Tæt på 11 millioner svenske kroner fordeles af Agria SKKs forskningsfond mellem 12 nye forskningsprojekter og 11 igangværende projekter, der får støtte i endnu et år. Halvdelen af ??de nye projekter har et veterinærmedicinsk fokus, mens 40 procent fokuserer på forholdet mellem dyr og mennesker og de resterende 10 procent på dyrevelfærd. Det skriver Agria i en pressemeddelelse.
– I mere end 85 år har Agria bidraget til forskning i at fremme dyresundhed. Ud over at være en drivende kraft for øget bæredygtighed og dyrevelfærd, kan vi nu også bidrage til forskning, der kan gavne menneskers trivsel og sundhed, siger Tine Stabell, adm. direktør i Agria Dyreforsikring.
Kræft hos hunde i fokus
Mange hunde rammes hvert år af kræft. Et af de støttede forskningsprojekter har netop til formål at undersøge, hvorfor hunde får kræft, risiko for dødelighed og andre risikofaktorer, som sygdommen medfører. Forsker Karolina Engdahl, der står i spidsen for projektet på Sveriges Landbrugsuniversitet, vil identificere udbredelsen af ??kræft hos hunde og mennesker og evaluere sammenhængen mellem miljøeksponering og kræft hos begge arter. Håbet er at kunne bidrage til, at færre hunde får kræft og derved øget dyrevelfærden.
Godt helbred for både hund og hundeejer
Det er velkendt, at hunde er vigtige for mennesker, men nu skal denne viden uddybes yderligere.
Josefin Söder fra Sveriges Landsbrugsuniversitet vil under overskriften "Effekter af fysisk aktivitet hos hunde og ejere" evaluere effekten af ??fysisk aktivitet ud fra kropsstørrelse, kropsmålinger, stofskifteparametre og velvære hos hunde og hundeejere, der dyrker motion sammen. At reducere en stillesiddende livsstil hos både hundeejer og hund er af stor vigtighed for et langsigtet bæredygtigt godt helbred og velvære for begge parter.
Andre projekter, der afspejler hundes indvirkning på mennesker, er blandt andet at undersøge risikoen for hjertekarsygdomme blandt hundeejere og et dybdegående kig på de venskaber, vi knytter med vores firbenede bedste ven.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.