K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

Copyright Ridehesten.com
Alle kan være med til K9 Biathlon. Foto: Rikke Hemmingsen

De kom fra udlandet. De kom fra Nord- og Sønderjylland og endda fra Bornholm. Deltagere i alle aldre og størrelser indtog i weekenden Næstved, da de sammen med deres hunde deltog i K9 Biathlon for alles GoldCup, der for første gang blev afholdt i Næstved. De i alt 17 byggede forhindringer stod i Rådmandshaven, der ligger centralt i den sydsjællandske by og den knap 3 kilometer lange rute bød desuden på en runde i Herlufsholmskoven. Her måtte deltagerne blandt meget andet en tur ud i et vandløb, der bugtede sig under en bro, over væltede træstammer og igennem en hel del mudder.

Det var blot anden gang i løbets historie, at en Dacia Cup blev afholdt på Sjælland. Men det bliver ikke den sidste, lover arrangørerne.

- Vi havde simpelthen en fantastisk weekend, hvor folk virkelig var glade og gik all in. Vi havde lagt op til, at deltagerne kunne komme udklædt og der var præmier til de bedst udklædte og jeg er simpelthen helt vildt imponeret over, hvor meget folk havde gjort ud af det. Og så er det jo bare rørende, at så mange var klar til at rejse så langt, for at være med, og at sjællænderne i den grad har taget løbet til sig,” siger en hæs Lotte Höhrmann, der er idékvinden bag K9 Biathlon for alle.

Copyright Ridehesten.com
Nogle af deltagerne til Dacia Cup 2024 gik "all in" på udklædningen. Foto: Rikke Hemmingsen

Blandt de mange deltagere kom flere også fra Tyskland, Sverige og Norge, ligesom Schweitz, Frankrig og sågar Wales var repræsenterede. Og deltagerne kom i alle aldre: Ældste tilmeldte deltager var et godt stykke oppe i 70’erne og yngste blot 4 år gammel. Menneskeår vel og mærke!

OL-vinder og 5-årig medaljevinder

Blandt de 861 tilmeldte var knap en tredjedel førstegangsløbere og enkelte af dem gjorde sig særligt bemærket. Blandt dem var nemlig tidligere roer og sølvmedaljevinder ved OL, René Holten Poulsen, der med sin husky Robin løb mellemdistancen på knap 6 kilometer på blot 27 minutter og 33 sekunder. Det sikrede ham en førsteplads i heatet og en stor klapsalve fra de mange fremmødte, der kom forbi pladsen i løbet af weekenden.

Copyright Ridehesten.com
René Holten Poulsen og Lotte Höhrmann. Foto: Rikke Hemmingsen

Dacia Gold Cup var K9 Biathlon for alles tredje løb i år og derfor blev der også kåret en samlet vinder for alle årets tre løb i de respektive heats. Alle vindere kan ses på K9 Biathlon for alles facebookside. Flere var gengangere og havde taget den lange tur fra blandt andet Nordjylland, heriblandt løbets mindste vinder, den kun 5årige Karoline Due Skov, der havde sin debut i juni, men som søndag fik en 3. plads blandt pigerne på den korte distance og ligesom de mange andre vindere kunne tage flotte præmier sponsoreret af K9 Biathlon for alles sponsorer med sig hjem.

Copyright Ridehesten.com
Team Pawsitive var klar til at give den gas. Foto: Rikke Hemmingsen

For arrangørerne er der dog ingen tvivl: Alle var vindere i weekenden.

- Vi havde stort set ingen skader foruden skrammede knæ og lidt forstrækninger, men intet alvorligt. Folk var i godt humør og heppede på hinanden og hjalp hinanden ude på ruten. Det er simpelthen så rørende at se på, og jeg fældede faktisk en lille tåre, da jeg læste mig igennem alle kommentarerne: Folk føler sig så velkomne på trods af personlige udfordringer, diagnoser og kroppe, der måske ikke er i jordens bedste form. Det gør mig så stolt. Af dem. Af os. Tænk vi er lykkedes med at få så mange ud at være aktive med deres hunde og få den oplevelse sammen med dem. Det havde jeg aldrig turde håbe på,” siger en rørt Lotte Höhrmann.

Fakta
Fakta om K9 Biathlon for alle
  • Et forhindringsløb for hunde og deres ejere, hvor både hund og ejer skal igennem, over eller under forhindringerne sammen.
  • Der kan løbes tre forskellige strækninger – 2-3 km., 4-6 km. Eller 8-10 km.
  • Der findes både raceheats for de professionelle deltagere og WALK-distancer, som alle kan være med på.
  • K9 Biathlons kommer oprindeligt fra forsvaret, hvor sporten dyrkes af soldater og deres professionelle hunde.
Fold up

Læs også

Se billederne: Fyns Sommerland gik helt "i hundene"

27-09-2024 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

K9 Biathlon for alle udvider igen igen

17-11-2022 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lilleskov Slot udvider nu deres K9 Biathlon med mesterskaber, men holder fortsat fokus på, at løbene skal være for alle

Løb en aftentur med forhindringer med hunden

17-08-2021 14:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flot tilmeldingstal til K9 Biathlon for alle, men der er stadig plads til flere ........ og  var det måske noget med et aftenløb?

K9 Biathlon: Ros til den korte rute

05-09-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Yasmin Bøllehuus Rasmussen og hendes hund Riley var meget tilfredse med den rute, de prøvede ved K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg

K9 Biathlon er i den grad for alle

03-09-2020 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag er der K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg, og det viser sig, at sporten er for alle mennesker og hunde

”K9 Biathlon for alle” på Vilhelmsborg d. 5 sept. 2020

27-08-2020 12:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Du tager en masse hunde, tilsætter børn og voksne i alle aldre, blender dem med vand, mudder, en kæmpe forhindringsbane og højt humør, så har du et ”K9 Biathlon for alle”

Dacia går all in på K9 Biathlon

09-02-2023 10:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

2023 bliver et stort hundeår. Snart er det tid til European Dog Show, og VM i dogdance som bliver årets helt store højdepunkt. Men som vi tidligere har skrevet, bliver der også masser af K9 Biathlon for alle, og nu afslører Dacia, at virksomheden bliver navngivende hovedsponsor for K9 Biathlon hele 2023

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund