29. oktober måtte dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen aflive to hold hvalpe af fem og to hunde. Hun var blevet kontaktet af toldvæsnet, som havde taget hundene i en kontrol i Gedser. Hundene havde de nødvendige pas, men der var ikke styr på de påkrævede blodprøver. Da de kom fra et tredjeland skulle de som resultat af de manglende blodprøver i 3 måneders karantæne, før de kunne komme ind i landet, hvilket ville koste i 50.000 kroner.
– Jeg stod med hundene og havde ikke rigtigt noget valg. De kunne ikke blive sendt tilbage til Tyskland, da de heller ikke tager imod hunde uden blodprøve fra tredjelande. Derfor blev jeg nødt til at aflive de syv søde små hunde, fortæller hun.
Oplevelsen fik hende fluks til tasterne, hvor hun formulerede et vredt opslag på Facebook. For der er alt for mange mennesker, der tænker, at de godt kan købe hunde hos en person i Serbien eller andre steder og på den måde redde hunden fra et dårligt liv. Og det kan man også godt. Problemet er bare, at der sidder en avler tilbage i Ukraine og tjener penge på de solgte hunde, hvilket opildner samme avler til at fortsætte sin tvivlsomme forretning.
– Det kan godt være man redder en hvalp, men hvis man giver 8.000 kroner for den, så ryger de 6.000 lige ned i lommen på avleren, så denne kan fortsætte med at holde hunde under groteske forhold, fortæller hun.
Stop det
Ifølge Henriette Medom Maqvorsen er der kun en løsning på problemet.
– Man skal ganske enkelt stoppe med at købe hvalpe, som lever under de forhold i udlandet. Det er den eneste måde, man kan stoppe det her på, siger hun.
Henriette Medom Marqvorsen erkender, at hun nok var en smule skarp i sin facebookopdatering, som i skrivende stund har 155 kommentarer og 820 delinger.
Hun skriver blandt andet:
Redder I én hvalp fra en hundehandler som dem, så dømmer I samtidig HUNDREDVIS andre til en skæbne langt værre end døden. Tag det med på samvittigheden når I kæler med jeres heldige hvalp - dens mor betaler prisen.
Og alle derude som har købt en hvalp på den måde, alle der fulgte sit blødende hjerte lige i den situation hvor I stod med hvalpen - kald jer aldrig dyreelskere! For I har støttet hundehandel af værste skuffe. Og i går da jeg blev mødt af små glade hvalpe der bare ville hilse og lege.....der forbandede jeg jer langt væk!!! I burde fandme have været med da de trak vejret for sidste gang.
– Jeg er godt klar over, at jeg er hård og provokerende, og at folk ikke gør det for at være onde. Men jeg følte, jeg blev nødt til at gøre et eller andet for at gære opmærksom på problemet. Derudover følte jeg også en enorm vrede over at være nødsaget til at aflive syv søde små hundehvalpe, som sagtens kunne have fået et godt liv, fortæller hun og slår fast, at hun ikke mener, man aldrig bør købe hunde i udlandet:
– I virkeligheden er jeg ligeglad med, hvor folk køber deres hunde, bare de sikrer sig, at opdrættet og den videre formidling sker under ordentlige forhold for dyrene. For der er mange hunde i disse lande, der har det godt og hvor alt er i orden, men det kræver man tager ned og besøger opdrætteren, før man køber en hvalp. Det er jo sådan set ikke så forskelligt fra at købe en hund i Danmark. Her vil man jo heller ikke købe en hund hos en opdrætter, hvor alt er kaos, og hundene har det skidt.
Henriette Medom Marqvorsen mener også der er plads til at få opfyldt sin trang til at redde hunde, men det bør man bare ikke søge til udlandet for.
– Vi har mange hunde rundt omkring på internaterne i Danmark, som sagtens kan trænge til at blive hjulpet af velmenende hundemennesker. Så man kan sagtens få sit ønske om at redde en hund opfyldt her i Danmark, lyder det fra dyrlægen fra Nysted Dyreklinik.
Aflivningen af de syv hunde gik planmæssigt, men oplevelsen satte sig i den rutinerede dyrlæge.
– Jeg kunne ikke lade være med at tude over det, og da jeg skulle lægge de døde hunde i fryseren på klinikken, var der et eller andet i mig, der ønskede at mærke et hjerte banke i brystet på en af de stakkels hvalpe.
I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst
Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen
Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Ny forskning peger på, at hundens evner til at følge menneskers evner ligger i generne
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet