Mange har nok hørt en hundeejer smågrinende sige, at hans eller hendes hund er sådan lidt rund i det. Argumentet er ofte, at hunden skal have det godt. Men har hunden det nu også godt, når den slæber rundt på de ekstra kilo?
Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at hele 20 procent af de danske familiehunde er tunge til svært overvægtige, mens 26 procent er let overvægtige.
Studiet omfattede 268 sjællandske hunde, der var ældre end to år. Hundene blev inden studiet undersøgt for sygdomme, og de kom fra forskellige sociale lag.
Hundene fik målt deres body condition score, der er en skala til at vurdere kropsfedt. På denne skala ligge ren normalvægtig hund på 4-5. 1-3 er undervægtig og 6-9 er overvægtig.
Gennemsnittet blandt de undersøgte hunde lå på 5,46.
– Det er desværre lidt nedslående, siger Charlotte Reinhard Bjørnvad, der er professor i intern medicin hos familiedyr på Københavns Universitet til BT.
– Desværre er mange hundeejere ikke i stand til at se, at deres hund er overvægtig, og som ejer vil man jo nødig have, at de skal sulte, fortsætter hun.
Hvordan ser det egentlig ud med vores læseres hunde? Passer de på tallene fra Københavns Universitet?
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Læs her hvordan du bliver bedre til at vurdere din hunds kropsvægt og sikrer den bedre sundhed og velfærd.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet