Mange har nok hørt en hundeejer smågrinende sige, at hans eller hendes hund er sådan lidt rund i det. Argumentet er ofte, at hunden skal have det godt. Men har hunden det nu også godt, når den slæber rundt på de ekstra kilo?
Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at hele 20 procent af de danske familiehunde er tunge til svært overvægtige, mens 26 procent er let overvægtige.
Studiet omfattede 268 sjællandske hunde, der var ældre end to år. Hundene blev inden studiet undersøgt for sygdomme, og de kom fra forskellige sociale lag.
Hundene fik målt deres body condition score, der er en skala til at vurdere kropsfedt. På denne skala ligge ren normalvægtig hund på 4-5. 1-3 er undervægtig og 6-9 er overvægtig.
Gennemsnittet blandt de undersøgte hunde lå på 5,46.
– Det er desværre lidt nedslående, siger Charlotte Reinhard Bjørnvad, der er professor i intern medicin hos familiedyr på Københavns Universitet til BT.
– Desværre er mange hundeejere ikke i stand til at se, at deres hund er overvægtig, og som ejer vil man jo nødig have, at de skal sulte, fortsætter hun.
Hvordan ser det egentlig ud med vores læseres hunde? Passer de på tallene fra Københavns Universitet?
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Læs her hvordan du bliver bedre til at vurdere din hunds kropsvægt og sikrer den bedre sundhed og velfærd.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde