Dyrlæge advarer mod medlidenhedskøb

15-11-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

29. oktober måtte dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen aflive to hold hvalpe af fem og to hunde. Hun var blevet kontaktet af toldvæsnet, som havde taget hundene i en kontrol i Gedser. Hundene havde de nødvendige pas, men der var ikke styr på de påkrævede blodprøver. Da de kom fra et tredjeland skulle de som resultat af de manglende blodprøver i 3 måneders karantæne, før de kunne komme ind i landet, hvilket ville koste i 50.000 kroner.

– Jeg stod med hundene og havde ikke rigtigt noget valg. De kunne ikke blive sendt tilbage til Tyskland, da de heller ikke tager imod hunde uden blodprøve fra tredjelande. Derfor blev jeg nødt til at aflive de syv søde små hunde, fortæller hun.

Oplevelsen fik hende fluks til tasterne, hvor hun formulerede et vredt opslag på Facebook. For der er alt for mange mennesker, der tænker, at de godt kan købe hunde hos en person i Serbien eller andre steder og på den måde redde hunden fra et dårligt liv. Og det kan man også godt. Problemet er bare, at der sidder en avler tilbage i Ukraine og tjener penge på de solgte hunde, hvilket opildner samme avler til at fortsætte sin tvivlsomme forretning.

– Det kan godt være man redder en hvalp, men hvis man giver 8.000 kroner for den, så ryger de 6.000 lige ned i lommen på avleren, så denne kan fortsætte med at holde hunde under groteske forhold, fortæller hun.

Stop det
Ifølge Henriette Medom Maqvorsen er der kun en løsning på problemet.

– Man skal ganske enkelt stoppe med at købe hvalpe, som lever under de forhold i udlandet. Det er den eneste måde, man kan stoppe det her på, siger hun.

Henriette Medom Marqvorsen erkender, at hun nok var en smule skarp i sin facebookopdatering, som i skrivende stund har 155 kommentarer og 820 delinger.

Hun skriver blandt andet:
Redder I én hvalp fra en hundehandler som dem, så dømmer I samtidig HUNDREDVIS andre til en skæbne langt værre end døden. Tag det med på samvittigheden når I kæler med jeres heldige hvalp - dens mor betaler prisen.

Og alle derude som har købt en hvalp på den måde, alle der fulgte sit blødende hjerte lige i den situation hvor I stod med hvalpen - kald jer aldrig dyreelskere! For I har støttet hundehandel af værste skuffe. Og i går da jeg blev mødt af små glade hvalpe der bare ville hilse og lege.....der forbandede jeg jer langt væk!!! I burde fandme have været med da de trak vejret for sidste gang.

– Jeg er godt klar over, at jeg er hård og provokerende, og at folk ikke gør det for at være onde. Men jeg følte, jeg blev nødt til at gøre et eller andet for at gære opmærksom på problemet. Derudover følte jeg også en enorm vrede over at være nødsaget til at aflive syv søde små hundehvalpe, som sagtens kunne have fået et godt liv, fortæller hun og slår fast, at hun ikke mener, man aldrig bør købe hunde i udlandet:

– I virkeligheden er jeg ligeglad med, hvor folk køber deres hunde, bare de sikrer sig, at opdrættet og den videre formidling sker under ordentlige forhold for dyrene. For der er mange hunde i disse lande, der har det godt og hvor alt er i orden, men det kræver man tager ned og besøger opdrætteren, før man køber en hvalp. Det er jo sådan set ikke så forskelligt fra at købe en hund i Danmark. Her vil man jo heller ikke købe en hund hos en opdrætter, hvor alt er kaos, og hundene har det skidt.

Henriette Medom Marqvorsen mener også der er plads til at få opfyldt sin trang til at redde hunde, men det bør man bare ikke søge til udlandet for.

– Vi har mange hunde rundt omkring på internaterne i Danmark, som sagtens kan trænge til at blive hjulpet af velmenende hundemennesker. Så man kan sagtens få sit ønske om at redde en hund opfyldt her i Danmark, lyder det fra dyrlægen fra Nysted Dyreklinik.

Aflivningen af de syv hunde gik planmæssigt, men oplevelsen satte sig i den rutinerede dyrlæge.

– Jeg kunne ikke lade være med at tude over det, og da jeg skulle lægge de døde hunde i fryseren på klinikken, var der et eller andet i mig, der ønskede at mærke et hjerte banke i brystet på en af de stakkels hvalpe.

 

 

Læs også

Dagens retsmøde om hvalpefabrik i Randers aflyst

17-01-2023 05:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst

Øget fokus på ulovlig grænseoverskridende hundehandel

04-11-2021 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nordjyllands Politis Dyrevelfærdssektionen vil fremover sigte flere købere af importerede hunde, hvis de ikke har registreret importen af hunden ved Fødevarestyrelsen

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Rumænien: Fodbold og dårlige hundevilkår

06-10-2021 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Denne nyhed er delt mellem to historier som sammen viser de forhold nogle hunde lever under i Rumænien - Et af de lande, hvorfra der smugles hunde til Danmark

Der er intet i verden som en vuffelivov

11-06-2013 12:38, af Tine Luther
Hunde er dejlige. Det kan man overbevise sig selv om i den kommende weekend, hvor over 2.500 hunde fra ind- og udland fordelt på 219 racer kæmper om at blive Best in Show. Og hundene kan andet end at se godt ud. Der er officielle konkurrencer i diverse hundesportsgrene, som nok kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene, når man måske selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor.

Forskningsmillioner fra Agria Dyreforsikring får halerne til at logre

17-02-2016 08:35, af Tine Luther
Agria Dyreforsikrings forskningsfond uddeler nu fem millioner kroner til 24 skandinaviske forskningsprojekter om kæledyr. Mange af projekterne har fokus på tævers sundhed og velvære, da de oftere bliver alvorligt syge i forhold til hanhunde.

Hundes og børns forhold til voksne

31-07-2013 11:42, af Tine Luther
Forskere ved det veterinærmedicinske universitet i Wien fastslår, at hundens forhold til sin ejer på en række punkter kan sammenlignes med forholdet mellem små børn og deres forældre. Både børn og hunde ser op til deres forældre/ejere.

4 gode råd, hvis du skal have hunden med på ferie til udlandet

24-06-2018 08:45, af Astrid Gerd Holtet

Nu nærmer sommerferien sig snart for mange, og derfor har vi set lidt på hvad du skal huske, hvis du tager hunden med på rejsen  

Mig og min hund

19-11-2011 08:39, af Tine Luther
Se DKK’s ni små film om bl.a. Kjeld Hillingsø,Vicki Berlin og Niels Helveg Petersens forhold til hunde

Hundekunst på ARKEN

09-06-2020 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

ARKEN inviterer publikum ind i kunstens dyrerige, fyldt med skønne, sælsomme og utrolige skabninger. Museets store forårsudstilling Dyr i kunsten viser værker af 34 internationale kunstnere, der med humor, vid og bid går i kødet på vores forhold til dyrene

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.