Dyrenes Beskyttelse Aarhus har en fast stab af uddannet personale, der tager sig af hundenes træning, socialisering og pleje. Når en hund ankommer til internatet, bliver den udelukkende håndteret af fagfolk, indtil den er klar til at møde nye mennesker. Først derefter kan udvalgte, erfarne frivillige få lov at være en del af hundenes hverdag enten ved at være sammen med dem i rolige omgivelser eller tage dem med på gåture.
En vigtig hjælp i en travl hverdag
Internatet har omkring 25-30 ansatte, men derudover er der en stor gruppe frivillige, der hjælper med de daglige opgaver. De frivillige har ikke samme arbejdsopgaver som personalet, men de er en uvurderlig støtte i at sikre, at alle dyr får den omsorg og opmærksomhed, de har brug for.
– De frivillige gør en kæmpe forskel, fortæller kommunikationsmedarbejder Stine Skov-Jensen og tilføjer: – De hjælper med at nusse om dyrene, sørge for praktiske opgaver og give ekstra opmærksomhed til dem, der har brug for det.
De fleste frivillige arbejder primært med kattene og de andre dyr på internatet eller hjælper med hundene i pensionen. Pensionshundene er private hunde, der bliver passet på internatet, mens deres ejere f.eks. er på ferie. Her kan de frivillige gå ture, give dem omsorg og sikre, at de får en god oplevelse under deres ophold.
Tryghed for både hunde og frivillige
Når det gælder internathundene, er det vigtigt, at de er i hænderne på fagfolk. Mange af dem har en svær baggrund og har brug for professionel træning og håndtering, før de kan møde nye mennesker. Derfor er det kun udvalgte og erfarne frivillige, der får lov til at hjælpe med dem, og kun når hundene er klar til det.
– En nervøs eller bange hund vil aldrig komme til at være sammen med en frivillig, før den er klar til det, forklarer Stine og uddyber: – Vi skal sikre, at hundene er i hænder på folk, der ved, hvad de laver.
De frivillige, der får lov at hjælpe med internathundene, bliver grundigt introduceret til deres opgaver og arbejder altid tæt sammen med personalet. Deres indsats kan gøre en stor forskel for de hunde, der er kommet så langt i deres udvikling, at de kan nyde godt af selskabet fra nye, venlige mennesker.
En indsats, der gør en forskel
Internatet ville ikke kunne fungere uden de frivillige. De er med til at sikre, at alle dyr, både hunde, katte og de mere eksotiske beboere, får den omsorg, de har brug for.
– Vi er dybt taknemmelige for vores frivillige, siger Stine. – De skaber en bedre hverdag for dyrene og hjælper os med at sikre, at alle får den opmærksomhed, de har brug for.
Vil du være frivillig?
Hvis du har tid og lyst til at gøre en forskel for internathundene, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelse og høre mere om mulighederne for at blive frivillig.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr
Den franske bulldog Gismo havde en meget slem ørebætendelse og sprængte trommehinder, da den blev indleveret i nødpension hos Dansk Dyreværn Aarhus. På grund af intensiv pleje har Gismo det bedre i dag og er snart klar til at komme videre
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Slædehunde er blevet moderne, særligt på grund af TV-serien Game of Thrones. Men mange ejere ender med at aflevere dem på internat, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet