Karsten blev ansat som hundefører den 1. september 2013 og har været sammen med sin første hund, Thor, hele vejen. Thor, som er en gruppe 1 hund, har været mønstret hele otte gange i gruppe 1 i løbet af sine 11 år. Dette vidner om den grundige og konsekvente træning, han har gennemgået, og den vigtige rolle, han spiller i arbejdet hos politiet.
Som hundefører er Karsten en passioneret og vellidt kollega. Han er kendt for sin målrettethed og for aldrig at hvile på laurbærrene. Både han og Thor bliver hele tiden udfordret til at dygtiggøre sig og være mere effektive. Karsten har en naturlig evne til at motivere både sig selv og sin hund til at yde deres bedste, og hans engagement smitter af på alle omkring ham.
Karstens arbejde som hundefører og træningsleder
Udover at være hundefører fungerer Karsten også som træningskoordinator ved Nordjyllands Politi. Her er han ikke kun ansvarlig for træning af de nye hundeførere, men han er også altid villig til at hjælpe sine kollegaer både i arbejdstiden og i sin fritid. Han stiller altid op, når der er behov for assistance, og hans generøsitet og hjælpsomhed har gjort ham til en værdifuld støtte for hele hundetjenesten.
Karstens arbejde stopper ikke ved træning og undervisning. Han er en hundefører, der altid er klar til at møde op, når alvorlige forbrydelser er begået. Uanset tidspunkt på døgnet er han sammen med Thor parat til at påbegynde eftersøgninger og hjælpe med at opklare kriminalsager. Hans dedikation til arbejdet og hans vilje til at ofre sin tid for samfundets sikkerhed har gjort ham til en betroet og respekteret kollega inden for politiets hundetjeneste.
Karsten er også en stor ildsjæl, der har udviklet og undervist i et koncept om gerningsstedsdisciplin. Dette undervisningsprogram, som han har skabt, er nu en fast del af træningen for både elever og ældre kollegaer ved Nordjyllands Politi. Målet er at skabe de bedste forudsætninger for at opklare forbrydelser og sikre optimale arbejdsbetingelser for patruljehunde som Thor.
Thors dobbeltliv som familiehund og patruljehund
Karsten fik Thor som en lille hvalp på bare otte uger, og helt fra starten af har han fungeret som en helt almindelig familiehund. Han er kærlig, loyal og en trofast ven for hele familien. Men når Thor er på job, er historien en anden. Hvis han møder resten af familien på en vagt, ignorerer han dem fuldstændigt, som om de er luft. Det er en oplevelse, der er både fascinerende og mærkelig at være vidne til. Det er tydeligt, at Thor kun har én opgave i tankerne - at være Karstens partner.
Karsten ved, at den dag, hvor han må tage afsked med Thor, bliver en svær dag. Han har så meget tillid til Thor og deres samarbejde, at tanken om at skulle erstatte ham virker næsten uvirkelig. Økonomisk er det ikke muligt for Karsten at have to patruljehunde, så han kan ikke få en hvalp som afløser lige nu. Han ville ellers gerne køre et overlap, hvor han kunne træne en ny hund, mens Thor stadig var i tjeneste. Så længe Karsten kan stå inde for det, Thor laver, vil han fortsætte med at bruge ham i arbejdet, og når Thor ikke længere kan være med, skal han få lov at nyde en velfortjent pensionisttilværelse hjemme.
Kollegaernes ekspertise guider Karsten
Karsten er heldig at have nogle dygtige kollegaer, som har en stor viden om stamtavler og hundeavl. De er gode til at kigge efter den rigtige hund, og de har et stort kendskab til Karstens temperament og de egenskaber, han søger i en hund. De har ofte givet ham gode råd og vejledning og har blandt andet foreslået, at han skulle kaste et blik på bestemte hvalpe, som kunne have potentiale.
Karsten sætter stor pris på kollegaernes hjælp, især fordi hans egen passion ikke ligger i stamtavler, men derimod i træning af hundene. Han elsker at arbejde tæt sammen med dem og opbygge det nære bånd, som er nødvendigt for at få et godt resultat i tjenesten.
Thors livsvigtige bidrag som patruljehund
For Karsten er et godt hunderesultat ikke kun et spørgsmål om at få hunden til at gøre det, den er trænet til. Det handler om, at hunden skal gøre en konkret forskel i opgaven, og den forskel kan ikke blive løst uden hundens indsats.
Han er især stolt af den dag, hvor Thor under en humanitær eftersøgning fandt en kvinde med hjerneskade. Hunden reddede kvindens liv, og den følelse, Karsten havde, da han kørte hjem fra nattevagten, var helt uovertruffen. Det var en fantastisk mavefornemmelse at vide, at han og Thor havde gjort en forskel.
Det er dog ikke kun under eftersøgningstjenester, at Thor har gjort sig bemærket. Som patruljehund har han også været uvurderlig i at opspore og tilvejebringe kriminelle. Det giver Karsten en stor tilfredsstillelse at vide, at Thor har spillet en vigtig rolle i at sikre samfundet.
Thor er mere end bare en hund for Karsten. Han er en samarbejdspartner, en ven og en vigtig del af hans liv og arbejde. En dag, når det er tid for Thor at trække sig tilbage, vil Karsten sørge for, at han får lov at nyde sit otium hjemme, som han fortjener det, og som den loyale og trofaste hund, han er og altid har været.
Gruppe 1 er de dygtigste patruljehunde som anvendes ved drab, voldtægt og anden meget grov kriminalitet.
Der er ca. 40 gruppe 1-hunde på landsplan.
Sporsøg:
Thor fulgte cirka tre km spor over marker, åløb og skov efter en indbrudstyv, hvor gerningsmanden til sidst kom til syne over markerne. Gerningsmanden forsatte sit flugtforsøg og ignorerede anråbene om at stoppe, hvorved Thor blev sendt på stop og standsede gerningsmanden, som blev stillet til regnskab for flere indbrud.
Humanitær eftersøgning:
Under eftersøgning om aftenen efter en hjerneskadet borger, der var gået fra et hjerneskadecenter i ukendt retning, fandt Thor borgeren fastklemt med det ene ben bag et brændeskur på rundering. Borgeren forlod centeret i bare tæer, leggins og en T-shirt, og det var kun syv grader udenfor. Borgeren lå på jorden, havde skadet benet og havde formentlig ligget der i 16 timer delvis afklædt. Borgeren blev hastet til hospitalet med ambulance og modtog behandling for nedkøling og endte med at overleve.
Gerningsstedssøg:
Under ”Mia-sagen” søgte Thor på både gerningsstedet og findestedet for forbrydelsen, hvor han fandt helt afgørende beviser i sagen, der var med til at klarlægge hændelsesforløbet samt få gerningsmanden dømt i både by-og landsret.
Magtanvendelse:
Efter voldtægt blev Thor tilkaldt til at søge på gerningsstedet. Efterfølgende blev gerningsmanden udfundet via efterforskning, og en anholdelsesaktion blev planlagt. Voldtægtsmanden løb dog fra stedet, men blev standset effektivt af Thor på stop, anholdt og stillet til regnskab for sin forbrydelse.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi.
Det får ikke konsekvenser for den politihund, der mandag aften bed en kvinde, der var blevet væk. Tidligere har Nordjyllands Politi fortalt, at hunden i værste fald kunne risikere aflivning, men efter undersøgelser af handlingsforløbet bliver dette ikke tilfældet
Som traditionen byder det, blev årets politihund hædret i Store Ring i Herning lørdag klokken 15.00
Hunden Thor forsvandt tirsdag eftermiddag ved Kaas i Nordjylland og er set flere steder siden. Hjælp ejeren med at finde ham
En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark.
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris
Vi har netop været i kontakt med Julie Ørtoft, som fortæller, at Thor er hjemme igen
Schæferhunden Loke modtog i dag prisen som Årets Politihund
Traditionen tro blev årets politihund præsenteret og hædret på DKK’s udstilling i Herning
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet