Næste udgave af magasinet HUNDEN dykker ned i de mange fascinerende fakta om din hunds tarme og deres skjulte funktioner. For eksempel kan tarmmikrobiotaen være mere kompleks end hjernen og have indflydelse på din hunds adfærd, vægt og immunforsvar. Har din hund et særligt madbegær eller tendens til overvægt? Svaret kan gemme sig i dens tarmsystem!
Forskning viser, at mikroorganismerne i hundens tarme kan påvirke dens humør og sociale adfærd, så måske ligger forklaringen på visse adfærdsproblemer i tarmen snarere end i hjernen? Derudover spiller tarmfloraen en afgørende rolle for immunsystemet og kan være med til at forebygge sygdomme. Samtidig viser studier, at stærkt forarbejdet foder kan have en negativ effekt på tarmsundheden, hvilket kan føre til en række sundhedsproblemer på sigt.
Læs med i næste uge, hvor HUNDEN kommer med 10 overraskende sandheder om din hunds fordøjelse, og hvorfor det rette foder er essentielt for dens trivsel. Du vil blive klogere på, hvordan du kan understøtte din hunds tarmbakterier og dermed dens generelle sundhed med de rette fodervalg.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Ny forskning fra Sverige peger på, at hundeejere har en mindre risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme end andre
En 18.000 år gammel hvalp er fundet i Sibirien. Indtil videre har man ikke kunnet fastslå, om det er en ulv eller en hund
Hvornår og hvordan hunden lærte at leve med mennesker er stadig til debat – og nu sættes der spørgsmålstegn ved en af de populære forklaringer
Ungarsk forskning viser, at hunden rent faktisk forstår, hvad du siger til den. Det er ikke bare måden, vi siger tingene på, den forstår. Den forstår også selve ordene
Forskning viser, at hundes hjerne arbejder på højtryk, når vi mennesker siger ord, de ikke forstår
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.