2024 var et travlt år for Dyrenes Beskyttelses internater, hvor 515 hunde fik nye hjem. Dog har antallet af omplacerede hunde været lidt lavere end sidste år, da flere hunde har haft adfærdsproblemer, der skulle arbejdes med, inden de kunne sendes ud til deres nye familier.
I 2024 fandt dyreinternaterne nye hjem til knap 100 færre hunde end i 2023. Det kan først og fremmest være et tegn på, at markedet for hunde er mættet.
– Vi oplevede i 2024 en stigende interesse for at komme af med hunde, men det var tilsvarende sværere at finde nye hjem til dem. Derfor har vi i perioder haft ventelister for indlevering af hunde, så hundene ikke kommer til at være for lang tid på internaterne, forklarer Karina Fisker, internatchef hos Dyrenes Beskyttelse.
Flere hunde med adfærdsudfordringer
Dyrenes Beskyttelse oplever som regel stor efterspørgsel på internathunde, men mange af hundene har krævet en del ekstra arbejde før omplacering. I 2024 var det især hunde i alderen 1,5-2 år med problemer som at være alene hjemme eller have svært ved at træne, der fyldte pladserne på internaterne.
– Vi ser ofte, at folk ikke helt har sat sig ind i, hvad det indebærer at anskaffe sig en bestemt race og kommer til kort, når den udviser adfærdsproblemer, fortæller Karina Fisker og tilføjer: – Derfor er det afgørende for os at finde et hjem, hvor hunden kan blive resten af sit liv.
For at sikre en vellykket omplacering starter processen altid med en grundig samtale med den tidligere ejer. Her bliver hundens udfordringer kortlagt, så den nye ejer er forberedt. Samtidig arbejder internatet målrettet med hundenes problemer, mens de opholder sig på stedet.
Hurtig omplacering eller lang ventetid
Gennemsnitligt sidder en hund på internat i 17 dage, men der er en tendens til, at hundene enten hurtigt finder et hjem eller må være der i længere tid. Især hvalpe bliver hurtigt adopteret, mens hunde med adfærdsproblemer kan tage lang tid at omplacere.
– Nogle har svært ved at forstå, hvor omfattende det kan være at få en internathund. Når vi siger, at en hund har udfordringer, så mener vi det, og det kræver en plan for at arbejde med hunden, siger Karina Fisker.
Dyreinternaterne oplevede samtidig, at flere af de hunde, der bliver indleveret, havde forskellige adfærdsproblemer, som ejerne ikke selv kunne løse. Hunde med adfærdsproblemer tager længere tid at formidle, hvilket også påvirker antallet af hunde, som fik nye hjem i 2024.
Forskellige typer af internathunde
Internathundene kommer typisk fra tre kategorier:
Internaterne er klar til at hjælpe
Dyrenes Beskyttelse oplever stadig ventelister, men de forsøger ikke at tale folk fra at aflevere deres hunde, da det ofte er en stor beslutning at kontakte et internat.
– Når man først ringer til et internat, har man som regel givet op. Vi siger ikke til folk, at de selv skal finde et hjem, for det er nemmere for os at sikre det rette match, fortæller Karina Fisker.
De opfordrer alle, der overvejer at få hund, til at kigge mod internaterne, så længe de har den nødvendige tid og ressourcer til at tage sig af en hund med en fortid.
– Det handler ikke kun om, hvor man får sin hund fra, men om det er det rigtige valg for hunden og familien. Samtidig er det vigtigt nøje at undersøge hundens race og stedet, hvor den kommer fra, for at sikre sig bedst muligt mod, at hunden senere ender på internatet, understreger Karina Fisker.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
En noget speciel genforening udspillede sig for et par uger siden i USA, hvor en ejer blev genforenet med sin hund efter tre år
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.