder giftstofferne protoanemonin og anemonin, der påvirker nervesystemet og som i sidste ende kan give dødelige lammelser.
Hvis hunden bliver forgiftet:
Når nervesystemet påvirkes, giver det en række symptomer, herunder blandt andet opkast, svimmelhed, og blod i urinen, og i slemme tilfælde kan man se eksempelvis kramper, kollaps, og lammelse af åndedrættet.
Det er ikke helt klart, hvor mange planter en hund skal spise før den udvikler symptomer, men er uheldet ude og hunden spiser anemoner, bør man straks kontakte sin dyrlæge. Kommer hunden til dyrlæge umiddelbart efter, at den har indtaget planten, kan den få et brækmiddel, der får den til at kaste planten op igen, og dermed undgå at forgiftningen udvikler sig.
Er hunden først blevet syg, findes der ingen egentlig modgift, og det eneste man kan gøre er, at give støttende behandling.
Knoglemarvsbetændelse, eller panostitis, er en smertefuld tilstand i knoglerne hos unge hunde, en tilstand man ofte også kalder for vokseværk
De gode hundenyheder fra Kina står nærmest i kø i disse dage. Denne nyhed kan blive meget vigtig for landets hunde
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
I England har man oplevet en enorm stigning i antallet af tyverier af hunde. Nu bliver straffen for den forbrydelse sat væsentligt i vejret
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund