Kim Wall og lighundene

29-09-2020 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er tre år siden, sagen om Kim Walls voldsomme død rystede hele Danmark. I går havde tv-serien om sagen premiere på TV2, og det har kanalen udnyttet til at fortælle nye historier fra sagen. En af de historier handler om de svenske lighunde, der blev hentet ind for at hjælpe i eftersøgningen af den svenske journalist.

26. august 2017 flød en torso uden hoved, arme og ben i land på den sydvestlige del af Amager. Det var en kvindetorso. En DNA-test viste, at var Kim Walls torso.

Nu stod efterforskerne med den opgave at finde resten af Kim Walls lig. Uden dette ville det blive svært at bevise, hvordan Kim Wall var død.

Opgaven var enorm for dykkerne, og 29. august fik de hjælp fra svenske lighunde. En hjælp, der i første omgang ikke gav den store succes.

Hundene gøede flere gange fra deres båd på vandet, men hver gang viste markeringerne sig at føre dykkerne ned i et dyb uden spor af den svenske journalist.

Hundene blev kilde til nogen utilfredshed, da dykkerne var trætte af, at hundene gøede uden der var noget under vandet, mens de svenske hundeførere var utilfredse med dykkerne, fordi de ikke fandt noget, hvor hundene markerede.

Efter noget tids eftersøgning lærte efterforskerne, at ligvæske kunne føres 200 meter med strømmen. Derfor blev dykkerne sendt ned i vandet 200 meter fra, hvor hundene havde markeret. Men igen kom dykkerne op til overfladen uden at have fundet noget.

Drabschef Jens Møller Jensen mødte Torben Vang, der er kaptajn på havmiljøskibet Aurora og som har speciale i blandt andet strømforhold i Køge Bugt. Han kunne fortælle, at med strømforholdene kunne ligvæsken have bevæget sig en kilometer. Derfor skulle dykkerne i vandet en kilometer fra hundenes markering.

5. oktober gik dykkerne igen i vandet. Denne gang med større forhåbninger, men igen kom de tomhændede til overfladen.

Dagen efter skete det så. Dykkerne fandt en pose med Kim Walls orange trøje, et par timer senere fandt de et ben, kort efter fandt de endnu et ben, og til sidst fandt de Kim Walls hoved.

Hundene havde gjort deres arbejde godt, og med den rette hjælp kunne dykkerne bruge hundenes markeringer til at finde resterne af Kim Wall.

 

Du kan læse meget mere om eftersøgningen her.

Læs også

Labradoren Fie reddede julen for Liam på halvandet år

16-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet

Nyt miljøtræningscenter for hunde i Mørkøv

25-09-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde

Når verden ramler og fremmede bliver til venner

11-07-2017 10:33, af Marianne Hagstrøm

Den 3. juni i år, kl. 06.10 oplevede jeg mit – og nok de fleste hundeejers – værste mareridt. Her opdagede jeg, at nogle af mine hunde – der iblandt en tæve og tre af hendes hvalpe, som var 9 uger gamle – var sluppet ud af en bagdør. Døren var blæst op ud til en nedlagt lade, og der havde de fundet et hul og var smuttet ud i den store verden.

Droner skal hjælpe med at finde forsvundne hunde

25-01-2024 11:54, af Anne Cecilie Sohl

Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde. 

Hunde hjælper katastrofeområde på Hawaii

15-08-2023 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øen Maui, der er en del af Hawaii, hærges netop nu af skovebrande. Mange mennesker har mistet livet, og midt i det hele går hunde rundt og leder efter omkomne

Politihund forhindrede selvmord

31-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tidligere på sommeren var politiassistent Karsten Hav og hans hund Thor på en lidt speciel opgave, der takket være den dygtige hund endte lykkeligt

YES! Nala er fundet

19-11-2019 05:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag klokken 23.00 blev Nala fundet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.