Dyrenes Beskyttelse Aarhus har en fast stab af uddannet personale, der tager sig af hundenes træning, socialisering og pleje. Når en hund ankommer til internatet, bliver den udelukkende håndteret af fagfolk, indtil den er klar til at møde nye mennesker. Først derefter kan udvalgte, erfarne frivillige få lov at være en del af hundenes hverdag enten ved at være sammen med dem i rolige omgivelser eller tage dem med på gåture.
En vigtig hjælp i en travl hverdag
Internatet har omkring 25-30 ansatte, men derudover er der en stor gruppe frivillige, der hjælper med de daglige opgaver. De frivillige har ikke samme arbejdsopgaver som personalet, men de er en uvurderlig støtte i at sikre, at alle dyr får den omsorg og opmærksomhed, de har brug for.
– De frivillige gør en kæmpe forskel, fortæller kommunikationsmedarbejder Stine Skov-Jensen og tilføjer: – De hjælper med at nusse om dyrene, sørge for praktiske opgaver og give ekstra opmærksomhed til dem, der har brug for det.
De fleste frivillige arbejder primært med kattene og de andre dyr på internatet eller hjælper med hundene i pensionen. Pensionshundene er private hunde, der bliver passet på internatet, mens deres ejere f.eks. er på ferie. Her kan de frivillige gå ture, give dem omsorg og sikre, at de får en god oplevelse under deres ophold.
Tryghed for både hunde og frivillige
Når det gælder internathundene, er det vigtigt, at de er i hænderne på fagfolk. Mange af dem har en svær baggrund og har brug for professionel træning og håndtering, før de kan møde nye mennesker. Derfor er det kun udvalgte og erfarne frivillige, der får lov til at hjælpe med dem, og kun når hundene er klar til det.
– En nervøs eller bange hund vil aldrig komme til at være sammen med en frivillig, før den er klar til det, forklarer Stine og uddyber: – Vi skal sikre, at hundene er i hænder på folk, der ved, hvad de laver.
De frivillige, der får lov at hjælpe med internathundene, bliver grundigt introduceret til deres opgaver og arbejder altid tæt sammen med personalet. Deres indsats kan gøre en stor forskel for de hunde, der er kommet så langt i deres udvikling, at de kan nyde godt af selskabet fra nye, venlige mennesker.
En indsats, der gør en forskel
Internatet ville ikke kunne fungere uden de frivillige. De er med til at sikre, at alle dyr, både hunde, katte og de mere eksotiske beboere, får den omsorg, de har brug for.
– Vi er dybt taknemmelige for vores frivillige, siger Stine. – De skaber en bedre hverdag for dyrene og hjælper os med at sikre, at alle får den opmærksomhed, de har brug for.
Vil du være frivillig?
Hvis du har tid og lyst til at gøre en forskel for internathundene, kan du kontakte Dyrenes Beskyttelse og høre mere om mulighederne for at blive frivillig.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Der er på mange måder gang i gryderne hos arrangørerne af Lilleskov Slots hundedage på Rosenholm Slot
Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe
I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den smukke og elegante samojedehund Bullet imponerede dommerne og publikum og sikrede sig sejren i en af årets mest prestigefyldte konkurrencer.
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt