Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

Copyright Ridehesten.com
Konrad og Rune, flankeret af hovedsponsorerne Agria Dyreforsikring og Royal Canin, samt formand for udstillingsudvalget, Helle Scheffmann. Foto: hunden.dk/Wiegaarden

Til dagligt er Conrad og Rune tilknyttet Sydøstjyllands politi, hvor de opsporer indbrudstyve, finder frem til gerningssteder og hjælper med at opklare voldtægtssager. 

I dag blev de hædret for deres indsats og her er et udpluk, som bl.a. ligger til baggrund for indstillingen til Årets Politihund:

Konrad udfandt gerningsstedet i en større p-kælder efter forsøg på manddrab ved knivstikkeri.

Konrad fik i løbet af en halv time sporet sig ind på en sættevogn, hvor en formodet gerningsmand blev anholdt med mistanke om indbrud i en logistik virksomhed. Ved videre søgning af området udfandt Konrad koster gemt oppe under sættevognen. Pludselig går Konrad spor et stykke fra stedet langs virksomhedens hegn videre over hegnet, over motorvej og efter yderligere 1400 m spor anholdes endnu en gerningsmand.

Konrad bliver "sendt på stop" efter en eftersættelse af knallert med to personer i forbindelse med indbrud, hvor de smider knallerten og løber. Én anholdes ved afståelse og den anden anholdes efter ca. 500 m spor.

Et imponerende stykke arbejde der blot er et udpluk af Konrads hverdag som politihund.

Hundefører Rune er dygtig og kvalitetsbevidst og er som person meget vellidt i egen politikreds, på Hundeskolen og i andre politikredse.
 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

God start i Vejen

14-06-2024 20:50, af Anne Cecilie Sohl

Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.