Du skal bruge:
3-4 klude – størrelsen er underordnet.
Måske en sprittusch til at markere kludene med tallene 1-4
Godbidder
Legen gå i sin enkelthed ud på, at din hund skal vælge det stykke stof, som lugter af dig. Tag derfor én af de 4 klude og brug den til at tørre dig under armen med. Så kommer den til at lugte af dig. Lad så din hund lugte til netop denne klud.
Lad nu din hund blive et sted, hvor den ikke kan se dig, mens du placerer kludene et andet sted i huset, og hent den så bagefter. Giv den nu kommandoen ”søge” eller ”find den” – hvis den kender denne kommando. Hvis ikke, så undlad at sige noget. Når din hund så dutter på den rigtige klud, roser du – eller klikker, hvis din hund er vant til klikkertræning – og giver godbid.
Hvis din hund bare snuser til alle kludene, fører du den tilbage til udgangspunktet og starter forfra. Så skal du måske starte med at rose, hvis bare den nærmer sig den rigtige klud.
Hvis din hund hurtigt bliver skrap til øvelsen, kan du gøre den sværere ved at give de andre klude en anden duft. Prøv med citronsaft, eller lidt parfume eller måske lide leverpostej. Men husk: Rosen og godbidden falder først, når den vælger ”din” klud.
Rigtig god eftermiddag!
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.