I Farsø bor en 60-årig mand, der i den grad ikke passer på sine hunde. Mandag blev han dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven i en sag, der stammer helt tilbage fra 2017 og 2018.
Her blev der over to omgange fundet hunde i mandens hjem, der levede under forhold, ingen levende væsner bør leve under.
Første gang var i juni 2017, hvor der blev fundet 19 voksne hunde og fire hvalpe rundt omkring på landejendommen. Nogle opholdt sig i et mørkt og beskidt rum i stalden, andre gik rundt i stuehuset med sammenklistret pels og afføring på poterne, mens nogle gik i bokse uden drikkevand.
Og i marts 2018 var den gal igen. Her fandt man 10 hundehvalpe i en indhegning i stuen, hvor der igen var urin og afføring og ingen vand. Det skriver Nordjyske.dk.
Manden havde ikke hundene som kæledyr, men brugte dem som salgshunde, hvilket bare igen pointerer, at man skal skal skal tænke sig godt om, inden man køber hund. Lad nu være med at købe en hund, hvis mavefornemmelsen er bare den mindste smule dårlig. Hver gang en mand som ham sælger en hvalp får han penge til at fortsætte sine ugerninger. Den eneste måde at redde hundene på er at melde ham.
Manden blev idømt en bøde på 18.000 kroner for overtrædelserne. Manden er i mellemtiden også dømt i en lignende sag, der er sket senere end 2018. Her blev han idømt en bøde på 32.000 kroner.
Vi har været i kontakt med den 60-årige, der fortæller, at han føler sig uretfærdigt behandlet, og det hele beror på misforståelser.
Han fortæller, at bøden skyldes, at der var lidt for beskidt hos hundene.
– Jeg havde halm hos hundene dengang, og halmen var våd. Derfor så det beskidt ud. Der var også en enkelt lort, men jeg var altså lige stået op, da de kom, fortæller han og fortsætter:
– Men det er jo så lang tid siden, og jeg troede faktisk, at sagen var droppet. Jeg mødte ikke op i retten, da jeg ganske enkelt ikke vidste, at min sag var kommet for retten. Jeg ville jo hellere end gerne have haft mulighed for at forsvare mig.
Han fortæller desuden, at han siden dengang har skiftet halmen ud med flis.
Den 60-årige er nu ved at undersøge, om sagen kan ankes, da han gerne vil have mulighed for at fortælle sin side af historien.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Ny svindelsag med hundehvalp har set dagens lys. DKK kalder svindlen kynisk og opfordrer til, at man støtter organiserede opdrættere
I onsdagens udgave af Kontant på DR1 så vi, hvordan hunde mistrives i såkaldte hvalpefabrikker og hos avlere, hvor opgaven var steget dem over hovedet. Kennelklubben har nogle råd til, hvordan man undgår at støtte en hvalpefabrik
Det er ikke gået som man kunne håbe for nogle af de mange hunde fra sagen på Lolland. I starten af ugen døde Carrie, som sidste uge kollapsede på grund af kalkmangel. Carrie efterlader sig tre skønne hvalpe. Heldigvis er der også godt nyt
17 Golden Retrievere er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i en usædvanlig stor hundesag. Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de igennem længere tid har gået for selv, og flere af hundene var derfor faretruende tynde, da de ankom til internatet i Brande
De 9 labradorhvalpe, som var en del af den store hundesag fra Lolland, er næsten klar til at blive adopteret af familier, som ved hvordan, man behandler hunde
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse