Vi mennesker er født med evnen til at kende forskel på mange og få. Det er nemlig for længst bevist, at spædbørn kan se forskel på forskellige mængder. Nu har ny forskning vist, at hunde kan det samme.
Et hold forskere fra Emory University har nemlig fundet ud af, at hunde bruger de samme dele af hjernen til at tælle med, som mennesker gør.
Det betyder, at de dele af hjernen, som bearbejder tal, ikke har udviklet sig, siden mennesker og hundes veje skiltes for cirka 90 til 100 millioner år siden.
– Vi gik direkte til kilden selv og observerede hundenes hjerner, for at få en forståelse af hvordan hjernens neuroner opfører sig, når hundene får vist forskellige antal prikker,« forklarer Lauren Aulet, kognitiv psykolog.
Studiet bestod i, at 11 hunde blev trænet til at gå ind i en MR-skanner og ligge helt stille derinde. Her fik hundene vist billeder af forskellige mængder prikker, og forskerne kunne se, at hundene brugte de samme områder af hjerne, som mennesker bruger når vi tæller.
Samme sted i hjernen blev ikke aktiveret, når prikkernes størrelse eller placering blev ændret.
Hundene reagerede altså specifikt på antallet at prikkerne frem for størrelse og placering.
Studiet peger således på, at hunde kan bearbejde tal, uanset om mennesker træner dem til det eller ej.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde