I omkring 50 år har man troet, at den sjældne syngende hund fra Ny Guinea skulle være uddød. Nu viser ny forskning, at den slet ikke har været væk, man har bare givet den et nyt navn.
Arten som hedder Canis dingo hallstromi er ikke blevet observeret i den vilde natur siden 70’erne, men i 2018 rejste en gruppe forskere til Ny Guinea for at undersøge dens nære slægtning The highland wilddog, og det viser sig, at de to hunde er mere end blot nære slægtninge. Det skriver Videnskab.dk.
Hundene havde nemlig så meget arvemasse tilfælles, at forskerne mener, det er en og samme hund.
Der er ifølge forskerne en lille smule forskel på arvemassen, men det skyldes, at de to slags hunde har været adskilt i årtier. Mens The highland wilddog har boltret sig i naturen, har mellem 200 og 300 af Ny Guineas syngende hunde levet i bevaringscentre i mange år.
I den forbindelse har de to arter udviklet sig en smule forskelligt, hvilket er grunden til forskellen i arvemassen.
Forskerne konkluderer altså, at The highland wilddog er den oprindelige syngende hund, mens den art, man hidtil har kaldt for syngende hunde stammer fra The highland wilddog.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.