Fedme hos mennesker er i høj grad et livsstilsproblem, hvor manglende motion og dårlige kostvaner er de store syndere. Men det er ikke kun os selv, der påvirkes af vores dårlige vaner. Vores hundes livstil påvirkes også – i sådan en grad, at de risikerer at udvikle de samme problemer som vi gør. Overvægt er et stigende problem hos familiehunde, og for meget fedt på sidebenene kan påvirke hundens sundhed og forkorte dens liv.
Stor spørgeskemaundersøgelse om fedme
For at blive klogere på fedmeproblematikken hos hunde, udsendte hollandske og thailandske forskere et spørgeskema til over 350 hundeejere, der alle havde raske hunde. Hundene i spørgeskemaet var enten normalvægtige, let overvægtige eller meget overvægtige. Forskerne sammenlignede derefter svarene de fik fra de tre grupper.
Holdet fandt blandt andet ud af, at de ejere, der selv havde et negativt forhold til motion, også havde en større sandsynlighed for at have overvægtige hunde. Derudover fandt de også, at ejerene med for tykke hunde, i høj grad følte, at de ikke havde kontrol over hundens fodring og fysiske aktivitet. Ejerne vurderede også at deres hunde havde en dårligere livskvalitet, sammenlignet med de normalvægtige hunde.
Forskerne peger dermed på, at ejerens livsstil formentlig er en væsentlig risikofaktor for fedme hos hunde, idet en inaktiv livsstil også påvirker hunden. Derudover er uvidenhed hos ejeren, og en manglende evne til at håndtere problemet, med til at øge risikoen for at hunden bliver for tyk – meget i lighed med hvad man ser ved fedme hos mennesker. Selvom ejerne i spørgeskemaundersøgelsen opfattede overvægten som et problem, evnede mange af dem ikke at tage hånd om det.
Oplysning og hjælp til vægttab
Skal man fedmeproblemerne hos hunde til livs, peger studiet altså på, at det blandt andet kræver at hundeejere bliver bedre oplyst, så problemerne kan forebygges – og at de får hjælp til at håndtere problemet, hvis det opstår.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Trøstespisning er et velkendt fænomen hos mennesker, hvor en negativ følelsesmæssig tilstand fører til at man overspiser i et forsøg på at få det bedre. Men denne type spiseforstyrrelse, er ikke kun begrænset til mennesker. Hunde kan også trøstespise – og ny forskning peger på at det kan spille en væsentlig rolle i de stigende problemer med fedme hos hunde
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Overvægt har i flere år været et stigende problem hos de danske hunde, men hvad kan vi gøre, hvis vores hund bliver for tyk?
Vejer din hund for meget – og hvor meget skal den egentlig veje? Skalaen ”Body Condition Score” kan give dig svaret
Overvægtige hunde og katte er ikke et særsyn i Danmark, og det hænger ofte sammen med, at dyrene indtager for meget mad og motionerer for lidt. Følgerne af fedme kan være kroniske sygdomme, som på sigt kan forkorte kæledyrenes levetid. Få gode råd til, hvordan du giver din hund eller kat et sundt og aktivt liv
Mange hunde lider af overvægt, og det går ud over menneskets bedste ven, som i gennemsnit lever 1,3 år mindre med de ekstra kilo på sidebenene. Det får hundeejere til at dyrke motion med hunden som aldrig før
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse