Danmarks største musikfestival afholdes i disse dage i Roskilde. Fest og glade dage præger byen, når de tusindvis af unge mennesker indtager teltpladserne. Men i takt med at indtaget af øl stiger, så falder nogle af festivalgæsternes fornuft og medfølelse. For flere af naboerne er festivalen derfor knap så festlig. Dyrenes Beskyttelses har et internat placeret i forlængelse af Roskilde festivalen, og har i løbet af festivalens start ved flere lejligheder oplevet grænseoverskridende opførsel fra festaberne. – I morges kaldte nogle festivalgæster hundene, der gik i de udendørs hundegårde til sig, og så begyndte de at tisse efter dem. Det er forkasteligt, siger dyreværnschef Henrik Buchholdtz til Ekstra Bladet. Til fare for hundene Desuden oplever internatet, at festivalgæsterne kaster skrald over hegnet til hundegårdene når hundene to gange dagligt lukkes ud for at blive luftet. Alt fra plastik, dåser og madrester får turen over hegnet, og det bekymrer Henrik Buchholdtz. – Vi er særligt opmærksomme på madrester, som f.eks. kyllingeskrog eller andre ben, for det kan hundene ikke tåle. De 33 hunde, der pt. er indlogeret på internatet, mærker også til festivalen på andre måder. De mange gæster vil ofte snakke med hundene. Sammen med den høje musik påvirker det hundene, der bliver mere stressede. Henrik Buchholdtz pointerer over for Ekstra Bladet, at han agter at diskutere sagen med arrangørerne ved festivalens afslutning. Kilde: Ekstrabladet.dk
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
I disse dage udkommer juninummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.