Flere internathunde har brug for ekstra træning før nyt hjem

03-02-2025 08:08, af Cecilie Friis Amstrup

I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres. 

Copyright Ridehesten.com
Dyrenes Beskyttelse oplever, at internaterne i højere grad fyldes af hunde med adfærdsproblemer, der kræver træning, inden de kan komme ud til et nyt hjem. Foto: Adobe

2024 var et travlt år for Dyrenes Beskyttelses internater, hvor 515 hunde fik nye hjem. Dog har antallet af omplacerede hunde været lidt lavere end sidste år, da flere hunde har haft adfærdsproblemer, der skulle arbejdes med, inden de kunne sendes ud til deres nye familier.

I 2024 fandt dyreinternaterne nye hjem til knap 100 færre hunde end i 2023. Det kan først og fremmest være et tegn på, at markedet for hunde er mættet.

– Vi oplevede i 2024 en stigende interesse for at komme af med hunde, men det var tilsvarende sværere at finde nye hjem til dem. Derfor har vi i perioder haft ventelister for indlevering af hunde, så hundene ikke kommer til at være for lang tid på internaterne, forklarer Karina Fisker, internatchef hos Dyrenes Beskyttelse.

Flere hunde med adfærdsudfordringer
Dyrenes Beskyttelse oplever som regel stor efterspørgsel på internathunde, men mange af hundene har krævet en del ekstra arbejde før omplacering. I 2024 var det især hunde i alderen 1,5-2 år med problemer som at være alene hjemme eller have svært ved at træne, der fyldte pladserne på internaterne. 

– Vi ser ofte, at folk ikke helt har sat sig ind i, hvad det indebærer at anskaffe sig en bestemt race og kommer til kort, når den udviser adfærdsproblemer, fortæller Karina Fisker og tilføjer: – Derfor er det afgørende for os at finde et hjem, hvor hunden kan blive resten af sit liv.

For at sikre en vellykket omplacering starter processen altid med en grundig samtale med den tidligere ejer. Her bliver hundens udfordringer kortlagt, så den nye ejer er forberedt. Samtidig arbejder internatet målrettet med hundenes problemer, mens de opholder sig på stedet.

Hurtig omplacering eller lang ventetid
Gennemsnitligt sidder en hund på internat i 17 dage, men der er en tendens til, at hundene enten hurtigt finder et hjem eller må være der i længere tid. Især hvalpe bliver hurtigt adopteret, mens hunde med adfærdsproblemer kan tage lang tid at omplacere.

– Nogle har svært ved at forstå, hvor omfattende det kan være at få en internathund. Når vi siger, at en hund har udfordringer, så mener vi det, og det kræver en plan for at arbejde med hunden, siger Karina Fisker.

Dyreinternaterne oplevede samtidig, at flere af de hunde, der bliver indleveret, havde forskellige adfærdsproblemer, som ejerne ikke selv kunne løse. Hunde med adfærdsproblemer tager længere tid at formidle, hvilket også påvirker antallet af hunde, som fik nye hjem i 2024.

Forskellige typer af internathunde
Internathundene kommer typisk fra tre kategorier:

  • Dyreværnssager: Hunde, der har været udsat for manglende pasning og pleje. Mange af disse hunde tilpasser sig hurtigt internatets struktur.
  • Understimulerede hunde: Disse hunde har været i konstant stress og alarmberedskab. De kræver træning, ro og et nyt stabilt miljø for at trives. Det er ofte disse hunde, der kræver flest ressourcer hos dyreinternaterne. 
  • Omplaceringshunde: Hunde, der er blevet afleveret af deres tidligere ejere af forskellige årsager.

Internaterne er klar til at hjælpe
Dyrenes Beskyttelse oplever stadig ventelister, men de forsøger ikke at tale folk fra at aflevere deres hunde, da det ofte er en stor beslutning at kontakte et internat.

– Når man først ringer til et internat, har man som regel givet op. Vi siger ikke til folk, at de selv skal finde et hjem, for det er nemmere for os at sikre det rette match, fortæller Karina Fisker.

De opfordrer alle, der overvejer at få hund, til at kigge mod internaterne, så længe de har den nødvendige tid og ressourcer til at tage sig af en hund med en fortid.

– Det handler ikke kun om, hvor man får sin hund fra, men om det er det rigtige valg for hunden og familien. Samtidig er det vigtigt nøje at undersøge hundens race og stedet, hvor den kommer fra, for at sikre sig bedst muligt mod, at hunden senere ender på internatet, understreger Karina Fisker.

Læs også

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Hvalpe reddet fra social sag – Twix og Thit har fået en ny start

07-06-2025 07:28, af Benedicte Lorenzen, Dyrenes Beskyttelse

Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Flere plejefamilier til svigtede dyr

08-05-2018 14:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært

Kvinde redder 97 hunde fra orkan

03-09-2019 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man, når en kraftig orkan brager ind over den ø, man bor på? Chella Phillips fra Bahamas valgte at redde 97 hunde fra orkanen

Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding

05-03-2025 08:27, af Cecilie Friis Amstrup

Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre. 

Sådan har hundene det hos Dyrenes Beskyttelse

08-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem

Ny stor hundesag ryster Dyrenes Beskyttelse; 25 hunde indleveret på Roskilde Dyreinternat

14-11-2016 11:58, af Kasper Larsson
Stor hundesag med 25 labradorer, heraf 10 hvalpe, er kommet ind til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde. Flere af hundene var stærkt underernærede og nogle i livsfare

Internathunde er ikke problemhunde

24-08-2020 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde

Galgo espanol: En spansk jagthund i knibe

26-11-2021 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livsglade labrador retriever

22-07-2025 07:28, af Bolette Heering

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den lynhurtige whippet

24-07-2025 06:34, af Brian Ankerstjerne Hansen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livlige petit basset griffon vendéen

21-07-2025 07:04, af Gunnar Nymann

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse