Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

Copyright Ridehesten.com
Konrad og Rune, flankeret af hovedsponsorerne Agria Dyreforsikring og Royal Canin, samt formand for udstillingsudvalget, Helle Scheffmann. Foto: hunden.dk/Wiegaarden

Til dagligt er Conrad og Rune tilknyttet Sydøstjyllands politi, hvor de opsporer indbrudstyve, finder frem til gerningssteder og hjælper med at opklare voldtægtssager. 

I dag blev de hædret for deres indsats og her er et udpluk, som bl.a. ligger til baggrund for indstillingen til Årets Politihund:

Konrad udfandt gerningsstedet i en større p-kælder efter forsøg på manddrab ved knivstikkeri.

Konrad fik i løbet af en halv time sporet sig ind på en sættevogn, hvor en formodet gerningsmand blev anholdt med mistanke om indbrud i en logistik virksomhed. Ved videre søgning af området udfandt Konrad koster gemt oppe under sættevognen. Pludselig går Konrad spor et stykke fra stedet langs virksomhedens hegn videre over hegnet, over motorvej og efter yderligere 1400 m spor anholdes endnu en gerningsmand.

Konrad bliver "sendt på stop" efter en eftersættelse af knallert med to personer i forbindelse med indbrud, hvor de smider knallerten og løber. Én anholdes ved afståelse og den anden anholdes efter ca. 500 m spor.

Et imponerende stykke arbejde der blot er et udpluk af Konrads hverdag som politihund.

Hundefører Rune er dygtig og kvalitetsbevidst og er som person meget vellidt i egen politikreds, på Hundeskolen og i andre politikredse.
 

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde