Hele dagen har en seks år gammel artikel været meget populær blandt vores læsere. Vi har ikke rigtigt kunnet forstå hvorfor.
Vi er nu blevet gjort opmærksomme på, at Cesar Millan, som artiklen handler om kommer til Helsingborg til april, hvilket kan være årsagen til artiklens popularitet.
Derfor bringer vi her artiklen i en ny, pænere og let forbedret udgave. Lise Lotte Christensen har set artiklen og står stadig ved sine ord fra dengang:
Selvbestaltede guruer kendes i mange sammenhænge. Nogle af dem er harmløse, om end de jævnligt formår at lette folks tegnebøger. Andre kan forvolde skade.
Dansk Kennel Klub har tidligere advaret mod den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan og hans metoder
Dansk Kennel Klub er ikke alene med sine advarsler. Den amerikanske dyrlægeforening og en lang række adfærdseksperter råber også vagt i gevær, når de hører om hundetræneren og hans metoder.
DKK finder derfor anledning til at gentage en tidligere advarsel: Pas på med "hundehviskerens" metoder.
TV2 viste engang programmet, Hundehviskeren, som netop handlede om Cesar Millan. Det var efter DKK's adfærdskonsulent Lise Lotte Christensens mening lavmålet.
– Cesar Millans overdrevne brug af tvang, straf og såkaldt disciplinering er skammeligt. Han udsætter flere hunde for helt unødig angst og stress, og i nogle tilfælde er der tale om direkte fysisk og psykisk overgreb på hundene. Metoderne anvendt i hans håndtering og såkaldte adfærdsbehandling er i modstrid med moderne viden om hundens adfærd og adfærdsmodificerende træning. Beklageligvis var det dengang lykkedes for TV holdet og de tilsyneladende tilfredse hundeejere at få det til at fremstå, som om alle problemer er løst efter få timers træning. Men det er de ikke, og hunden er konsekvent taberen. Hundens "problemadfærd" er som oftest kun undertrykt og det reelle problem, ofte med afsæt i angst, ligger lige under overfladen, siger hun og fortsætter:
– Ikke alene er det fuldstændig unødvendigt at anvende tvang og magt i den viste udstrækning, det er også farligt. Det er muligt, at Cesar Millan kan slippe af sted med dens slags håndtering af en chihuahua eller vizsla, men hvis gennemsnitshundeejeren forsøger sig med samme metoder eksempelvis på en kønsmoden schæfer eller rottweiler, så kan det være direkte farligt. Og sker der så en skade, er der vist ingen af os der er i tvivl om, at det igen er hunden, som må betale prisen (læs: aflivning!).
Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent opfordrer derfor TV seerne til at være meget kritiske, når de ser Hundehviskeren Cesar Millan og advarer kraftigt mod at bruge hans meget hårdhændede metoder.
Helt grundlæggende er det Dansk Kennel Klubs holdning, at hunde skal håndteres, trænes og adfærdsbehandles med forståelse for og indlevelse i hundens særlige adfærd og behov.
Vi mennesker skal sætte os i hundens sted og vurdere situationen med hundens karakteristiske adfærd og reaktionsmønster i baghovedet.
I de sidste 15 år er vi mennesker kommet langt i vores forståelse håndtering og træning uden brug af tvang og ved de mange fordele ved primært at bruge positiv forstærkning i samværet med hunden - også når det gælder løsning af problemer.
Dansk Kennel Klub anbefaler, at man skal se sig godt for, når man søger råd og vejledning til at løse adfærdsproblemer. Man bør forholde sig kritisk til råd og vejledning og lade evt. tvivl komme hunden til gode.
Har man brug for telefonisk hjælp kan DKK's medlemmer evt. søge hjælp hos DKK's hundekonsulenter. Har man brug for praktisk hjælp, kan man evt. søge råd og vejledning hos dyrlæger med speciale i adfærdsbehandling via www.dskve.dk eller hos privatpraktiserende adfærdsbehandlere, evt. via: www.sea-hund.dk
Dansk Kennel Klub tager det meget alvorligt, at der bliver sået tvivl om nogen af deres træneres metoder. DKK opfordrer derfor folk til at sige til, hvis de oplever noget, der ikke er i orden
Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".
Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten.
Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning
Efter kritik af ordlyden i en lovtekst om ny dyrevelfærdslov, bøjer regeringen sig nu og erkender, at dyr også er følende væsner
Da Hunden.dk for et par uger siden skrev om smileyordningen i hundeverdenen, var der flere kritiske røster fremme. Vi har bragt spørgsmålene videre til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) som her svarer på kritikken
Forskning viser, at hundes personlighed ændrer sig meget i løbet af livet. Faktisk spiller hundens ejer en stor rolle i ændringerne
Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden
Mandag var en af de dage, der i den grad viser, at de mange timer, der bruges på træning af politihunde, er det hele værd
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.