Tæt på 11 millioner svenske kroner fordeles af Agria SKKs forskningsfond mellem 12 nye forskningsprojekter og 11 igangværende projekter, der får støtte i endnu et år. Halvdelen af ??de nye projekter har et veterinærmedicinsk fokus, mens 40 procent fokuserer på forholdet mellem dyr og mennesker og de resterende 10 procent på dyrevelfærd. Det skriver Agria i en pressemeddelelse.
– I mere end 85 år har Agria bidraget til forskning i at fremme dyresundhed. Ud over at være en drivende kraft for øget bæredygtighed og dyrevelfærd, kan vi nu også bidrage til forskning, der kan gavne menneskers trivsel og sundhed, siger Tine Stabell, adm. direktør i Agria Dyreforsikring.
Kræft hos hunde i fokus
Mange hunde rammes hvert år af kræft. Et af de støttede forskningsprojekter har netop til formål at undersøge, hvorfor hunde får kræft, risiko for dødelighed og andre risikofaktorer, som sygdommen medfører. Forsker Karolina Engdahl, der står i spidsen for projektet på Sveriges Landbrugsuniversitet, vil identificere udbredelsen af ??kræft hos hunde og mennesker og evaluere sammenhængen mellem miljøeksponering og kræft hos begge arter. Håbet er at kunne bidrage til, at færre hunde får kræft og derved øget dyrevelfærden.
Godt helbred for både hund og hundeejer
Det er velkendt, at hunde er vigtige for mennesker, men nu skal denne viden uddybes yderligere.
Josefin Söder fra Sveriges Landsbrugsuniversitet vil under overskriften "Effekter af fysisk aktivitet hos hunde og ejere" evaluere effekten af ??fysisk aktivitet ud fra kropsstørrelse, kropsmålinger, stofskifteparametre og velvære hos hunde og hundeejere, der dyrker motion sammen. At reducere en stillesiddende livsstil hos både hundeejer og hund er af stor vigtighed for et langsigtet bæredygtigt godt helbred og velvære for begge parter.
Andre projekter, der afspejler hundes indvirkning på mennesker, er blandt andet at undersøge risikoen for hjertekarsygdomme blandt hundeejere og et dybdegående kig på de venskaber, vi knytter med vores firbenede bedste ven.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.