I et studie har forskere fra University of Vienna undersøgt evnen til at gennemskue en løgn hos 260 hunde af forskellige racer. Det skriver independent.
Hundene blev trænet i at følge en ukendt persons råd i et forsøg, hvor hundene skulle vælge mellem to skåle, hvoraf den ene indeholdt en godbid, der var skjult.
Forsøget startede med, at hunden skulle følge personens anvisninger for at komme hen til skålen med godbidden i.
Herefter kom endnu en ukendt person med i forsøget. Denne person byttede herefter rundt, så godbidden nu var i den anden skål.
I halvdelen af tilfældene ignorerede hundene den anden persons råd, når vedkommende pegede på den forkerte skål, hvilket ifølge forskerne bag peger på, at hundene var klar over, at personen løj.
I nogle tilfælde var den anden person ikke til stede, mens der blev byttet rundt på maden. I stedet dukkede den anden person op efter ombytningen og begyndte herefter at guide hundene til, hvilken skål de skulle gå efter.
I disse tilfælde ignorerede hundene personens forkerte råd.
Tidligere har forskere udført lignende eksperimenter med mennesker under fem år, chimpanser og makak-aber. I disse tilfælde var alle tre grupper mere tilbøjelige end hundene til at følge løgnerens råd.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
De fleste ændrer deres toneleje når de taler til en lille baby. Deres stemmeføring bliver mere rytmisk og vokalerne bliver overdrevne. Det samme gør sig gældende når vi taler til vores hunde, skriver Illustreret Videnskab.
Indimellem hører man ordsproget: "Som hund, så ejer" - og der er faktisk noget om snakken både i det fysiske udtryk, men også det psykiske.
En 18.000 år gammel hvalp er fundet i Sibirien. Indtil videre har man ikke kunnet fastslå, om det er en ulv eller en hund
Hundens lugtesans er meget veludviklet, men indtil nu har man ikke vidst, om hunden rent faktisk ved, hvad der har afgivet den lugt, som den finder. Det svarer nyt studie på
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund