6 gode råd til at træne indkald med din hund

13-11-2017 16:00, af Susanne Bagger

Alle hunde kan lære at komme, når man kalder. Med nogle hunde kræver det bare lidt mere arbejde end med andre

Copyright Ridehesten.com

Chaaaaaarliiiiiie!

Jeg hørte ejeren, længe før jeg så hunden. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at labradoren hed Charlie, og at ejeren mente, turen i skoven var slut, så Charlie skulle have snor på. Charlie var slet ikke enig… Han havde en fest – og ejeren var ikke inviteret!

Charlies ejer er langt fra ene om at have problemer med indkaldet. Det er en af de øvelser, flest kursister efterspørger, når de melder sig til hundetræning. 

Her er nogle ideer til, hvordan du kan træne et godt indkald:

1.  Begynd med at træne indkaldet på steder, hvor der ikke er forstyrrelser fra omgivelserne (andre hunde, mennesker, spændende dufte m.m.). Det kan f.eks. være i stuen, derefter i haven og gradvis med flere og flere forstyrrelser.

2. Kald på din hund, når han/hun i forvejen er på vej hen til dig. Så ved du, det bliver en succes, og din hund får en positiv oplevelse ved at komme.

3. Lær din hund at dutte på din håndflade med snuden. Beløn din hund, når han/hun gør det. Når det fungerer så godt, at din hund sætter snuden på din håndflade, så snart du rækker en udstrakt hånd frem, kan du begynde at bruge det til indkaldet. Når du har kaldt på din hund, tager du hånden frem, så din hund kan løbe hen og dutte på den. Derved opnår du, at din hund kommer helt hen til dig, i stedet for at stoppe op en meter fra dig og løbe væk igen. Det giver en god afslutning på indkaldet.

4. Kald din hund hen til dig flere gange på turen. Hold fast i halsbåndet, imens du giver din hund en godbid, og lad ham/hende løbe ud og lege videre. På den måde undgår du, at din hund forbinder indkaldet med, at legen altid er slut.

5. Brug gerne legetøj til belønning. Din hund synes, det er sjovt at komme hen til dig, hvis I laver trækkeleg med f.eks. et reb.

6. Lad være med at skælde din hund ud, når han/hun kommer hen til dig. Også selv om det er efter en længere løbetur! Ellers kan du være ret sikker på, at din hund ikke har lyst til at komme, næste gang du kalder.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Bagger og hendes 2-årige hovawart Smilla

Hav en plan for, hvad du vil gøre, hvis det alligevel går galt.

- Gå stille og roligt hen til din hund, tag fat i halsbåndet og giv din hund snor på.

- Lad som om du finder noget spændende på jorden. Hunde kan være enormt nysgerrige! Sæt dig på hug og rod interesseret i græsset. Når din hund kommer hen for at se, hvad du har fundet, giver du ham/hende en godbid på jorden.

- Hvis der er andre hunde til stede, kan du rose og belønne den anden hund. Det vil ofte lokke din hund hen til dig.

- Vend om og gå eller løb den anden vej, uden at se dig tilbage.

Hvis hunden er begyndt at stikke af, så vil det være en fordel at træne den med en lang line på, så den ikke får succes med at løbe væk.

God fornøjelse med træningen 

/Susanne Bagger
Eksamineret hundeinstruktør
Nicedog - Se mere her

Info

Nicedog tilbyder hundetræning i Nordsjælland, baseret på positive træningsmetoder. Jeg er eksamineret instruktør fra Hund & Træning og har dermed gennemgået en 1½-årig professionel uddannelse inden for bl.a. klikkertræning, formidling og læringsteorier. Jeg er i gang med instruktøruddannelser inden for Rally og Nose Work og selv aktiv konkurrenceudøver med mine hovawarter inden for lydighed, Rally og Nose Work.
Jeg har kennel Hovafreude under DKK og har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse.

Læs også

BLOG: Kender du typen?: Pølseindfanger eller legedræber: Lidt om indkald og dårlige vaner.

09-07-2021 11:52, af Karoline Sidelmann Brinch

Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs. 

Sådan træner du et godt indkald – tips og tricks

28-01-2017 13:04, af Kasper Larsson
I dagligdagen er et godt indkald lig med frihed og glæde – både for hund og hundeejer. Men hvordan trænes det nemt og sjovt?

Tips til træning: Sidde mellem ben

02-04-2020 15:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære sidde mellem ben, som blev udgivet i bladet i december 2019

Lær din hvalp at dutte på klokke

16-07-2017 16:09, af Anne Ekenberg

Mange har sikkert sat sommerferien af til at få en ny hvalp, men samtidig med glæden over at få den lille ny hjem, starter også det seje træk med at få den gjort renlig. Her er et tip til, hvordan du kan træne din hvalp til at give tegn, når det er tid, ved at aktivere en klokke.

BLOG: “Det har den aldrig gjort før”

14-02-2022 14:28, af Elisabeth Schrøder

Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning

Hundetræning hjælper indsatte i fængsler

02-08-2018 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundetræning hjælper indsatte i australske fængsler med at få en bedre selvtillid, giver dem en større ansvarsfølelse og øger deres chancer for en succesfuld rehabilitering, når deres dom er udstået – det viser en større undersøgelse på området

Træn Fido, før han skal være alene hjemme, og undgå en trist hund

28-11-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her

Galleri: Paradis Hundetræningscenter

26-03-2018 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lørdag var vi på besøg i det fantastiske indendørs hundetræningscenter ved Sindal. Her er lidt billeder fra dagen

Tips til træning: Bamse-sit

27-03-2020 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære bamse-sit, som blev udgivet i bladet i august 2019

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.