Det er sæson for problemer med græsagn, og det tørre vejr gør at der ses særligt mange tilfælde i øjeblikket.
De små plantedele er så spidse, at de kan bore sig ind og sætte sig fast forskellige steder. Ofte ses de siddende fast i hundens poter mellem trædepuderne eller i øregangen, men de kan også give problemer andre steder.
Sætter et græsagn sig fast, vil det hurtigt give en betændelse i området – og med betændelsen følger kløe og smerte. Et græsagn kan være svært at se, især når området er blevet betændt, og det kræver ofte at hunden bedøves, hvis dyrlægen skal finde frem til det.
Symptomerne vil afhænge af hvor den lille plantedel har sat sig fast. Sætter det sig poten, vil huden blive rødt og hævet. De fleste hunden vil hurtigt begynde at slikke på området, og dermed kan tilstanden forværres. Huden kan blive våd og snasket, og rødme kan hurtigt sprede sig til huden rundt omkring. Sætter agnet sig i øregangen, vil man opleve at hunden begynder at klø sig meget i øret og ryste på hovedet. Huden i øret vil blive rød og øregangen vil hæve op, og med tiden vil der komme en øget produktion af ørevoks. Den betændelse der opstår både i poten og i øret, kan let blive forværret ved at der kommer en tilstødende bakteriel infektion i den generede hud.
For at kunne behandle tilstanden, er det vigtigt at agnet findes og fjernes. Dette kræver som tidligere nævnt oftest at hunden bedøves. Herefter kan det være nødvendigt at behandle med smertestillende og eventuelt også med antibiotika.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Der er ikke mange syn, der er mere opløftende end en glad hund, der spurter afsted over grønne græsmarker uden snor om halsen. Men det er langt fra alle steder, det er tilladt at lufte hunden uden snor. Her får du et overblik
En rhodesian ridgeback har siden i går strejfet rundt på Grærup Strand ved Vejers. Hvor er dens ejere?
Når en hund forsvinder, står vi sammen om at hjælpe. Det må være læren af den eftersøgning, der netop nu er i gang for at finde Lars Løkke Rasmussens hund Beauty
Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer
Det er ikke just et emne, vi taler om hen over middagen lørdag aften med vores gæster, men det kan være praktisk at vide noget om, så vi kan spotte lidelsen og redde vores hunde fra kløen, smerter og mulig operation.
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
I den snart overståede uge har den stået på sommercamp i lydighed i Græsted. Her har tre internationale trænere undervist en flok danske lydighedsudøvere på forskellige niveauer
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?