Vi har sikkert alle mødt hunde, der savler eller bøvser eller måske endnu værre: de to ting i kombination. Det er synd for hunden dels fordi man som menneske synes, det er lidt ulækkert, og man derfor undgår hunden, og dels fordi hunden er i ubalance.
Ofte er det maveenergien, der behøver et boost, og i det tilfælde er punktet, som jeg viser dig her, rigtig godt. Punktet eller zonen sidder på begge bagpoter.
På en lille hund kan du i et minut give blid cirkulerende massage i punktet og derpå pumpe ca. 10 gange. Gør det på begge poter 3-4 gange dagligt.
På en stor hund er du nødt til at komme hele zonen igennem. Det gør du ved at cirkulere ca. 10 gange i urets retning i et punkt i zonen og derpå pumpe 10 gange. Flyt fingeren videre til et nyt punkt i zonen og gentag. Gør dette til du har cirkuleret og pumpet i hele zonen. Husk begge poter og gerne 3-4 gange dagligt.
Du kan få flere gode råd i min bog: Tryg og tilfreds, Gyldendal (2018) og på www.sanocanis.dk
Vivian Birlie er hunde-zoneterapeut, underviser og forfatter. Hun er udkommet med Tryg og tilfreds (Gyldendal), som er en guide med hjælp, gode råd og tips til hundeejere. Hos os giver hun de gode råd videre. Mere info på Facebook: sano canis – zoneterapi til hunde og www.sanocanis.dk hvor du også kan læse om uddannelsen til hunde-zoneterapeut. Vivian vil fremover komme med gode tips til hundeejere her på siden.
Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt
Vivian Birlie har skrevet endnu et blogindlæg. Denne gang er det første afsnit i en lille serie om Sally
Her får du endnu et blogindlæg fra Vivian Birlie, der blandt andet arbejder med zoneterapi til hunde, hvor hun fortæller om et punkt, der kan give hunden ro
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Det er 5. december. Det er værre med Montys poter, men hjælpen er på vej
Græsagner kan sætte sig fast i blandet andet hunden poter eller øregang og give voldsomme gener. Som følge af det tørre vejr, er der særligt mange tilfælde i øjeblikket
Theo er en helt særlig hund, der snart får papir på at være danskernes bedste ven og beskytter på fire poter. I denne weekend bliver han hædret for sin indsats og kåret som Årets Politihund på Dansk Kennel Klubs internationale dobbeltudstilling i Messecenter Herning. Men Theo bliver ikke den eneste på fire ben. Flere end 8.600 andre hunde fra hele Europa deltager ved årets sidste og største hundeudstilling
Da vi sidste uge satte en uvidenskabelig undersøgelse i gang, havde vi ikke forventet så entydigt et resultat
Lastbilchaufføren Roj og hunden Kadie er uadskillelige på landevejen og har tilbagelagt tusindvis af kilometer sammen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.