29. oktober måtte dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen aflive to hold hvalpe af fem og to hunde. Hun var blevet kontaktet af toldvæsnet, som havde taget hundene i en kontrol i Gedser. Hundene havde de nødvendige pas, men der var ikke styr på de påkrævede blodprøver. Da de kom fra et tredjeland skulle de som resultat af de manglende blodprøver i 3 måneders karantæne, før de kunne komme ind i landet, hvilket ville koste i 50.000 kroner.
– Jeg stod med hundene og havde ikke rigtigt noget valg. De kunne ikke blive sendt tilbage til Tyskland, da de heller ikke tager imod hunde uden blodprøve fra tredjelande. Derfor blev jeg nødt til at aflive de syv søde små hunde, fortæller hun.
Oplevelsen fik hende fluks til tasterne, hvor hun formulerede et vredt opslag på Facebook. For der er alt for mange mennesker, der tænker, at de godt kan købe hunde hos en person i Serbien eller andre steder og på den måde redde hunden fra et dårligt liv. Og det kan man også godt. Problemet er bare, at der sidder en avler tilbage i Ukraine og tjener penge på de solgte hunde, hvilket opildner samme avler til at fortsætte sin tvivlsomme forretning.
– Det kan godt være man redder en hvalp, men hvis man giver 8.000 kroner for den, så ryger de 6.000 lige ned i lommen på avleren, så denne kan fortsætte med at holde hunde under groteske forhold, fortæller hun.
Stop det
Ifølge Henriette Medom Maqvorsen er der kun en løsning på problemet.
– Man skal ganske enkelt stoppe med at købe hvalpe, som lever under de forhold i udlandet. Det er den eneste måde, man kan stoppe det her på, siger hun.
Henriette Medom Marqvorsen erkender, at hun nok var en smule skarp i sin facebookopdatering, som i skrivende stund har 155 kommentarer og 820 delinger.
Hun skriver blandt andet:
Redder I én hvalp fra en hundehandler som dem, så dømmer I samtidig HUNDREDVIS andre til en skæbne langt værre end døden. Tag det med på samvittigheden når I kæler med jeres heldige hvalp - dens mor betaler prisen.
Og alle derude som har købt en hvalp på den måde, alle der fulgte sit blødende hjerte lige i den situation hvor I stod med hvalpen - kald jer aldrig dyreelskere! For I har støttet hundehandel af værste skuffe. Og i går da jeg blev mødt af små glade hvalpe der bare ville hilse og lege.....der forbandede jeg jer langt væk!!! I burde fandme have været med da de trak vejret for sidste gang.
– Jeg er godt klar over, at jeg er hård og provokerende, og at folk ikke gør det for at være onde. Men jeg følte, jeg blev nødt til at gøre et eller andet for at gære opmærksom på problemet. Derudover følte jeg også en enorm vrede over at være nødsaget til at aflive syv søde små hundehvalpe, som sagtens kunne have fået et godt liv, fortæller hun og slår fast, at hun ikke mener, man aldrig bør købe hunde i udlandet:
– I virkeligheden er jeg ligeglad med, hvor folk køber deres hunde, bare de sikrer sig, at opdrættet og den videre formidling sker under ordentlige forhold for dyrene. For der er mange hunde i disse lande, der har det godt og hvor alt er i orden, men det kræver man tager ned og besøger opdrætteren, før man køber en hvalp. Det er jo sådan set ikke så forskelligt fra at købe en hund i Danmark. Her vil man jo heller ikke købe en hund hos en opdrætter, hvor alt er kaos, og hundene har det skidt.
Henriette Medom Marqvorsen mener også der er plads til at få opfyldt sin trang til at redde hunde, men det bør man bare ikke søge til udlandet for.
– Vi har mange hunde rundt omkring på internaterne i Danmark, som sagtens kan trænge til at blive hjulpet af velmenende hundemennesker. Så man kan sagtens få sit ønske om at redde en hund opfyldt her i Danmark, lyder det fra dyrlægen fra Nysted Dyreklinik.
Aflivningen af de syv hunde gik planmæssigt, men oplevelsen satte sig i den rutinerede dyrlæge.
– Jeg kunne ikke lade være med at tude over det, og da jeg skulle lægge de døde hunde i fryseren på klinikken, var der et eller andet i mig, der ønskede at mærke et hjerte banke i brystet på en af de stakkels hvalpe.
I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst
Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen
Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle
60-årig mand fra Farsø blev i går idømt en bøde i en sag om hunde. Det er ikke første gang, manden overtræder reglerne
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.