Droner skal hjælpe med at finde forsvundne hunde

25-01-2024 11:54, af Anne Cecilie Sohl

Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde. 

Copyright Ridehesten.com
Et nyt projekt vil hjælpe hundeejere med at finde deres bortløbne hunde ved hjælp af droner. Foto: AdobeStock

Rolf Flor er 44 år og tidligere portræt- og reklamefotograf. I dag er han selvstændig "hunde-pædagog", sammen med sin kommende hustru, Line Rønne Ladefoged på 45 år. Sammen driver de nemlig hundebørnehaven "Vi Passer Hund" i Farum, Nordsjælland. De købte deres gård i 2015, hvorefter de i 2017 blev selvstændige. Til hverdag passer de 20-25 hunde fra kl.07-17.

— Det er ligesom en privat dagpleje, bare med hunde, forklarer Rolf.

Som noget helt nyt og andet har de indledt et nyt projekt, hvor de vil hjælpe ejere med at finde deres forsvundne eller bortløbne hunde ved hjælp af droner med et termisk kamera. Både Line og Rolf har tidligere hjulpet til under hundeeftersøgninger til fods og så et stort potentiale i at bruge droner. 

Projektet er stadig under opstart og de er lige nu i processen om at samle økonomiske midler ind til indkøb af udstyret der skal bruges.

— Vi har pt. samlet lige over 150.000kr ind, så det er megamotiverende, men desværre koster dronerne 45.000kr pr. stk, fortæller Rolf. 

Formålet med projektet er at tilbyde frivillig hjælp og udstyr til eftersøgninger af kæledyr - primært hunde.

— Eftersøgningsservicen skal være gratis for hundeejere, dvs. ulønnet arbejde - vi kalder det frivilligt genforeningsarbejde, smiler Rolf og fortsætter:

— Vi har gennem årene, frivilligt hjulpet med hundeeftersøgninger, ageret kommandocentral, koordineret søge indsatser og skaffet mandskab til selve eftersøgningen. Hunde meldes ofte savnet via Facebook-opslag som deles, og vi er allerede stærke på dette medie, med 25.000 følgere af vores side "Vi Passer Hund". Vi vil bruge dette medie til at nå ud til folk og tilbyde vores hjælp. Vi vil tilbyde gratis hjælp til eftersøgninger med denne type udstyr, som ville øge succesraten gevaldigt.

Rolf forklarer at hunde for de fleste bliver betragtet som familiemedlemmer, men politiet har ikke ressourcerne til at hjælpe med selve eftersøgningen når de løber væk.

Især omkring nytår bryder mange hunde ud af haven eller halsbåndet, grundet brag fra fyrværkeri. Men også resten af året bortkommer hunde, så problemet er ikke kun aktuelt omkring nytår. Dronen kan med sit termiske kamera spotte varme, dvs. levende væsner.

Dronen kan også bruges til andre dyrearter som har forvirret sig væk.

Der er oprettet en “Vi Finder Hund” Facebook-side og når foreningens vedtægter er på plads, skal disse fremgå på "Vi Finder Hund’s" kommende hjemmeside www.vifinderhund.dk - som fortsat er under opbygning.

— Vores vision er at skabe et landsdækkende netværk af godkendte droneoperatører, som kan bidrage med diverse eftersøgninger. Vi har allerede samlet et frivilligt team på 15 certificerede droneoperatører i en privat Facebook-gruppe. De skal udføre den aktive eftersøgning og udgør den primære arbejdskraft, fortæller Rolf. 

Støtten til "Vi Finder Hund" går ubeskåret til indkøb af droner. Læs mere og følg projektet her.

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.