I et studie har forskere fra University of Vienna undersøgt evnen til at gennemskue en løgn hos 260 hunde af forskellige racer. Det skriver independent.
Hundene blev trænet i at følge en ukendt persons råd i et forsøg, hvor hundene skulle vælge mellem to skåle, hvoraf den ene indeholdt en godbid, der var skjult.
Forsøget startede med, at hunden skulle følge personens anvisninger for at komme hen til skålen med godbidden i.
Herefter kom endnu en ukendt person med i forsøget. Denne person byttede herefter rundt, så godbidden nu var i den anden skål.
I halvdelen af tilfældene ignorerede hundene den anden persons råd, når vedkommende pegede på den forkerte skål, hvilket ifølge forskerne bag peger på, at hundene var klar over, at personen løj.
I nogle tilfælde var den anden person ikke til stede, mens der blev byttet rundt på maden. I stedet dukkede den anden person op efter ombytningen og begyndte herefter at guide hundene til, hvilken skål de skulle gå efter.
I disse tilfælde ignorerede hundene personens forkerte råd.
Tidligere har forskere udført lignende eksperimenter med mennesker under fem år, chimpanser og makak-aber. I disse tilfælde var alle tre grupper mere tilbøjelige end hundene til at følge løgnerens råd.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
De fleste ændrer deres toneleje når de taler til en lille baby. Deres stemmeføring bliver mere rytmisk og vokalerne bliver overdrevne. Det samme gør sig gældende når vi taler til vores hunde, skriver Illustreret Videnskab.
Indimellem hører man ordsproget: "Som hund, så ejer" - og der er faktisk noget om snakken både i det fysiske udtryk, men også det psykiske.
Hundens lugtesans er meget veludviklet, men indtil nu har man ikke vidst, om hunden rent faktisk ved, hvad der har afgivet den lugt, som den finder. Det svarer nyt studie på
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Et nyt studie har klarlagt, at hunde med stor sandsynlighed kan genkende lugten af stress hos mennesker ved at lugte til sved eller ånde
Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet
En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?