Vi ved det jo allerede godt. Der er ikke meget negativt at sige om at eje en hund. Nu har svenske forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet fundet endnu flere gode grunde til at eje et af de kære firbenede dyr.
Forskerne har nemlig vist, at både hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien. Deres forskning viser, at hunde og katte samlet står for at skabe 8000 job i Sverige, ligesom der i 2015 blev brugt hele 16 milliarder kroner på de to slags dyr.
I 2007 blev der kun brugt otte milliarder. Der er altså sket en fordobling i forbruget på dyrene på otte år. I 2001 blev der kun brugt 4,5 milliarder kroner. Forbruget dækker over alt fra dyrlægeregninger til foder og andre indkøb.
Rune Hoffman, der er en af forskerne bag studiet, er ikke i tvivl om, hvorfor udviklingen er gået den vej.
— For nogen er det lige så absurd at tage stilling til, hvor mange penge de vil bruge på deres kæledyrs sundhed, som hvis de skulle tage stilling til, hvor meget de ville bruge på deres barns sundhed. Desuden har dyrlægerne fået en masse nye muligheder for at hjælpe dyrene, og dem er ejerne villige til at betale for, siger han til Forskning.no.
Studiet viser da også, at det går ret godt for dyrlægebranchen. Af de 8000 job er næsten 2700 dyrlægejob. Hos dyrlægerne står hunden for langt de fleste behandlinger, idet 70 procent af behandlingerne foretages på hunde og 28 procent på katte.
Argumenterne imod at investere i en hund bliver altså færre og færre og snart er der ikke flere tilbage.
Læs hele rapporten her
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.
Ny dansk forskning peger på, at hunde af overvægtige ejere har større risiko for også at veje for meget
Diskusprolaps er et almindeligt problem i bevægeapparatet og kan være meget smertefuldt – vi ser på hvad der sker når hunden får en diskusprolaps og hvordan den kan hjælpes
Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven
Ungarske forskere har undersøgt, hvorfor nogle hunde tilter med hovedet, når vi taler til dem
De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse