Over et kilo amfetamin, lige under 20 gram kokain og et fint narkoregnskab blev resultatet af Smillas besøg i en lejlighed med tilhørende loftsrum hos en 29-åring mand i Vejle. Han var mistænkt i en indbrudsefterforskning. Men han blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og straks idømt 3 års fængsel for den fundne narko. Han blev også varetægtsfængslet, indtil han kan påbegynde afsoning af dommen. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Ransagning er en standardprocedure i mange efterforskninger og også i gårsdagens indbrudsefterforskning. Det sker også jævnligt, at der tilkaldes bistand fra politihundene. I går skete der det, at narkohunden Smilla markerede for færd i et skab køkkenet. Her blev fundet en sort notesbog med narkoregnskab og tegn på rester af hash. Over skabet markerede hunden ligeledes for færd. Her blev fundet to spiseskeer med rester af et hvidt stof og endnu en notesbog med regnskab, samt nogle små beholdere til hash og kokain med rester i. Der blev ikke fundet noget i kælderrummet, der tilhører lejligheden eller i den mistænktes køretøj.
Den mistænkte havde også adgang til loftsrum og hængelåsen blev klippet. Loftrummet så helt tomt ud, men Smilla, der alligevel blev sendt ind i rummet fik straks færd i den modsatte ende, hvor hun bag plastik og isolering markerede for en gemt taske. Tasken indeholdt ca. 1,1 kg amfetamin. I et andet loftrum, hvortil efterforskerne under ransagning havde fundet en nøgle i lejligheden, så også helt tomt ud. Smilla blev igen sendt ind i rummet og hun tilkendegav tydelig færd oppefra. Loftet blev afsøgt og hunden markerede ind under isolering i ca. 180 cm. højde for en lille pose med hvidt stof. Denne indeholdt 14,5 gr. kokain.
Der er en lille tilføjelse til historien om Smilla – hun er kun under uddannelse og ikke officielt godkendt endnu. Det var således træning for den unge hund i går, da hun blev sendt på arbejde inden de mere erfarne og godkendte hunde skulle have været i gang. Men Smilla har allerede bevist, at hun i den grad har fornemmelse for sne…
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
Tre dygtige politihunde hjalp onsdag aften med at opsnuse ulovlige euforiserende stoffer i en målrettet indsats mod narkohandel på gadeplan i Farum.
Onsdag sørgede nogle narkohunde for, at Østjyllands Politi fik en fornem fangst i Risskov
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?