[F1
I Kina spiser de hunde, og det er en af grundene til, at landets hundery ikke er det bedste i verden. Men nu viser ny forskning, at hunden faktisk stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk.
Alle hunde kan nemlig spores tilbage til nogle hundrede ulve, der for 11.500 - 16.300 år siden blev tæmmet af befolkningen syd for Yangtze-floden i Kina. Herfra bredte hundene sig ud over hele jordkloden Det er resultatet af forskernes undersøgelser af dna fra mere end 1500 hunde.
Indtil nu har man ikke vidst, hvem der først tæmmede ulvene og skabte hunde. men nu viser det sig altså, at det var kineserne, der først kom på ideen.
De ældste hundeknogler er fundet i det sydvestlige Asien, mens fundene fra Europa er cirka 10.000 år gamle.
Forskerne undersøgte mitokondrie-dna fra 1.745 hunde fra forskellige steder på Jorden. Mitokondrie kaldes ofte cellens kraftværk. Forskerne fandt ud af, at den genetiske mangfoldighed var størst i Sydøstasien syd for Yangtze-floden, og det fik dem til at konkludere, at det var her, at ulvene blev tæmmet.
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
De sidste par år er det strømmet det ind med gode nyheder fra Kina og deres hang til hundekød. Men hvor meget har det egentlig ændret
Moon Jae-in, præsident i Sydkorea, vil nu have forbudt spisning af hundekød
Siden 1970’erne er Ny Guineas syngende hund ikke blevet observeret i det fri. Nu viser DNA-prøver, at hunden faktisk ikke er uddød, som man troede
I snart 60 år har forskere avlet på kæleræve i Sibirien. Nu er rævenes DNA blevet analyseret, og deres gener kan gøre os klogere på både hunde og menneskers adfærd. Det skriver dr.dk
Nyt stort studie viser, at DNA-tests kan bruges til at forudsige, hvilke sygdomme en hund kan komme til at lide af. Det bliver en stor hjælp for hundeejere fremover
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.