Kys på kinden er et sødt lille trick, som man kan lære sin hund, når den kan snudetarget. Kys på kinden går ud på, at hunden laver snudetarget på ens kind. Når hunden kan adfærden, kan man sætte sig ned i dens højde, sige ”kys”, og hunden dutter på ens kind. Her er det en fordel kun at bruge en enkelt finger som snudetarget. Så hvis du har lært din hund et snudetarget med en flad hånd, kan du arbejde på, at hunden nu også kan dutte på tre fingre, så to og til sidst én. Dette går meget hurtigt, hvis hunden har forstået konceptet med snudetarget.
Start med at varme hunden op med almindeligt snudetarget på din finger.
Trin 1: Begynd at holde snudetarget tættere på din kind. Det er vigtigt at tage det i små etaper, så hunden ikke kommer til at dutte hårdt til dit hoved, men lærer at være tæt på en kind stille og roligt. Beløn roligt, så hunden ikke kører op. Udvid øvelsen, så du kan have dit snudetarget helt op ad din kind. Gentag flere gange.
Trin 2: Hold nu dit snudetarget på din kind, og i det øjeblik hunden skal til at dutte, rykker du din finger, så hunden rammer kinden i stedet. Gentag nogle gange. Det er vigtigt, at du rykker fingeren roligt, så hunden ikke bliver forskrækket.
Trin 3: Dutter hunden nu hver gang på kinden, kan der sættes signal på ved at sige ”kys”, i det øjeblik hunden rammer kinden. Efter nogle gange kan signalet flyttes, så det siges lige før hunden rammer kinden, derefter når hunden påbegynder adfærden.
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Mange har sikkert sat sommerferien af til at få en ny hvalp, men samtidig med glæden over at få den lille ny hjem, starter også det seje træk med at få den gjort renlig. Her er et tip til, hvordan du kan træne din hvalp til at give tegn, når det er tid, ved at aktivere en klokke.
Lørdag var Lotte Christina Neupart og Michael Hansen tæt på at miste deres ene hund, da den var tæt på at blive kvalt i halsbåndet. Nu advarer Lotte andre hundeejere
Vi har atter fået et tip fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her kan du lære om, hvordan du ved hjælp af zoneterapi kan hjælpe din hund gennem falsk drægtighed
Hvad gør man, hvis man finder en død hund, spørger læser.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde