Dyrenes Beskyttelse Aarhus har en fast stab af uddannet personale, der tager sig af hundenes træning, socialisering og pleje. Når en hund ankommer til internatet, bliver den udelukkende håndteret af fagfolk, indtil den er klar til at møde nye mennesker. Først derefter kan udvalgte, erfarne frivillige få lov at være en del af hundenes hverdag enten ved at være sammen med dem i rolige omgivelser eller tage dem med på gåture.
En vigtig hjælp i en travl hverdag
Internatet har omkring 25-30 ansatte, men derudover er der en stor gruppe frivillige, der hjælper med de daglige opgaver. De frivillige har ikke samme arbejdsopgaver som personalet, men de er en uvurderlig støtte i at sikre, at alle dyr får den omsorg og opmærksomhed, de har brug for.
– De frivillige gør en kæmpe forskel, fortæller kommunikationsmedarbejder Stine Skov-Jensen og tilføjer: – De hjælper med at nusse om dyrene, sørge for praktiske opgaver og give ekstra opmærksomhed til dem, der har brug for det.
De fleste frivillige arbejder primært med kattene og de andre dyr på internatet eller hjælper med hundene i pensionen. Pensionshundene er private hunde, der bliver passet på internatet, mens deres ejere f.eks. er på ferie. Her kan de frivillige gå ture, give dem omsorg og sikre, at de får en god oplevelse under deres ophold.
Tryghed for både hunde og frivillige
Når det gælder internathundene, er det vigtigt, at de er i hænderne på fagfolk. Mange af dem har en svær baggrund og har brug for professionel træning og håndtering, før de kan møde nye mennesker. Derfor er det kun udvalgte og erfarne frivillige, der får lov til at hjælpe med dem, og kun når hundene er klar til det.
– En nervøs eller bange hund vil aldrig komme til at være sammen med en frivillig, før den er klar til det, forklarer Stine og uddyber: – Vi skal sikre, at hundene er i hænder på folk, der ved, hvad de laver.
De frivillige, der får lov at hjælpe med internathundene, bliver grundigt introduceret til deres opgaver og arbejder altid tæt sammen med personalet. Deres indsats kan gøre en stor forskel for de hunde, der er kommet så langt i deres udvikling, at de kan nyde godt af selskabet fra nye, venlige mennesker.
En indsats, der gør en forskel
Internatet ville ikke kunne fungere uden de frivillige. De er med til at sikre, at alle dyr, både hunde, katte og de mere eksotiske beboere, får den omsorg, de har brug for.
– Vi er dybt taknemmelige for vores frivillige, siger Stine. – De skaber en bedre hverdag for dyrene og hjælper os med at sikre, at alle får den opmærksomhed, de har brug for.
Vil du være frivillig?
Hvis du har tid og lyst til at gøre en forskel for internathundene, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelse og høre mere om mulighederne for at blive frivillig.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
En noget speciel genforening udspillede sig for et par uger siden i USA, hvor en ejer blev genforenet med sin hund efter tre år
Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært
Udstillinger, prøver og konkurrencer er blevet aflyst, generalforsamlinger udskudt og øvrige aktiviteter sat i bero. Frivillige kræfter er sat i venteposition– alt er vendt på hovedet. Skal vi gøre noget eller hvad kan vi gøre?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller