Januar. Vi kender det godt. Måneden, hvor decembers julesul skal rystes af kroppen, og nytårsforsættet om at smide kroppens ekstra håndtag bliver realiseret gennem et medlemsskab i den lokale fitnessklub. For det der fedme er bare ikke godt for os mennesker.
Men hvis man tror, man kan klare kuren ved at give hunden halvdelen af den mad, man selv plejer at spise, så må man tro om igen. For det er altså heller ikke godt for hunden at være overvægtig.
En gang, da ressourcerne var knappe og maden ikke blev serveret hver dag i form af mundrette foderpiller, var det en fordel, hvis hundens krop kunne gemme på energien til dårligere tider. Ved at fylde fedtdepoterne, når der var nok at spise, kunne hunden sikre sig, at den havde energireserver at tære af, hvis der senere hen blev mangel på mad. Evnen til at deponere fedt, kunne altså sikre hundens overlevelse.
I dagens Danmark er mad sjældent en mangelvare - hverken for hunde eller for mennesker - og derfor er deponeringen af fedt ikke i samme grad livsnødvendigt. Tværtimod, kan denne evne føre til overvægt.
Hvorfor er overvægt et problem?
Hos hunden er overvægt forbundet med en lang række problemer. Det kan forværre andre sygdomme, som for eksempel: ledproblemer, diskusprolaps, sygdomme i lunge, hjerte og lever, og problemer med bugspytkirtlen. Derudover begrænses hundens bevægelighed og dermed dens livskvalitet, og den overvægtige hund vil sandsynligvis ikke leve så lang tid som den ellers kunne have gjort.
Hvornår er hunde overvægtig?
Man kan vurdere hundens vægt, ved at kigge og mærke på den. Man skal, for eksempel, kunne se at hunden har en tydelig talje, og ribbene skal let kunne mærkes, når man kører håndfladen ned langs brystkassen.
Hvad kan man gøre?
Er hunden for tyk, er det et udtryk for at den spiser mere end den forbrænder i løbet af en dag. Det vil sige at et vægttab kræver, at skal skærer ned på hundens indtag af kalorier, og op for dens energiforbrug. Det kan gøres på forskellige måder, og her kommer tre gode råd til hvad man kan gøre:
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg er godt i gang, og Daniel Tyrell sørgede for at sætte kærligheden på dagsordenen på denne dejlige hundedag
Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Godt 80 hunde blev i weekenden bedømt på helt andre parametre, end hundefolk er vant til
Svenske Felicia på syv år kastede sig i weekenden ud i K9 Biathlon, og endte med en imponerende tid
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.