I løbet af julen og nytåret øges risikoen for, at hvalpen indtager noget der kræver besøg hos dyrlægen eller ligefrem operation med 20 procent, sammenlignet med en almindelig måned i løbet af efteråret. Derudover er der risiko for forgiftning fra lækkerier på julebuffeten som f.eks. juleskinke, andesteg, chokolade og rosiner. Her hviler der et ansvar på hver kæledyrsejer for at sikre, at også hvalpen kan fejre en stille og glædelig højtid.
– Hver jul besøger hundreder af hunde dyrlægen med akutte problemer, hvor mange kunne have været undgået. Der er en stor risiko for, at julepynt og gavebånd sidder fast i tarmen, som vil kræve en abdominal åbning på klinikken for at blive fjernet, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
Farer i julen kan være et stykke gavebånd, en simpel guirlande fra juletræet eller noget andet julepynt. Det kan også være, at hvalpen gerne vil lege med, når børnene får deres julegaver, så glem ikke at lægge legetøjet væk, når legen er overstået. Hold særligt øje med batterier, der følger med noget legetøj. Hvis hvalpen sluger et batteri, er der risiko for alvorlige forbrændinger i maven som følge heraf. Her er det vigtigt hurtigt at tage til dyrlægen.
Symptomer
Symptomer på, at hvalpen har slugt noget forkert, kan for eksempel være opkast, diarré, savlen og nedsat almentilstand. Jo hurtigere hunden får hjælp, desto bedre er udsigterne. Afhængigt af hvor du bor i landet, kan der være langt til en dyrlæge i juleferien. Det er altid en god idé at checke op på, hvilken dyrlæge der har vagt, så du ved, hvor du skal ringe, hvis julefreden bliver afbrudt af mavepine. Ofte vil der være lange ventetider på klinikken i juledagene, så husk at tage lidt tålmodighed med.
Forebyg skader ved at hunden ikke får adgang til:
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Drømmer du om en juleaften fyldt med hygge, ro og nærvær – og hvor din firbenede ven er en naturlig del af festen? På Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, kan du fejre jul midt i den smukke natur ved Rold Skov og samtidig give din hund en oplevelse i verdensklasse.
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Fedme er et stigende problem hos hunde, og et problem man som ejer bør tage alvorligt – for med overvægten følger mange af de samme følgesygdomme, der ses hos mennesker med for mange kilo på sidebenene
Gennem en stor spørgeskemaundersøgelse, har hollandske og thailandske forskere forsøgt at blive klogere på fedme hos hunde – og de fandt blandt at hvis ejeren ikke dyrker motion, har hunden en væsentlig større risiko for at blive overvægtig
Vejer din hund for meget – og hvor meget skal den egentlig veje? Skalaen ”Body Condition Score” kan give dig svaret
Overvægt har i flere år været et stigende problem hos de danske hunde, men hvad kan vi gøre, hvis vores hund bliver for tyk?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.