En stor topmave, ekstra kilo på sidebenene og blævrende deller. Det lyder som beskrivelsen af et overvægtigt menneske, men faktisk er det også beskrivelsen af mange kæledyr. Ifølge et studie fra Københavns Universitet inden for Præventiv Veterinærmedicin, der undersøger overvægtige hunde i Danmark, må hver fjerde hund kategoriseres som ”overvægtig” og hver femte som “svært overvægtig”. Mere end hver tredje kat vejer også for meget. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
– Vi ved, at hunde- og katteejere vil deres dyr det bedste, men forkert kost og for mange godbidder ved middagsbordet kan hurtigt tage overhånd. Hvis dyret har svært ved at bevæge sig, har åndenød, og hvis du ikke kan mærke dets ribben, er det klare tegn på overvægt, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
Bliver kæledyret overvægtigt, kan fedmen indirekte forårsage eller forværre mange andre sygdomme. Både hunde og katte kan opleve ledproblemer, lunge-, hjerte- eller leversygdomme, sukkersyge, mave- og tarmproblemer, nedsat modstandskraft mod infektionssygdomme samt nedsat levetid og livskvalitet.
– Overvægt forekommer hyppigst hos ældre hunner, og ingen racer er mere disponible end andre, fortæller direktøren.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet