Vi mennesker er født med evnen til at kende forskel på mange og få. Det er nemlig for længst bevist, at spædbørn kan se forskel på forskellige mængder. Nu har ny forskning vist, at hunde kan det samme.
Et hold forskere fra Emory University har nemlig fundet ud af, at hunde bruger de samme dele af hjernen til at tælle med, som mennesker gør.
Det betyder, at de dele af hjernen, som bearbejder tal, ikke har udviklet sig, siden mennesker og hundes veje skiltes for cirka 90 til 100 millioner år siden.
– Vi gik direkte til kilden selv og observerede hundenes hjerner, for at få en forståelse af hvordan hjernens neuroner opfører sig, når hundene får vist forskellige antal prikker,« forklarer Lauren Aulet, kognitiv psykolog.
Studiet bestod i, at 11 hunde blev trænet til at gå ind i en MR-skanner og ligge helt stille derinde. Her fik hundene vist billeder af forskellige mængder prikker, og forskerne kunne se, at hundene brugte de samme områder af hjerne, som mennesker bruger når vi tæller.
Samme sted i hjernen blev ikke aktiveret, når prikkernes størrelse eller placering blev ændret.
Hundene reagerede altså specifikt på antallet at prikkerne frem for størrelse og placering.
Studiet peger således på, at hunde kan bearbejde tal, uanset om mennesker træner dem til det eller ej.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund