Politihund forhindrede selvmord

31-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tidligere på sommeren var politiassistent Karsten Hav og hans hund Thor på en lidt speciel opgave, der takket være den dygtige hund endte lykkeligt

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Da politiassistent fra Nordjyllands Politi Karsten Hav i maj måned fik en opgave, der i starten lød på et barn på motorvej, kom politihunden Thor for alvor på opgave.

– Vi var et stykke væk fra stedet, men på grund af travlhed, var vi den patrulje, der var tættest på, fortæller Karsten Hav, der på det tidspunkt befandt sig ved Mariager, mens anmeldelsen kom fra motorvejen syd for Hobro.

Han kørte frem til stedet med fuld udrykning, mens der kom flere og flere anmeldelser om barnet, der gik frem og tilbage ved den trafikerede motorvej.

– Inden vi nåede frem, var en borger holdt ind til siden og taget kontakt til personen. Det viste sig, at det ikke var et barn men en ung kvinde. Da vi kommer frem, er hun stukket af fra borgeren. Han fortæller, at han mener, hun er psykisk syg og ikke ønsker at leve mere. Derefter peger han i den retning, hun stak af fra ham, lyder det fra Karsten Hav.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Thor fik dog med det samme fært i en lidt anden retning i nødsporet. Derefter følger hunden sporet 3-400 meter ind over et grønt område og over en asfalteret vej, hvorefter sporet går tilbage mod motorvejen.

– Der kan jeg så se en person, der ligger og forsøger at gemme sig i en grøft 30 meter længere fremme. Da hun opdager os, løber hun, alt hvad hun kan mod motorvejen, husker politiassistenten, der ikke slap hunden, da man ikke bruger hunden til at stoppe personer i disse situationer.

– Jeg løb alt, hvad jeg kunne efter hende og råbte til hende, at hun skulle stoppe, hvilket kun ikke gjorde. Jeg havde næsten indhentet hende, da hun nåede en bro over motorvejen. Her gik hun på ydersiden af broen, mens jeg og Thor gik på indersiden. Lige da hun gør klar til at springe og slipper gelænderet, griber jeg fat i hendes arm og trækker hende over gelænderet, fortsætter han.

Karsten Hav er ikke i tvivl om, at opgaven kunne være endt helt anderledes, hvis ikke han havde haft Thor.

– Havde jeg ikke haft Thor, havde jeg ikke haft en chance for at finde hende, og så kunne det være endt helt galt. Så det var rigtig flot løst af ham, siger han.

 

Thor
Thor er 6 år gammel, og han er gruppe 1 hund, hvilket vil sige, at hans opgaver består i gerningsstedssøg ved voldsomme forbrydelser som drab, vold og voldtægt med mere. Men til daglig indgår han også i de mere almindelige politiopgaver som humanitære eftersøgninger, fange tyveknægte og søge efter tabte genstande mm.

– Hans speciale er sporsøg. Han har fundet flere demente, børn og banditter på spor, så det er han virkelig dygtig til. Derudover er det dejligt, at han også er en fantastisk familiehund. Jeg har to børn herhjemme, som han elsker at lege med, lyder det fra Karsten Hav.

Den unge kvinde blev indlagt på psykiatrisk afdeling, hvor hun fik den fornødne hjælp. 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Læs også

Konrad blev hædret som årets politihund

11-11-2023 15:47, af Anne Cecilie Sohl

For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi. 

Politihund skal ikke aflives

26-11-2022 09:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det får ikke konsekvenser for den politihund, der mandag aften bed en kvinde, der var blevet væk. Tidligere har Nordjyllands Politi fortalt, at hunden i værste fald kunne risikere aflivning, men efter undersøgelser af handlingsforløbet bliver dette ikke tilfældet

Heltehund risikerer aflivning

23-11-2022 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der skulle have været en lykkelig afslutning på en ulykkelig sag, kan nu vise sig at ende med en aflivning af den politihund, der egentlig var helten i hele historien

Kim Wall og lighundene

29-09-2020 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede

Online hundeprøve var en stor succes

02-04-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne

 

Dansk vinder i juniorhandling

26-05-2019 14:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Store Ring i Neumünster startede søndag med dansk succes, da Sille Uhrenholt vandt i juniorhandling

Flere hundreder hjælper med at finde Løkkes hund

05-01-2021 12:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund forsvinder, står vi sammen om at hjælpe. Det må være læren af den eftersøgning, der netop nu er i gang for at finde Lars Løkke Rasmussens hund Beauty

Et udstillingsår går på hæld

28-12-2013 09:42, af Tine Luther
Dansk Kennel Klubs udstillinger har succes – flere og flere tilmeldinger har været kendetegnende for udstillingsåret 2013. Hvad vil 2014 byde på?

Ny børnebog om hunde: ”Pelsen, Pytten og Pølsen”

13-10-2012 08:39, af Tine Luther
Opdrætteren Hanne Mathiasen tæve fødte kun én hvalp, og eftersom livet som enehvalp ikke er særlig befordrende, tog Hanne en fremmed hvalp ind, der manglede en kærlig mor. Det blev en succes for alle parter – og ud af projektet sprang også en børnebogen ”Pelsen, Pytten og Pølsen”

BLOG: Sommerferien med hundene var både god og uhyggelig

14-09-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I år gik sommerferien til ødegården i Sverige med mine 3 hunde. Heldigvis deler mine hunde mange af mine interesser, og det er jo nok så vigtigt, hvis ferien skal blive en succes for alle parter. Jeg vil gerne dele nogle af vores oplevelser – gode som chokerende

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.