Nogle gange handler det om at følge sit hjerte, og netop det må man sige, at Cecilie Krarup har gjort, da hun tog uddannelsen til ringtræner.
– Hvis man spørger nogle, der kender mig nogenlunde, ville de sige, at det er det, jeg brænder for. Følelsen af, at jeg kan læree nogle andre det, som jeg brænder allermest for. Det er helt klart den bedste følelse at have i maven, fortæller hun.
Det har da heller ikke været nogen hemmelighed, at hundene altid har fyldt meget for Cecilie Krarup. Den lange historie med hunde, har givet hende nogle fordele gennem uddannelsen.
– Jeg tror, at jeg skal være rigtig taknemlig over den baggrundsviden, jeg havde forinden. Allerede i de små klasser i folkeskolen læste jeg racestandarter, DKKs udstillingsreglement og diverse danske og engelske bøger og artikler om udstilling, anatomi og træning af hunde. Derudover har jeg igennem rigtig mange år været under vingerne på fagpersoner, da dyrlæger og dommere har delt deres viden og erfaringer med mig, siger hun og indrømmer, at det største problem under uddannelsen har været troen på egene evner:
– For mig, var det svære helt klart troen på, at det jeg lavede var ”godt nok”, da vi alle på holdet var forskellige.
For Cecilie Krarup har det været en stor oplevelse at uddanne sig til ringtræner, selvom den nye udformning af uddannelsen har gjort tingene lidt sværere.
– Det har været en enorm god oplevelse at være på en DKK-uddannelse. Mit hold og jeg er de første, der er kommet igennem nåleøjet på den nye DKK-ringtræneruddannelse. Det gjorde det dog også lidt svært at støtte sig op af en allerede uddannet DKK-ringtræner, da uddannelsen er lavet meget om og gjort meget mere omfattende, fortæller hun og sender en tak til sin specialklub:
– Jeg er så heldig, at min specialklub Münsterländer Klubben i Danmark har valgt at indstille mig til uddannelsen. Det voldede desværre også lidt problemer i og med, at kredstrænerne ikke er forpligtet til at tage en med under vingerne, da vi skulle være elev 8-12 gange. Det gjorde, at jeg kom lidt omkring og prøvede forskellige trænere – super fantastiske trænere, som alle var rigtig dygtige.
Lær alt til hundeudstillinger
Men hvad vil det egentlig sige at være ringtræner? For mange er ordet måske nok en anelse svært at greje, og derfor ved man måske heller ikke, hvad det præcist er Cecilie kan hjælpe med, hvis man vælger at opsøge hende. Men svaret er sådan set ganske enkelt.
– Hos mig kan man lære alt det, man skal kunne for at kunne komme på en hundeudstilling. Først og fremmest er det vigtigt, at man er en god hundeven, at man lærer at forstå hunden og dens grænser. Man skal have en forståelse for racen og en viden om den, før man ved, hvilke karaktertræk, der gælder for den enkelte race. Efter alt dette, kan vi begynde at lære det man oftest ser på en udstilling, nemlig løbe, stå og at blive rørt at fremmed. Herefter kommer alle finjusteringerne. De vil altid være der, og dem kan man altid træne på. På den måde gør det også undervisningen spændende for mig som træner og alle andre på holdet, eftersom de er på forskellige niveauer og faktisk også lærer af hinanden, fortæller Cecilie Krarup, der glæder sig over den gode modtagelse, hun har fået som ringtræner:
– Jeg tror ikke, at jeg kunne ønske mig en bedre modtagelse som ringtræner. Alle har været super søde og støttende. Selvom jeg har min ligefremme måde at forklare ting på, og jeg illustrerer også gerne hvordan der ser ud, får vi alle sammen et grin. Jeg er faktisk totalt overvældet over den store mødedeltagelse og interesse, træningen har fået, siger hun.
Et spørgsmål nager lidt i denne journalists baghoved. For med alt det hund næsten fra fødslen og så til nu, kan man godt undre sig over, om der overhovedet findes andet end hund i hendes liv. Men det skulle der efter sigende gøre
– Orhk ja! Jeg arbejder skam ved siden af i Spejder Sport. Vi ved vist alle godt, at alt det her med hunde kun giver udgifter. Jeg har faktisk lært rigtig meget ved jobbet, som jeg også kan tage med i bagagen. Hver dag hører jeg hundeluftere og andre udendørsfans, om vilde eventyr de skal på eller hvad de gør til dagligt. Der er en enorm kundekontakt, og det er klart det, jeg elsker mest ved jobbet. På den måde kan jeg guide andre i, hvad der er fornuftigt at bruge af beklædning, og jeg kan også guide mig selv. Man lærer jo hurtigt, at man skal have den rette beklædning, før det er sjovt at være ude i regn.
Cecilie Krarup har en facebookside for hendes ringtræning, som du finder her
Vil de vide mere om ringtræning hos DKK, klik her
Søndag drager Cecilie Krarup mod Tyskland for at gå i ringen som juniorhandler for sidste gang. Vi har modtaget dette indlæg fra den dygtige handler
Cecilie Krarup er vores fast blogger her på hunden. Hun er selvfølgelig også afsted til udstillingen på Bornholm i denne weekend. Her er hendes seneste blogindlæg
Selvom både Michael Kristensen og Cecilie Krarup har stået øverst på sejrsskamlen før, var søndagens sejre i henholdsvis Best In Show og Juniorhandling noget særligt for dem begge
Lea Nor, Tanja Benn og Christina Berantzino startede sidste år Just Be Dog. Nu er de på banen med en ny uddannelse, Just Be Pro, som foregår online. For at forklare deres tilgang skal man forestille sig en fodboldbane. Lyder det mærkeligt? Du bliver klogere, når du læser denne artikel. Udgivet første gang 30. maj 2020
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
To af Fyns Politis patruljehunde er netop nu under uddannelse som vandsøgshunde sammen med deres hundeførere. Hundene i Fyns Politi er blevet særligt udvalgt til at blive specialtrænet til søg i vand
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.